Позовна заява про відшкодування шкоди здоров'ю

  1. Приклад позовної заяви
  2. Позовна заява про відшкодування шкоди здоров'ю
  3. Як скласти позовну заяву про відшкодування шкоди здоров'ю
  4. Подача і розгляд вимог про відшкодування шкоди здоров'ю в суд

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Заподіяну здоров'ю шкоду можна компенсувати: подайте позовну заяву про відшкодування шкоди здоров'ю Заподіяну здоров'ю шкоду можна компенсувати: подайте позовну заяву про відшкодування шкоди здоров'ю. Але, звичайно, мова йде про ті випадки, коли є що спричинила шкоду. Людина, автомобіль, інший транспортний засіб, дії роботодавця і т.п.

Здоров'я - цінність нематеріальна. Відновити його можна тільки за рахунок резервних сил організму, а часто і медикаментозного лікування. І якщо є вина третіх осіб в заподіянні шкоди здоров'ю, така особа повинна відшкодувати збиток. Який позивач визначає в грошовому вираженні.

Позовна заява про відшкодування шкоди здоров'ю може бути самостійним документом. Також потерпілий може вимагати відшкодувати шкоду в рамках про позову про відшкодування шкоди від злочину , збитку в ДТП та ін.

Завантажити зразок:

Позовна заява про відшкодування шкоди здоров'ю Позовна заява про відшкодування шкоди здоров'ю

Приклад позовної заяви

У Енотаевский районний суд

позивач

: Жданова Маргарита Вікторівна,

адреса: 416200, Астраханська область,

с. Енотаевка, вул. Радянська,

д. 6, кв. 2,

тел. 79876438791

адреса: 416200, Астраханська область,

с. Енотаевка, вул. Кірова, д. 123

Ціна позову 48 764 руб.

Позовна заява про відшкодування шкоди здоров'ю

Я і Відповідач складаємося в договірних відносинах, а саме: 15.05.2020 р між нами укладено договір надання послуг. Відповідно до умов договору я надаю послуги з догляду за малолітньою дитиною Відповідача. Договір був укладений на 1 рік і передбачав отримання мною винагороди щомісяця в розмірі 30 000 руб. З умовою надання мною послуг з 7.00 ранку до 19.00 вечора, крім суботи та неділі.

Відповідач проживає в будинку, який охороняється собакою (німецька вівчарка). При укладанні договору мені були видані ключі від хвіртки і від будинку. Досягнуто домовленості про те, що до 7.00 год. собака буде перебувати у вольєрі, щоб уникнути нападу на мене.

18.08.2020 р відповідачем була порушена зазначена домовленість. В результаті чого собака напала на мене у дворі будинку. Я впала, мені заподіяні тілесні ушкодження, що виявилися в травматичної ампутації нігтьової фаланги 4-го пальця, рвані рани 2,4 пальців правої кисті, важкого ступеня, рвані рани правої сторони стегна. Після того, що сталося я викликала швидку і була доставлена ​​в травмпункт міської лікарні. Отримала довідку про заподіяння шкоди моєму здоров'ю. Мені була проведена операція, в результаті якої в пошкоджений палець поставлені спиці. Зараз я потребую допомоги в побуті.

На період 4 тижні я втратила працездатність. Що підтверджується виданою міською лікарнею довідкою. Я перебувала 2 тижні в лікарні на лікуванні, ще 2 тижні лікувалася амбулаторно. Витрати на придбання лікарських засобів, які не надаються безкоштовно, склали 5 782 руб. Крім цього, мені потрібна була робота з психологом, так як я стала панічно боятися собак, і медикаментозне лікування, на які я витратила 12 982 руб.

Відповідно до правил ст. 137 ГК РФ до тварин застосовуються загальні правила про майно. Власник собаки не вжив достатніх заходів обережності, щоб запобігти заподіяння шкоди позивачеві, якій було дозволено вхід на територію земельної ділянки і в будинок відповідача. Статтею 1084 ЦК України закріплено, що заподіяну здоров'ю громадянина шкоди при виконанні договірних зобов'язань підлягає відшкодуванню.

Оскільки в даному випадку в результаті дій Відповідача і її собаки мною був втрачений середньомісячний заробіток (договір був розірваний в односторонньому порядку 18.08.2015 р), за правилами ст. 1086 ЦК України він підлягає відшкодуванню.

Таким чином, заподіяну шкоду моєму здоров'ю склав 48 764 руб., Що підтверджується довідками.

Відповідно до ст. 151 ГК РФ заподіяну громадянину моральної шкоди також підлягає відшкодуванню: мені заподіяні значні фізичні і моральні страждання, больові відчуття після укусу собаки і наступні больові відчуття при лікуванні. Завдана мені моральну шкоду оцінюю в 30 000 руб.

На підставі викладеного, керуючись ст. 151, 1064, 1085, 1086 ЦК України, ст. 131-132 ЦПК РФ,

прошу:

  1. Стягнути з Пекарєва Світлани Володимирівни втрачений заробіток в розмірі 30 000 руб.
  2. Стягнути з Пекарєва Світлани Володимирівни в мою користь в рахунок відшкодування шкоди здоров'ю додатково понесені витрати в розмірі 18 764 руб. і компенсацію моральної шкоди в сумі 30 000 руб.

Додаток:

  1. Копія позовної заяви
  2. Договір про надання послуг по догляду за дитиною
  3. Довідка з трампункта про дату і характер завданих травм
  4. Довідка міської лікарні про знаходження на лікуванні
  5. Виписка з медичної карти, висновок лікаря
  6. Квитанції про придбання лікарських засобів
  7. Копія договору про надання платних послуг психологом
  8. Довідка про розмір заробітку за 12 місяців до події (довідка 2-ПДФО)
  9. Розрахунок середньомісячного заробітку

15.11.2020 р Жданова М.В.

Як скласти позовну заяву про відшкодування шкоди здоров'ю

При складанні позовної заяви необхідно вказати наступні обставини:

  • факт заподіяння шкоди здоров'ю: які неправомірні, винні дії відповідача заподіяли шкоду здоров'ю, причинно-наслідковий зв'язок між такими діями (бездіяльністю) і шкодою;
  • якої шкоди здоров'ю заподіяно і чим підтверджується: це повинні бути медичні документи;
  • розмір відшкодування шкоди: витрати на оплату медичних послуг і ліків (тільки які не можна отримати безкоштовно), на додаткове харчування (відповідно до рекомендацій лікаря), санаторно-курортне лікування (теж тільки за рекомендацією медичних працівників), протезування, придбання спеціальних транспортних засобів, а також втрачений заробіток.

Втрачений заробіток позивач визначає виходячи з періоду непрацездатності, встановленої лікарями. Обраховується середньомісячний дохід позивача за 12 місяців. Потім його втрата визначається у відсотках до періоду непрацездатності. Правила відшкодування втрати професійної працездатності встановлює статті 1086 ЦК України.

Позивач повинен пред'явити позов до належного відповідача. Як правило, визначити його не важко самостійно. Але іноді зустрічаються спеціальні норми, які укладач позову повинен враховувати. Не викликає труднощів класичний наїзд на пішохода. Відповідальність несе власник джерела підвищеної небезпеки - автомобіля. Його власник, власник за договором оренди або шляхом фактичного надання і т.п. Але, наприклад, якщо наїзд здійснює особа при виконанні службових обов'язків, то власником буде роботодавець водія.

Зміст позову багато в чому залежить від обставин справи. Тому при заподіянні шкоди здоров'ю доцільно скористатися юридичною допомогою. Тим більше, що в разі виграшу судові витрати позивач може стягнути з відповідача, в тому числі подавши заяву на оплату послуг представника .

Подача і розгляд вимог про відшкодування шкоди здоров'ю в суд

Позовна заява з копіями матеріалів для відповідача і прокурора (він обов'язково бере участь в таких справах) подається завжди в районний суд за місцем проживання відповідача. Як правило, позивач у таких справах завжди просить компенсацію моральної шкоди. Тому перша інстанція - районний суд.

Однак за вимогами про відшкодування шкоди здоров'ю ЦПК встановлює альтернативну підсудність . Це означає, що позивач може подати документи до суду і за своїм місцем проживання. Або за місцем заподіяння шкоди. від сплати держмита позивачі звільнені.

Після прийняття позову до провадження позивач отримає визначення суду . Дуже важливо його уважно вивчити. Які обставини суд вважатиме за необхідне встановити і довести? На попередньому судовому засіданні позовну заяву буде "відполіроване". З урахуванням думки відповідача, позиції суду.

Доказами у справі служать медичні документи. А також документи органів влади, наприклад, про притягнення до відповідальності і т.п. Позивач може клопотати про виклик свідків , про витребування доказів , Про притягнення третіх осіб і т.п. Втрата професійної працездатності може бути визначена шляхом призначення судово-медичної експертизи по цивільній справі .

Розглядає суд позовну заяву про відшкодування шкоди здоров'ю в судовому засіданні з викликом учасників процесу.

Які обставини суд вважатиме за необхідне встановити і довести?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online