Користь і шкода оливок


Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Оливки є плодами оливкового дерева (вічнозеленого дерева роду Маслина). Вони в основному використовуються для створення оливкового масла . Ростуть плоди на вічнозеленому дереві, заввишки до 11 метрів, яке приносить плоди 2 рази в рік. Дерево вирощують в жарких країнах. Дерево незвично красиве, а його плоди мають особливий смак. Корисні властивості оливок проявляються в їх користь для організму. Люди зазвичай ділять плоди цього дерева на два види:

  • оливки, зеленого кольору, не доспевшіе плоди;
  • маслини, темного кольору, стиглі плоди.

Зеленими, їх найчастіше маринують і додають як приправу до солянці і супів, або просто продають на прилавках, в якості закуски.
У зрілому вигляді, вони мають високу концентрацію жиру, і тому їх не вживають в їжу, а переробляють на оливкову олію. Можливо у вас виникло питання, як це не вживають в їжу? Темні маслини, які продаються в магазинах, це зовсім не стиглі плоди, а оброблені киснем, завдяки чому і виходить темний колір.

Чим же корисні оливки? Відповідь не варто довго шукати, все дуже просто. Користь оливок в тому, що вони багаті мінералами і вітамінами. У них міститься багато білків, пектинів, катехінів, корисних жирових кислот, антиоксидантів. Жири знижують рівень шкідливого холестерину. Кальцій зміцнює кістки, суглоби. Оливкова олія захищає шкіру від шкідливого сонячного випромінювання, хороший помічник при боротьбі зі зморшками і старінням шкіри. При вживанні оливкової олії в їжу, можна скоротити ймовірність появи раку грудей на 45 відсотків. Оливки і всі його похідні легко засвоюються і через це добре впливають на шлунок. Оливкова олія допомагає при болю в спині. Користь оливок проявляється ще у вітамінах А і Е, які допомагають волоссю бути блискучими і шовковистим. Оливки допомагають знизити тиск і захищають шлунок від гастриту і виразок. В оливках присутній марганець, який підтримує функціонування м'язових тканин, допомагає справлятися із захворюваннями суглобів. При порізах і опіках оливки відмінно допоможуть зняти запалення і швидше загоїти рани. Навіть дієтологи рекомендують заміняти соняшникову олію оливковою, так як воно швидше засвоюється. Користь і шкода оливок розмежовані кількістю їх вживання в їжу.

Шкода оливок проявляється при надмірному їх вживанні. Ще віднести до шкоди можна надмірну калорійність оливкової олії. Але ось при смаженні, навіть оливкова олія не зменшить кількості канцерогенів, так що в цьому випадку заміна соняшникової на оливкову не суттєва.

Аналогів оливок і маслин в світі ще не існує. Можна тільки сказати, що абрикоси, сливи і айва , Знаходяться з ними в одній групі, кісточкових ягід.


загрузка ...


Можливо у вас виникло питання, як це не вживають в їжу?
Чим же корисні оливки?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online