Що необхідно знати про аванс і завдаток при покупці квартири

  1. Гроші вперед або чому завдаток краще авансу?
  2. несподіваний нюанс
  3. Юридичні тонкощі
  4. Ріелторська допомогу

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Гроші вперед або чому завдаток краще авансу

Гроші вперед або чому завдаток краще авансу?

Накопичити на квартиру вдається не завжди і не всім, але придумано безліч чудових систем: позики, кредити, друзі і родичі. Навіть якщо сума не зібрана остаточно, можна почати оформляти угоду в ту ж розстрочку, щоб в подальшому ретельно працювати на квадратні метри для себе і дітей. І першою ластівкою в придбанні житла стають авансові платежі, коли ви підтверджуєте свій намір, свою чесність, віддаючи гроші вперед. Яка різниця, як це дійство буде названо? Для юристів вона очевидна, тому варто розібратися.

несподіваний нюанс

Сторона покупця віддає гроші стороні продавця, це правильно і зрозуміло. Однак аванс відрізняється від завдатку так само сильно, як від застави при наймі квартири подобово в Києві, Подолі , З красивими видами і зручним розташуванням. В першу чергу варто пам'ятати: документальне оформлення будь-якої передачі грошей обов'язково, ви ж не хочете стати учасником шахрайської схеми? У поняття авансу входить:

  • передача частини коштів в залік майбутньої покупки;
  • повернення грошей у разі відмови від зобов'язань.

Наявність авансу не накладаються ніяких зобов'язань, будучи лише висловленням добрих намірів, тому неважливо, який відмова: купувати чи продавати квартиру, - в обох випадках гроші відправляються первинного власника. Що входить в поняття застави? У грошовому еквіваленті це:

  • передача грошей в якості страховки від псування і втрати майна;
  • калькуляція збитків, компенсація з застави;
  • повернення коштів, що залишилися.

Тобто, мається на увазі фінансова відповідальність орендаря, що добре для власника житла, але не дає ніяких гарантій покупцям / наймачам. У свою чергу, завдаток є оригінальним змішанням перших двох: він дається з тими ж цілями, що аванс, але забезпечує зобов'язання обох сторін, стаючи взаємним гарантом.

Юридичні тонкощі

Оформляти завдаток необхідно письмово, обов'язково вказуючи, що платіж - завдаток, це допоможе в разі можливого судового розгляду. Стандартна практика:

  • гроші передаються продавцю;
  • в разі покупки вони нічим не відрізняються від авансу;
  • в разі розірвання угоди процедура залежить від ініціатора розірвання.

Отже, якщо покупцеві перехотілося купувати нерухомість, завдаток повністю переходить у відання продавця житлоплощі, компенсуючи витрачені час і сили. Якщо ж «винен» продавець, який знайшов більш вигідну пропозицію, він зобов'язується повернути гроші невдалому покупцеві в подвійному розмірі. Тобто, при укладанні угоди з завдатком, обидві сторони несуть рівну відповідальність і втрачають, в разі розірвання угоди з власної вини, одну суму.
У разі відмови визнавати суму завдатком (або повертати його) в справу вступає суд.

Ріелторська допомогу

І все-таки краще працювати через агентства нерухомості, в цьому випадку будь-які дії будуть фіксуватися документально з дотриманням кожної норми, що полегшить як судове, так і позасудове вирішення спору. Фахівці намагаються підбирати ідеальні пропозиції для обох сторін, втрясаючи формальності, значить, навіть без завдатку ви гарантовано отримаєте своє: гроші або житлоплощу. А якщо угода передбачає обміни і обміни, зможете зняти квартиру в центрі Києва на час, поки майно буде міняти власників до вашої вигоді.
Крім того, агент нерухомості допоможе мирному вирішенню питання з завдатком: в разі відмови обох сторін від угоди процедура не відрізняється від повернення авансу. Форс-мажори у вигляді втрати житла також стають приводом повернення завдатку за формою авансу. У будь-якому випадку з хорошим ріелтором ви залишитеся задоволені і при своєму.

21 жовтня 2014

Гроші вперед або чому завдаток краще авансу?
Яка різниця, як це дійство буде названо?
В першу чергу варто пам'ятати: документальне оформлення будь-якої передачі грошей обов'язково, ви ж не хочете стати учасником шахрайської схеми?
Що входить в поняття застави?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online