Повернення позовної заяви

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Не так уже й рідко трапляється, що спроба захистити свої права припиняється поверненням позовної заяви

Не так уже й рідко трапляється, що спроба захистити свої права припиняється поверненням позовної заяви. І це викликає паніку у багатьох позивачів - і у громадян, і у представників юридичних осіб: мовляв, як же так? Якщо позовну заяву залишили без розгляду, наприклад, через відсутність в комплекті необхідного документа (копії квитанції про оплату держмита і т.д.) - це зрозуміло: доповіли - подали знову, але повернення ж позову - це щось серйозне! І як же ці свої права захищати, якщо навіть позов не приймають?

Однак панікувати завчасно тут не треба, оскільки повернення позовної заяви далеко не завжди означає програш судового спору. По-перше, це визначення суду першої інстанції можна оскаржити в апеляції. По-друге (і це трапляється значно частіше), повернення позову пов'язаний з якоюсь технічною помилкою. Наприклад, позивач звернувся не в той суд, в який треба і який не може розглядати дану справу.

Скажімо, працівник звернувся до суду за місцем знаходження філії своєї організації-роботодавця, а чисто юридично такої філії не існує - за цією адресою є тільки офіс. Або банально неправильно вказано найменування відповідача: в «шапці» одне, а по тексту інше. І що робити? Швидше виправляти помилки, щоб термін позовної давності не пропустити і подавати позовну заяву заново - після повернення це цілком допустимо.

І чим виловлювати ці помилки самостійно, витрачаючи час і нерви, краще звернутися до професіонала - юристу О.В. Левкина. Оксана Володимирівна, будучи фахівцем з досить пристойним стажем, безкоштовно вас проконсультує, вказавши на помилки, що призвели до повернення позовної заяви. Зрозуміло, напише нове і, якщо виступить вашим представником в процесі. Все одно витрачені кошти на юрпослуги після виграшу справи ви отримаєте з відповідача.

А краще звертатися до професіоналів відразу - до подання позовної заяви: тоді і повернення не буде, і втрати нервів ..., а гроші все одно повернуться.

Повернення позовної заяви
Повернення позовної заяви найчастіше відбувається з підстав, перелічених у ст. 131 ЦПК РФ, але бувають випадки коли, людина, без спеціальних знань, склав документ на зразок зрозумілою йому мовою, але суду не ясно, що конкретно він хоче.

Розібратися професіоналу в питанні, з якої причини відбулося повернення позовної заяви не складно, тому що воно повертається з визначенням, в якому вказані причини. Проблема полягає в тому, що юридична мова, для непідготовленої людини, складний в сприйнятті.

На практиці, повернення позовної заяви відбувається, тому що позов становив не фахівець. В цьому випадку практично завжди отримуєте його назад, але це з іншого боку навіть добре. Адже неправильно склавши заяву, людина неправильно і позицію вибрав. У зворотному випадку, справа була б програно.
Отже, відбулося повернення позовної заяви. Що конкретно робити? Якщо Ви не змогли самостійно визначити суть і значення вимог суду, викладених в ухвалі, приходьте до нас на безкоштовну консультацію, в ході якої ми підкажемо що робити, а якщо знадобиться, допоможемо виправити документ.

Важливо! Повернення позовної заяви стався, тому що Ви намагалися заощадити. У нашій консультації, крім безкоштовної консультації у фахівця високого рівня Ви зможете відкоригувати документ за доступною ціною. Ви приємно здивуєтеся доступності наших послуг.


Повернення позовної заяви
Причини повернення позовної заяви:

  1. не вказані найменування та адресу суду, відповідача або позивача;
  2. неправильно сформульовані обставини справи і вимоги;
  3. не вказані докази по справі;
  4. не зазначена ціна позову;
  5. не вистачає копій документів, що додаються до позову

інші причини
Повернення позовної заяви, не біда. Ми допоможемо розібратися з причинами.

Наталя

Вдячна за допомогу компанії "Гарантія" в подачі позовної заяви. Самостійно зробити це, як виявилося досить складно, адже потрібно врахувати масу нюансів і зібрати всі необхідні заяви. Спочатку пробувала сама, без допомоги юриста це зробити, суд два раз робив повернення, і тільки після звернення до фахівців все вирішилося.

Ніна

Подала позовну заяву з питання оскарження рішень нашої місцевої адміністрації, але в підсумку суд зробив повернення, посилаючись на вимоги статей 130 і 131 ЦПК РФ, почитала ті вимоги і нічого не зрозуміла, що від мене хочуть. В результаті звернулася за допомогою до Оксани Володимирівни Левкина, яка оперативно змогла скласти правильну заяву, дотриматися всіх вимог і допомогти мені в подальшому ході судових розглядів, за що хочеться їй висловити величезну подяку. Подивитися усі відгуки

І це викликає паніку у багатьох позивачів - і у громадян, і у представників юридичних осіб: мовляв, як же так?
І як же ці свої права захищати, якщо навіть позов не приймають?
І що робити?
Що конкретно робити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online