Повернення частини авансу неплатнику ПДВ: коригуються податкові зобов'язання

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Відповідно до підпунктів «а» та «б» п Відповідно до підпунктів «а» та «б» п. 185.1 ст. 185 Податкового кодексу об'єктом оподаткування є операції платників податку з постачання товарів / послуг, місце постачання яких розташоване на митній території України, відповідно до ст. 186 цього Кодексу.

Відповідно до п. 192.1 ст. 192 Податкового кодексу якщо після поставки товарів / послуг здійснюється будь-яка зміна суми компенсації їх вартості, включаючи наступний після поставки перегляд цін, перерахунок у випадках повернення товарів / послуг особі, яка їх надала, або при поверненні постачальником суми попередньої оплати товарів / послуг, суми податкових зобов'язань і податкового кредиту постачальника та отримувача підлягають відповідному коригуванню на підставі розрахунку коригування до податкової накладної, складеного в порядку, встановленому для податкових накладних , І зареєстрованого в Єдиному реєстрі податкових накладних.

Згідно п. 192.2 ст. 192 Податкового кодексу зменшення суми податкових зобов'язань платника податку - постачальника в разі зміни суми компенсації вартості товарів / послуг, наданих особам, які не були платниками цього податку на дату такого постачання, дозволяється лише при поверненні раніше поставлених товарів у власність постачальника з наданням отримувачу повної грошової компенсації їх вартості, в тому числі при перегляді цін, пов'язаних з гарантійною заміною товарів або низькоякісних товарів відповідно до закону або дого злодієм.

Таким чином, можливості складання платником ПДВ розрахунку коригування на зменшення нарахованих податкових зобов'язань при поверненні неплатнику частини попередньої (авансової) оплати Податковим кодексом не передбачено.

(Лист УКРІНФОРМ України від 29.09.2017 р № 2079/6 / 99-99-15-03-02-15 / ІПК)

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online