Які документи потрібні для податкового вирахування по іпотеці

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Іпотечні позики є зручним способом стати власником нової власної квартири

Іпотечні позики є зручним способом стати власником нової власної квартири. Для багатьох, така позика стає єдиною можливістю вирішити житлове питання.

При цьому іпотеці надається за зниженими відсотковими ставками. Але це не єдиний бонус для позичальника. При видачі кредиту, позичальник отримує можливість скористатися податковим вирахуванням. Сьогодні на ринку нерухомості великий вибір житла пропонують будівельні компанії vyborstroi.ru в Воронежі, можна підібрати квартиру будь-якої площі і планування за вигідною ціною.

Що таке податкове вирахування
Зазначене поняття означає повернення коштів, витрачена на виплату відсотків по іпотечному кредитуванню. Слід розглянути основні особливості такого вирахування більш детально:

  • необхідно зібрати і подати до податкової документи для податкового вирахування по іпотеці. Зазначені документи повинні бути зібрані в повному обсязі і підготовлені відповідно до вимог інспекції по податках і зборах;
  • відрахування надається в суми, яка не буде вище 2 млн. рублів. Це означає, що при вартості квартири більше, сума буде розраховуватися виходячи саме з 2 млн. Рублів. Якщо ж ціна виявиться нижче, що отримати повернення вдасться з усієї суми. Але обсяг повернення коштів виявиться менше максимально можливого;
  • вказане право надається один раз. Реалізувати його вдруге, неможливо;
  • при придбанні об'єкта, реалізувати своє право зможе тільки один з подружжя.

Таким чином, відрахування являє собою додаткову стимулюючу міру, яка спрямована на збільшення обсягів іпотечного кредитування.
Які документи потрібні
Документи для податкового вирахування за відсотками іпотеки необхідно здавати в податковий орган за місцем проживання. Необхідні документи для отримання податкового вирахування по іпотеці перераховані на офіційному сайті інспекції. Але все ж слід привести їх повний перелік:

  • договір з банківською організацією про надання позики. Банківські документи для отримання вирахування по відсотках іпотеки є основними. Саме вони підтверджують факт отримання позики. А відповідно, вони засвідчують і право подавця документів на отримання пільги. Тому, потрібно надати оригінал договору і його копію. Крім того, пе5речень документів для податкового вирахування по іпотеці включає і договір застави. Адже придбана на позику квартира є заставним об'єктом і власник не може нею розпоряджатися від повернення позики;
  • необхідно надати з місця роботи довідку за формою 2 ПДФО. Зазначений документ свідчить про суму сплачених податках за звітний період. У розрахунок приймається довідка про відомості з доходів за минулий рік. Сенс пільги полягає в компенсировании обсягу сплачених відсотків. Тому, інспекції необхідні такі відомості. Такі документи для отримання вирахування по іпотеці потрібно надавати разом з банківськими паперами;
  • в деяких випадках необхідні папери, що підтверджують факт працевлаштування на поточний момент;
  • інспекції знадобляться і інші документи для повернення податкового вирахування по іпотеці. В першу чергу необхідно вказати довідку про відсутність прострочення. Слід довести факт сумлінності платника;
  • документи для оформлення податкового відрахування по іпотеці включають ще й заяву про його надання. Його слід заповнювати безпосередньо в інспекції. Це дуже складна форма, але її здають співробітникам інспекції. Якщо виявляться будь-які порушення або факти неправильного заповнення, то заяву доведеться переписати. Тому, в результаті подавець зможе правильно його скласти і здати.

Це вичерпний список документів для вирахування по іпотеці. При цьому слід розуміти, що їх оформлення повинно точно відповідати встановленим стандартам. Тому, має сенс скористатися професійними послугами. Їх вартість досить доступна і вони стануть надійною запорукою отримання пільги в найкоротші терміни.
Зазначений перелік документів для вирахування по іпотеці вдасться зібрати швидко. Це означає, що і отримання пільги буде здійснено в найстисліші терміни.


Як розрахувати суму пільги   Питання про те, які документи потрібні для вирахування по іпотеці, тепер ясний
Як розрахувати суму пільги
Питання про те, які документи потрібні для вирахування по іпотеці, тепер ясний. Але не менш важливим є питання про суму самої пільги. Адже її цінність для конкретного позичальника безпосередньо залежить від розміру наданого вирахування. Для його розрахунку можна використовувати наступний алгоритм:

  • якщо взяти за основу максимальну суму в 2 млн. рублів, то з них потрібно відняти 13%. Адже саме 13% стягується в усіх працівників щомісяця у вигляді прибуткового податку. Тому, документи необхідні для вирахування по іпотеці включають обов'язкове надання паперів про розмір податкових відрахувань;
  • в результаті обчислень вийде сум а в 260 тисяч рублів. Це і буде обсяг пільги, на яку має право кожен іпотечний позичальник;
  • після прийняття позитивного рішення за поданою заявою, податкова відправляє повідомлення роботодавцю. Відповідно, відділ бухгалтерії перестає щомісяця утримувати з працівника вказаний вище прибутковий податок;
  • наприклад, сума утримань становить 5000 рублів на місяць. Це означає, що раніше отримані 260 тисяч рублів потрібно розділити на 5 тисяч рублів. Вийде 52 місяці. Це той період часу, протягом якого з працівника не будуть здійснюватися утримання. Безумовно, даний період буде змінюватися, якщо рівень заробітної плати буде зростати або, навпаки, зменшуватися.

Але в будь-якому випадку, працівник не буде сплачувати податок до того часу, поки не вибере всю належну йому суму.


Коли можна подавати документи для пільги   Умови, податкове вирахування по іпотеці які документи, ясні
Коли можна подавати документи для пільги
Умови, податкове вирахування по іпотеці які документи, ясні. Порядок їх надання врегульовано нормами Податкового кодексу. Крім того, які документи необхідні для вирахування по іпотеці встановлено і внутрішньовідомчих актами інспекції.
Вони ж встановлюють і граничні строки звернення за пільгою. Громадянин має право отримати її, якщо подасть повний пакет документів до інспекції протягом трьох років.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online