Колегія управління освіти м Чебоксари обговорила організацію літнього відпочинку дітей у 2018 році

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Дитячий відпочинок - завжди важливе й актуальне питання для батьків. Щорічно понад 5,7 тис. Юних чебоксарцев проводять свій відпочинок в заміських таборах, близько 10 тис. - в пришкільних. Адміністрацією м Чебоксари проводиться необхідна робота по організації безпечного перебування дітей в таборах в літній час. На оздоровчу кампанію в 2018 році з бюджету міста передбачено 81,4 млн. Рублів, що на 21% більше ніж в минулому році.

Рублів, що на 21% більше ніж в минулому році

Сьогодні колегія в складі представників управління образванія, членів міської Ради директорів і керівників муніципальних таборів обговорили готовність установ, які будуть задіяні в організації активного відпочинку дітей під час літніх канікул.

Одним з основних напрямків відпочинку дітей в 2018 р буде організація змін таборів на базі шкіл та установ додаткової освіти. Протягом літніх канікул заплановано відкриття змін на базі 63 освітніх організацій, з охопленням 10 тис. Хлопців. Всього за літній період планується 111 бюджетних змін і 24 зміни на комерційній основі.

Для дітей розроблені освітні програми, в тому числі: військово-патріотичного, фізкультурно-оздоровчого та спортивного, еколого-краєзнавчого, духовно-морального, художньо-естетичного напрямів. В рамках реалізації проекту «Живі уроки» школярі візьмуть участь в освітньому, промисловому туризмі і в проекті «Літо в місті Чебоксари» (автобусні та тролейбусні освітні маршрути, заходи в парках).

У пришкільних таборах буде організовано дворазове харчування з урахуванням вимог СанПіН, відповідно до орієнтовного 10 - денним меню, узгодженим Управлінням Росспоживнагляду по Чуваської Республіці.

Будуть відкриті профільні зміни з денним перебуванням дітей на комерційній основі. Ціна путівки (від 1950 рублів до 12000 рублів) залежить від: тривалості (зміни будуть 10, 12, 15 днів), профілю зміни, розважальної і освітньої програми, вартості харчування, різноманітності та якості послуг, пропозицій.

Комплексна, спільна робота з установами культури (музеї, театри, кінотеатри, будинки культури, бібліотеки, дитячі музичні школи та школи мистецтв та ін.), Фізкультури і спорту (стадіони, спортивні майданчики, спортивні школи, фізкультурно-оздоровчі комплекси, басейни, спортивні федерації), з підприємствами міста та іншими організаціями зроблять відпочинок дітей в літній період цікавим, пізнавальним, різноманітним і здоровим.

У літню пору також працюватимуть три заміських оздоровчих табори - «Хвиля», «Берізка» і «Бригантина».

У літню пору також працюватимуть три заміських оздоровчих табори - «Хвиля», «Берізка» і «Бригантина»

Всього в 2018 р на відпочинок в заміські оздоровчі табори за рахунок коштів бюджету міста будуть спрямовані 5792 людини (2017 г. - 5766 осіб), у тому числі в муніципальні табору 2710 осіб (2017 г. - 2600 чоловік). З коштів федерального бюджету на відпочинок в заміські табори буде спрямовано понад 700 дітей, які перебувають у важкій життєвій ситуації.

З коштів федерального бюджету на відпочинок в заміські табори буде спрямовано понад 700 дітей, які перебувають у важкій життєвій ситуації

Заявочна кампанія на придбання путівки в заміські табори стартує 14 квітня. Оператори по введенню даних в автоматизовану систему по збору, обліку та обробки заяв пройшли навчання.

Оператори по введенню даних в автоматизовану систему по збору, обліку та обробки заяв пройшли навчання

На відпочинок в заміських таборах передбачено 74,4 млн. Руб. (2017 г. - 61, 67 млн. Рублів). Дані кошти спрямовуються на придбання путівок в республіканські і муніципальні табору і утримання міських долів.

Дані кошти спрямовуються на придбання путівок в республіканські і муніципальні табору і утримання міських долів

Начальник управління освіти адміністрації міста Дмитро Захаров зазначив, що і пришкільні і заміські дитячі оздоровчі табори провели хорошу роботу по розробці тематики змін і насиченню програм. «Прошу звернути увагу керівників таборів на своевренное виконання приписів наглядових органів, отримання санітарно-епідеміологічних висновків, навчання кадрів і забезпечення безпечних умов відпочинку дітей, щоб до початку оздоровчої кампанії не виникало ніяких проблем», - резюмував він.

Управління освіти адміністрації міста Чебоксари

2.03.2018

www.tavanen.ru

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online