Зарплата військових у 2017 році

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У 2017 році уряд обіцяє підняти оклади всіх бюджетників, включаючи військовослужбовців. Політики вважають, що зростання грошового забезпечення (скорочено - ДД) просто необхідний в умовах напружених відносин з сусідніми державами і стрімкого зростання цін. Але чи варто військовим і їхнім рідним чекати надбавки до зарплат і пенсій? Мабуть, єдиний спосіб підняти доходи військовослужбовців найближчим часом - індексація ДД. Саме з неї ми і почнемо розбір такої важливої, але делікатної теми.

Індексація ДД згладить вплив інфляції і забезпечить прийнятний рівень життя військових та їхніх рідних. Але зарплати військових не проходять індексацію вже чотири роки. Щоразу уряд називає їх «заморожування» тимчасовим заходом для боротьби з фінансовими труднощами. Законопроект 2016 року про скасування індексації піддався критиці деяких депутатів, але був схвалений більшістю. Прихильники постанови нагадують, що оклад військовослужбовців і так перевищує дохід середньостатистичного росіянина.

Крім того, військові отримують особливі види матеріальної підтримки - наприклад, житло і харчування. Відмова від індексації їх зарплат дозволить державній скарбниці заощадити до 90 млрд рублів. Тому можна тільки гадати, зростуть оклади військовослужбовців в 2017 році. Невідомий і розмір передбачуваної індексації. Навряд чи ДД піднімуть на 12% - показник інфляції в 2016 році. А ось підвищення виплат на 5-6% виглядає більш правдоподібно.

У 2017 році уряд обіцяє підняти оклади всіх бюджетників, включаючи військовослужбовців

Поки невідомо, чи буде зарплата військових проіндексована в 2017 році

У 2016 році оклад військовослужбовця-контрактника склав приблизно 30 тисяч рублів. Зарплата службовця залежить від його класності та категорії, умов роботи, ризикованості виконуваних ним завдань і десятка інших факторів. Військові отримують оклад з федерального бюджету і не можуть сподіватися на підтримку регіональної влади, як держслужбовці.

Ситуація з пенсіями відставних військових складається більш оптимістично. У 2016 році виплати проходять дві індексації. Перша відбулася в лютому, але виплати зросли лише на 4% замість обіцяних 7,5%, тобто на 1,5-5 тисяч рублів. В середині жовтня відставники чекають нової надбавки. Виплата та розмір пенсій прямо залежать від економічної ситуації в державі.

Низькі доходи військових - проблема не тільки їх одержувачів, а й усієї країни. Матеріальна винагорода примушує служити сумлінно, а щедрі пенсії залучають до армії здібну молодь. Експерти впевнені, що середній розмір ДД необхідно підняти хоча б на 20 тисяч, інакше наслідки будуть згубними для безпеки росіян.


(3 голосів, середнє: 3 (3 голосів, середнє: 3.67 з 5)

67 з 5)

Loading ...

Але чи варто військовим і їхнім рідним чекати надбавки до зарплат і пенсій?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online