Українським військовим обіцяють підвищити зарплати: коли і на скільки

цею материал Доступний по-русски

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Міноборони планує двічі підвищити грошове забезпечення військових - в цьому і наступному році. Це вимагає додаткового фінансування з бюджету в другому півріччі 2018 року в сумі 4,5 млрд грн.

Це вимагає додаткового фінансування з бюджету в другому півріччі 2018 року в сумі 4,5 млрд грн

Ілюстрація REUTERS

Міністерством оборони прийнято рішення про підвищення грошового забезпечення з 1 жовтня, що вимагає додаткового фінансування з бюджету в сумі 4,5 млрд грн.

Читайте також Де в Україні найвищі зарплати: названі області-лідери по оплаті праці

Як повідомляється на сайті Ukrainian Military Pages, відповідний лист за підписом міністра оборони Степана Полторака направлено прем'єр-міністру Володимиру Гройсману.

Як зазначається, недостатній рівень грошового забезпечення є основною причиною звільнення з лав Збройних сил України після закінчення контракту (36% опитаних). Всього з січня по червень звільнилося 11 тис. Офіцерів і контрактників, які мали військовий досвід, ще 18 тис. Повинні звільнитися до кінця 2018 року.

"На початок 2016 року мінімальна грошове забезпечення військових становило 7 тис. грн. У той час це була досить значна сума, на яку припадало близько 5 розмірів мінімальної заробітної плати та майже 1,6 розміру середньої зарплати по країні. Після підвищення соціальних стандартів з 1 січня 2017 роки відповідні співвідношення становили 2,2 і 0,89 рази, що призвело до погіршення матеріального становища військовослужбовців. Це спровокувало відтік військовослужбовців - підготовлених фахівців, на підготовку яких уже були витрачені великі кошти. Грошове забезпечення військовослужбовця першого року служби становить 7,5 тис. Грн при середній зарплаті по країні 8,7 тис. Грн ", - йдеться в повідомленні.

Тому, як зазначається, в цілях збереження кадрового потенціалу та залучення на військову службу в Міністерстві оборони опрацьовується питання про збільшення з 1 жовтня цього року мінімального грошового забезпечення: рядовому складу - до 9 тис. Грн; офіцерському складу - до 15,3 тис. грн.

"При таких умовах для виплати грошового забезпечення в другому півріччі 2018 роки потрібен додатковий фінансовий ресурс в сумі 4,5 млрд грн, що необхідно врахувати при доопрацюванні показників витрат держбюджету на 2018 рік", - наголошується в повідомленні.

фото ukrmilitary.com

com

фото ukrmilitary.com

Крім того, підготовлено та інше рішення - Планом управління і розвитку Збройних сил України передбачено в 2019 році підняти базовий рівень грошового забезпечення до рівня: військовослужбовець за контрактом першого року служби у військовому званні «солдат», на посаді з другим тарифним розрядом - 15 тис. грн; підвищення рівня грошового забезпечення всіх інших військовослужбовців буде здійснено пропорційно, залежно від військового звання, посади, вислуги років тощо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl + Enter

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online