Пенсія по втраті годувальника військовослужбовця в 2019 році

  1. Що потрібно знати
  2. Дітям загиблого військовослужбовця
  3. Вдові (дружині) померлого військового пенсіонера
  4. батькам
  5. Розмір пенсії по втраті годувальника військовослужбовця в 2018 році
  6. Хто може отримати другу пенсію за загиблого військовослужбовця
  7. Пенсія вдові військового пенсіонера по втраті годувальника
  8. Яка пенсія покладена вдові військового пенсіонера: розмір
  9. Мінімальний розмір допомоги
  10. Чи має право вдова військовослужбовця отримувати дві пенсії?
  11. пільги
  12. Одноразові і щомісячні виплати
  13. Чи продовжиться виплата пенсії після вступу в новий шлюб?
  14. Чи підвищать пенсію вдовам військовослужбовців?
  15. Пенсія батькам загиблих військовослужбовців
  16. Розмір пенсійних виплат
  17. друга пенсія
  18. Які є пільги
  19. Одноразові і щомісячні виплати
  20. Пенсія по втраті годувальника дитині військового
  21. Розмір виплат
  22. Відмінності для загиблих призовників і контрактників: що потрібно знати?
  23. Одноразові і щомісячні виплати
  24. Як оформити і отримати пенсію по втраті годувальника військовослужбовця?
  25. Куди звертатися і що робити для отримання?
  26. Які документи необхідні?
  27. Порядок призначення і виплат пенсій: способи отримання і періодичність
  28. Чи можуть скасувати пенсію по втраті годувальника військовослужбовця: причини

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У разі смерті військовослужбовця його непрацездатні близькі родичі мають право на отримання щомісячних виплат з числа військових пенсій по державному забезпеченню. Якщо ж військовослужбовець пішов з життя в результаті власних незаконних / протиправних діянь, то військова пенсія по втраті годувальника замінюється на соціальну.
У разі смерті військовослужбовця його непрацездатні близькі родичі мають право на отримання щомісячних виплат з числа військових пенсій по державному забезпеченню

Зміст статті

Що потрібно знати

Хто має право на призначення

Матеріальне державне забезпечення у зв'язку з втратою годувальника покладається утриманцям (непрацездатним членам сім'ї) громадянина, який помер під час проходження військової служби або протягом трьох місяців після її закінчення. При цьому одержувачами такої пенсії можуть стати:

  • брати, сестри, діти та онуки (не старше 23 років);
  • чоловік (дружина);
  • батьки;
  • бабуся і дідусь пенсійного віку або мають інвалідність;
  • безробітні сестра або брат, бабуся чи дідусь, мають утриманців у віці до 14 років.

До одержувачам даного посібника прирівнюються члени сім'ї військовослужбовців, причиною смерті яких стало захворювання або поранення, отримане під час проходження служби, а також близькі родичі військових пенсіонерів.

Незалежно від факту перебування на утриманні військовослужбовця розглянута виплата призначається:

  • неповнолітнім дітям;
  • батькам, чоловікові в разі відсутності коштів для існування;
  • вдові і батькам загиблого під час перебування на службі за призовом.

Родичів військовозобов'язаного, визнаного зниклим без вісті під час військових дій, прирівнюють до сімей громадян, які загинули на фронті.

Дітям загиблого військовослужбовця

Згідно із законодавством, правом на отримання виплати володіють не тільки рідні діти померлого військовослужбовця, а й усиновлені, а також законні падчерки і пасинки:

  • неповнолітні;
  • повнолітні (але не старше 23-х років), що проходять навчання в очній формі.

Якщо дитина помер військовослужбовця став інвалідом в неповнолітньому віці, то він буде перебувати на державному утриманні і після досягнення віку 23-х років.

Брати, сестри та онуки загиблого військовослужбовця мають право на отримання пенсії нарівні з його дітьми за умови відсутності працездатних батьків.

Вдові (дружині) померлого військового пенсіонера

Відповідно до законодавства, розраховувати на отримання цієї виплати чоловік (а) загиблого військовослужбовця може в разі досягнення загальноприйнятого пенсійного віку. При наявності інвалідності або утриманця у віці до 14 років вимоги до віку не пред'являються.

Згідно зі статтею ФЗ №4468-I чоловік (а) військовослужбовця, який загинув під час захисту Батьківщини, може отримувати пенсію розглянутого типу на пільгових умовах. У жінок право на дане забезпечення з'являється при досягненні 50-річного віку, а для чоловіків - 55-річного віку.

Однак якщо громадянин не досяг зазначеного віку, але при цьому має на утриманні дитини молодше восьми років, то пільгове забезпечення встановлюється незалежно від його віку, працездатності і факту працевлаштування.

Згідно зі статтею 35 вищезгаданого закону державне матеріально забезпечення зберігається і в разі укладення нового шлюбу. Однак для вдів громадян, які загинули під час строкової служби, дане правило на діють - вони можуть отримувати грошові виплати лише до моменту досягнення виходу на пенсію по старості і за умови, що новий шлюб не укладався.

батькам

Як вже було сказано, батьки загиблого військовослужбовця також мають право на отримання допомоги по втраті годувальника. Для цього батькові повинно виповнитися як мінімум 60 років, а матері - 55 років. На батьків, що мають інвалідність, вимога до віку не поширюється.

Якщо один з батьків померлого не працевлаштований і зайнятий вихованням дитини, сестри, брата або онука померлого, яка не досягла 14-річного віку, то дана пенсія призначається незалежно від віку і працездатності одержувача.

Якщо громадянин загинув під час проходження строкової військової служби в результаті травми, отриманої на фронті або під час військових дій за межами країни, то його батьки вправі розраховувати на отримання державного матеріального забезпечення, якщо вони старше 50 (для жінок) і 55 (для чоловіків) років.

Усиновителі, мачуха та вітчим мають право на отримання пенсії нарівні з рідними батьками, за умови, що раніше на їх утриманні померлий громадянин перебував не менше п'яти років.

Розмір пенсії по втраті годувальника військовослужбовця в 2018 році

Розмір щомісячних виплат залежить від таких параметрів, як причина смерті / загибелі військовослужбовця і вид служби, на якій він перебував. Так, пенсія родичам військовослужбовця-контрактника розраховується на підставі суми грошового забезпечення, одержуваного ним під час служби, за наступною схемою:

  • 50% забезпечення - якщо військовослужбовець загинув внаслідок отриманої військової травми;
  • 40% забезпечення - якщо смерть наступила в результаті захворювання, отриманого на службі.

Після січневої індексації грошового забезпечення все військові виплати військовослужбовцям і членам їх сімей були збільшені на 4%.

Для родичів військових, які проходили строкову службу, пенсія розраховується на підставі базової величини соціальної пенсії.

Так, якщо громадянин загинув в результаті військової травми, то його близьким родичам належить за 200% соціальної пенсії: до квітня 2018 року - 10 068,5 рубля; після - 10 471,24 рубля.

Якщо призовник загинув в результаті хвороби, отриманої під час проходження служби, то кожному члену його родини належить виплата в розмірі 150% соціальної пенсії. До квітневої індексації даний показник становить 7 551,38 рубля (після - 7853,43 рубля).

Для жителів Півночі та інших районів з важкими кліматичними умовами сума виплат встановлюється з урахуванням районного коефіцієнта.

Слід зазначити, що підвищена пенсія виплачується громадянину до тих пір, поки він проживає в зазначеному регіоні. У разі переїзду на нове місце проживання, яке не має відношення до перерахованих районах, виплата проводиться без урахування районного коефіцієнта.

Згідно зі статтею 38 ФЗ №4468-I до пенсії у зв'язку з втрати годувальника передбачені наступні надбавки:

  • інвалідам I групи - 100%;
  • громадянам старше 80 років - 100%;
  • дітям-інвалідам та інвалідам з дитинства I та II групи, які не мають батьків - 32% розрахункової величини пенсії.

Хто може отримати другу пенсію за загиблого військовослужбовця

Отримувати дві пенсії одночасно можуть деякі родичі громадян, які загинули під час проходження строкової служби, а саме:

  • батьки;
  • вдови (до моменту укладення нового шлюбу).

Перераховані категорії громадян можуть одночасно з державним забезпеченням по втраті годувальника отримувати страхову пенсію по старості / інвалідності, будь-яку (за винятком ідентичною даній) соціальну виплату і державне забезпечення по інвалідності.

Для встановлення другої виплати звертатися слід до територіального управління ПФР за місцем реєстрації або фактичного проживання.
Про те, хто може отримувати дві пенсії одночасно, докладно розповідається тут:

Пенсія вдові військового пенсіонера по втраті годувальника

Що належить дружині військового після його смерті?

Внаслідок того, що військовослужбовцям часто доводиться міняти місце дислокації, їх подружжя змушене слідувати за ними. Через часту зміну місця проживання жінки насилу знаходять нову роботу, тому в переважній більшості випадків до моменту виходу на заслужений відпочинок у них немає достатнього стажу для отримання страхової пенсії по старості. В такому випадку громадянам при досягненні певного віку (60 років для жінок) встановлюється соціальна пенсія.

У зв'язку з цим дружинам, який забезпечив тил чоловіка протягом всієї його служби, дається право на оформлення декількох видів пенсій, в тому числі пенсії по:

  • втраті годувальника (в разі непрацездатності в силу віку або стану здоров'я);
  • старості (за наявності достатнього страхового стажу).

Крім того, вдові військового пенсіонера покладаються такі виплати, як:

  • допомога на поховання чоловіка (в сумі тримісячної пенсії, одержуваної пенсіонером перед смертю);
  • одноразова допомога по смерті (якщо пенсіонер ставився до старших або вищим офіцерам, особам вищого і старшого начальницького складу, звільненим зі служби за станом здоров'я або віком з вислугою не менше 25 років).

З цікавим відео на цю тему пропонуємо ознайомитися тут:

Яка пенсія покладена вдові військового пенсіонера: розмір

Величина матеріального забезпечення вдови військового залежить від його звання, посади, вислуги і причини смерті.

Якщо чоловік був при житті звільнений в запас або загинув в результаті травми, отриманої під час служби, то розмір виплат складе 50% раніше одержуваного їм грошового забезпечення. Якщо ж причиною смерті стало захворювання, набуте за роки служби, то розмір виплат складе 40% забезпечення.

При розрахунку остаточної суми враховується твір пенсійних коефіцієнтів пенсіонера і величина показника на рік подачі паперів на встановлення виплат. Якщо померлий громадянин вже отримував пенсійні виплати, то обліку підлягає і кількість людей, які перебували на його утриманні.

При встановленні додаткової пенсійної виплати за основу береться індивідуальна розрахункова частина, на яку розмір фіксованої виплати ніяк не впливає. Те ж саме стосується і перерахунку - якщо при призначенні виплати в неї не увійшов будь-якої коефіцієнт, то в серпні наступного року вдова може подати заяву з проханням про внесення відсутнього періоду.

Мінімальний розмір допомоги

Як вже раніше було відзначено, суми пенсійних виплат безпосередньо залежать від того, на якій підставі проходив службу загиблий. Також на розмір виплат позначається і причина його смерті.

Якщо військовослужбовець проходив службу за призовом і загинув в результаті захворювання, то членам його сім'ї призначається 150% розрахункового розміру соціальної пенсії. Якщо причиною смерті стала військова травма, то розмір виплат складе 200% зазначеної пенсії.

Особам, які постійно проживають на Крайній Півночі і прирівняних до нього областях, пенсійне забезпечення встановлюється з урахуванням районних коефіцієнтів і виплачується в збільшеному розмірі. У разі переїзду в регіон з нормальними кліматичними умовами величина допомоги перераховується відповідно до умов проживання в новому місці.

Чи має право вдова військовослужбовця отримувати дві пенсії?

Правом на отримання двох пенсій одночасно вдова військовослужбовця має право в тому випадку, якщо після втрати чоловіка не було укладено новий шлюб.

пільги

Тип і обсяг пільг, що надаються вдовам військових пенсіонерів, залежить від безлічі факторів, у тому числі від виду служби померлого чоловіка, а також причини його смерті.

Так, пільги на оплату житла, комунальних витрат і ремонту будинків доступні вдовам колишніх військових у всіх випадках, коли співробітнику збройних сил покладалася військова пенсія.

Час проведення ремонту члени сім'ї військовослужбовця визначають самостійно і можуть скористатися відповідною пільгою раз в десятиліття.

Якщо загиблий чоловік ставився до ветеранів бойових дій, то жінка може розраховувати на отримання особливої ​​пільги по оплаті житла, що полягає в 50% знижку на оплату займаного житлового приміщення

Одноразові і щомісячні виплати

У тих випадках, коли військовослужбовець гине протягом одного року після звільнення зі служби, а причиною його смерті стає травма або хвороба, отримана під час служби, його сім'я може отримати певні страхові виплати та соціальні гарантії, в тому числі:

  • відшкодування витрат на переїзд і перевезення 20 тонн майна (одноразово);
  • компенсація витрат на проїзд до місця поховання та відомчому санаторно-курортного закладу (один раз на рік).

Крім того, з 2010 року діє закон, який передбачає призначення соціальної дотації в разі, якщо дохід вдови нижче встановленого прожиткового мінімуму.

Чи продовжиться виплата пенсії після вступу в новий шлюб?

Згідно зі статтею 35 ФЗ №4468-I матеріальне забезпечення зберігається в повному обсязі і виплачується вдові померлого навіть після укладення нового шлюбу. Виняток становлять лише вдови громадян, які загинули під час проходження строкової служби.

Згідно з чинним законодавством виплата пенсії може бути припинена, коли дитина досягне чотирнадцятирічного віку або буде знята інвалідність. Також вагомою підставою для припинення виплат є отримання офіційного доходу, наприклад, при влаштуванні на роботу.

Чи підвищать пенсію вдовам військовослужбовців?

Грошове забезпечення військовослужбовців в січні поточного року було проіндексовано на 4%, що спричинило за собою відповідне збільшення пенсій військових і членів їх сімей.

Розмір соціального забезпечення громадян, що впливає на виплати вдовам призовників, буде збільшений на 4,1% в квітні 2018 року.

Пенсія батькам загиблих військовослужбовців

що належить

Згідно зі статтею 28 ФЗ №4468-I батьки військовослужбовця вправі розраховувати на отримання військової пенсії з нагоди втрати годувальника, якщо той помер або загинув:

  • під час служби;
  • протягом 3 місяців після закінчення служби;
  • в результаті захворювання або поранення, отриманого під час служби.

Стати одержувачами зазначеної пенсії можуть батьки в разі непрацездатності в силу стану здоров'я або пенсійного віку.

Якщо смерть військовослужбовця настала в через травму, отриману під час захисту Батьківщини, перебування на фронті або в полоні, то матеріальне забезпечення його батькам встановлюється на пільгових умовах, тобто на п'ять років раніше загальновстановленого пенсійного віку.

Розмір пенсійних виплат

Сума виплат батькам військового залежить від причини його смерті, а також виду служби.

У разі загибелі призовника через військової травми розмір матеріального забезпечення встановлюється на рівні 200% соціальної пенсії. Якщо причиною смерті стало захворювання, отримане під час служби, то сума виплат знижується до 150%.

У той же час розмір виплат родичам загиблих контрактників встановлюється в залежності від величини грошового забезпечення: в розмірі 50%, якщо смерть сталася внаслідок військової травми, і 40% - якщо причиною стало захворювання.

Як і для вдів, батькам загиблих військові пенсії встановлюються з урахуванням районних коефіцієнтів. При цьому збільшений розмір виплат діє лише під час проживання на Крайній Півночі чи прирівняних до нього територіях - в разі переїзду в регіон зі сприятливим кліматом сума пенсії буде відповідним чином перерахована.

друга пенсія

Отримувати другу пенсії батьки загиблого військовослужбовця можуть в тому випадку, якщо останній проходив службу за призовом і контрактником не був. Крім державного забезпечення у зв'язку з втратою годувальника батьки померлого можуть отримувати виплату:

  • по старості (соціальну або страхову);
  • по інвалідності (будь-якого типу);
  • за вислугою років (державну);
  • накопичувальну.

Які є пільги

Перелік пільг, що надаються батькам військовослужбовців, які загинули під час виконання, визначений статтею 24 ФЗ №76 «Про статус військовослужбовців» від 27.05.1998 року.

Згідно з цим документом, батьки загиблих військових можуть розраховувати на:

  • отримання відповідної пенсії;
  • поліпшення житлових умов;
  • отримання компенсаційних виплат з оплати займаних приміщень, комунальних послуг, встановлення стаціонарних телефонів і палива;
  • збереження соціальних гарантій з надання медичної допомоги, санаторного лікування та проїзду до місця лікування і назад.

Слід зазначити, що тип і обсяг наданих пільг залежать від виду служби померлого громадянина і причини його смерті. У зв'язку з цим в кожному конкретному випадку обсяг привілеїв та наданих соціальних гарантій визначатиметься індивідуально.

Одноразові і щомісячні виплати

Крім пенсійних виплат у зв'язку з втратою годувальника для деяких категорій громадян передбачена надбавка. Так, 100% розрахункового розміру пенсії додатково виплачується громадянам, які досягли віку 80 років або мають інвалідність першої групи.

При цьому надбавка не є одноразовою і виплачується в щомісячному порядку разом з державною пенсією.

Пенсія по втраті годувальника дитині військового

Що належить дітям?

У разі смерті військовослужбовця його діти мають право на отримання пенсії розглянутого типу. Призначається така виплата не тільки неповнолітній дитині, але і досягла 18-річного віку, за умови, що той є студентом / учнем очної форми навчання. У другому випадку отримувати пенсію дитина буде до закінчення навчання, але не пізніше настання віку 23 років. Якщо ж дитині присвоєно інвалідність з дитинства, то обмеження за віком не застосовуються.

Пенсія у зв'язку з втрати годувальника призначається дітям померлого військового незалежно від того, перебували вони на утриманні чи ні.

Згідно з пунктом 3 статті 8 ФЗ №166 та статті 29 ФЗ №4468-I сестри, брати і внуки також можуть претендувати на розглянуту виплату за умови, що у них немає працездатних батьків.

Як вже було зазначено, усиновлені діти мають право на отримання даної пенсії нарівні з рідними. Подальше усиновлення дитини померлого військового підставою для скасування виплати не є (стаття 33 ФЗ №4468-I).

Розмір виплат

Розмір дитячої пенсії у зв'язку з втратою годувальника залежить від причини загибелі військовослужбовця. А сума, з якої нараховуються виплати, залежить від виду проходження служби.

При цьому здійснюватися виплати можуть через два різних джерела:

  • дітям військовослужбовців за контрактом - з фондів Міноборони;
  • дітям службовцям за призовом - з Пенсійного фонду Росії.

Відмінності для загиблих призовників і контрактників: що потрібно знати?

Пенсійне забезпечення військовослужбовців-контрактників та членів їх сімей (у разі смерті військового) розраховується на підставі величини одержуваного грошового забезпечення.

Згідно зі статтею 36 ФЗ №4468-I, дітям загиблих контрактників пенсія встановлюється в наступному порядку:

  • 50% забезпечення, але не менше 200% соціальної пенсії (10 068,5 рубля) - в разі загибелі годувальника від військових травм;
  • 40% забезпечення, але не менше 150% соціальної пенсії (7 551,38 рубля) - якщо причиною смерті стало захворювання, отримане військовим в період проходження служби.

Крім того, посібник по втраті годувальника встановлюється і дітям військових пенсіонерів-інвалідів, які залишилися без піклування батьків, а також дітям померлої одинокої матері. Мінімальний розмір пенсії в такому випадку становить 10 068,5 рубля.

Що стосується дітей призовників, то для них виплати базуються на розрахунковому розмірі соціальної пенсії (5 034,25 рубля до квітня 2018 року і 5 240,65 рубля - після).

Згідно зі статтею 16 ФЗ №166, таким дітям державне забезпечення встановлюється наступним чином:

  • 200% базової соціальної пенсії (10 068,5 рубля) - якщо смерть настала через військової травми;
  • 150% базової соціальної пенсії (7 551,38 рубля) - якщо причиною смерті стала інвалідність або захворювання, отримане в результаті нещасного випадку, а не при виконанні прямих службових обов'язків.

Для дітей, які проживають на Крайній Півночі чи територіях, до нього прирівняних, передбачено застосування підвищувального районного коефіцієнта. Однак в разі переїзду в регіон зі сприятливим кліматом даний коефіцієнт враховуватися не буде.

Одноразові і щомісячні виплати

До дитячої пенсії з нагоди втрати годувальника, виплачується дітям-інвалідам, а також інвалідам дитинства перших двох груп, які залишилися без піклування обох батьків, виплачується надбавка в розмірі 32% соціальної пенсії (1 610,96 рубля).

Як оформити і отримати пенсію по втраті годувальника військовослужбовця?

Умови та порядок призначення пенсій членам сімей військовослужбовців: вдовам, батькам, дітям

Відповідно до чинного законодавства стаття одержувачами розглянутої пенсії родичі військовослужбовця можуть в тому випадку, якщо його смерть настала:

  • під час служби;
  • протягом трьох місяців з моменту звільнення;
  • через військової травми або хвороби, отриманої на службі, незалежно від що пройшов з дня звільнення часу.

При цьому вид служби значення не має - перераховані вище умови відносяться і до членів сімей контрактників, і до родичів призовників. Однак, якщо військовослужбовець загинув в результаті власних протиправних дій, то його близьким буде встановлена ​​пенсія соціального типу.

Крім того, члени сім'ї пішов з життя військового пенсіонера право оформити допомогу, якщо смерть наступила в період одержання пенсії або протягом п'яти років після того, як її виплата припинилася.

Пенсійне забезпечення з нагоди втрати годувальника може бути призначена після смерті військовослужбовця, відразу після придбання відповідного права на нього. При цьому звернутися за встановленням виплати родичі можуть в будь-який час.

Куди звертатися і що робити для отримання?

Для встановлення пенсійного забезпечення необхідно скласти і подати заяву про призначення виплат до відповідної установи. Для родичів військовослужбовців, що проходили службу за контрактом, таким установою є пенсійні органи відповідного силового відомства (Міністерства оборони, МВС і так далі). У той же час родичам загиблих призовників звертатися слід до Пенсійного фонду Росії.
Про те, як оформляються пенсії через ПФР, можна подивитися тут:

Які документи необхідні?

У момент подачі заяви при собі необхідно мати такі документи, як:

  • загальногромадянській паспорт;
  • свідоцтво про смерть;
  • документи, що доводять родинні зв'язки з військовослужбовцям.

У ряді певних випадків пакет документів може бути доповнений іншими паперами: рішенням суду, довідкою про доходи сім'ї, довідкою житлових органів, довідкою з навчального закладу та іншими. У зв'язку з цим уточнювати перелік необхідних документів в кожній окремій ситуації слід індивідуально.

Порядок призначення і виплат пенсій: способи отримання і періодичність

На розгляд заяви та перевірку поданих документів йде, як правило, до 10 робочих днів. У разі прийняття позитивного рішення пенсія встановлюється з першого числа місяця, наступного за місяцем подачі заяви.

Пенсія у зв'язку з втрати годувальника встановлюється родичам загиблого військового на весь період непрацездатності та виплачується в щомісячному порядку. При цьому громадянам, які досягли загальновстановленого пенсійного віку, пенсія призначається до кінця життя.

Спосіб отримання коштів пенсіонер вибирає самостійно. На даний момент громадянам доступна доставка пенсії через Пошту, банк або спеціалізовану організацію.

Чи можуть скасувати пенсію по втраті годувальника військовослужбовця: причини

Згідно зі статтею 41 ФЗ №4468-I виплата пенсії з нагоди втрати годувальника може бути припинена у разі втрати пенсіонерам права на отримання забезпечення, в тому числі:

  • смерті одержувача пенсії;
  • вступу в новий шлюб;
  • офіційного працевлаштування;
  • визнання громадянина працездатним;
  • досягнення певного віку.

У перерахованих вище випадках кошти виплачуються в останній раз в тому місяці, в якому відбулося відповідну зміну.

Таким чином, в разі смерті або загибелі військовослужбовця держава гарантує надання щомісячної матеріальної підтримки членам його сім'ї. При цьому для деяких категорій громадян навіть передбачені певні надбавки і право на отримання другої пенсії.

Чи підвищать пенсію вдовам військовослужбовців?
Куди звертатися і що робити для отримання?
Які документи необхідні?
Чи має право вдова військовослужбовця отримувати дві пенсії?
Чи продовжиться виплата пенсії після вступу в новий шлюб?
Чи підвищать пенсію вдовам військовослужбовців?
Відмінності для загиблих призовників і контрактників: що потрібно знати?
Як оформити і отримати пенсію по втраті годувальника військовослужбовця?
Куди звертатися і що робити для отримання?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online