Що робити якщо втратив права, як відновити втрачені водійські права на машину, зразок заяви про втрату посвідчення водія, документи для відновлення

  1. Що робити якщо втратив права водійські
  2. Як відновити загублені водійські права
  3. Збір документів
  4. Зразок заяви про втрату посвідчення водія
  5. Пояснювальна по втраті водійського посвідчення
  6. Подача документів - куди звертатися
  7. Державтоінспекція
  8. МФЦ
  9. порталу держпослуг
  10. Штраф за втрату посвідчення водія
  11. Оплата державного мита
  12. отримання дубліката
  13. Втрачено водійське посвідчення за кордоном - що робити
  14. Втратив права - чи можна їздити
  15. Тимчасові права при втраті
  16. Термін дії дубліката посвідчення водія
  17. висновок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Втрата або крадіжка водійського посвідчення - ситуація не зовсім приємна. Проте таке нерідко трапляється, і існує спеціальна процедура по відновленню, яка досить клопітка і ніяк не залежить від причин.

Що робити якщо втратив права, адже водити автомобіль без них не можна, інакше співробітники правоохоронних органів можуть застосувати не дешеве адміністративне стягнення - сьогодні мова піде про цю проблему.

Що робити якщо втратив права водійські

По-перше, не впадайте в паніку По-перше, не впадайте в паніку. Їх можна відновити, але на процедуру піде чимало часу.

По-друге, на цей період часу громадянину замість надається тимчасовий документ, на підставі якого можна повноправно і безперешкодно їздити на автомобілі.

Варто зазначити: терміни оформлення нового документа залежать від обсягів завантаженості роботою в підрозділах автоінспекції, куди буде подана заявка.

Як відновити загублені водійські права



Процес створення нового документа можна пройти декількома способами, але список документів в будь-якому з варіантів ідентичний.

Збір документів

Щоб швидше отримати нове посвідчення, необхідно зібрати певний перелік документів і звернутися в компетентні органи Щоб швидше отримати нове посвідчення, необхідно зібрати певний перелік документів і звернутися в компетентні органи.

Перелік необхідних підтверджуючих паперів:

  • заяву за встановленим зразком (бланк і зразок можна знайти на сайтах уповноважених відомств або ж на нашому сайті);
  • документ, для посвідчення особи (наприклад, паспорт);
  • картка або свідоцтво, яке підтверджує проходження навчальних заходів;
  • необхідний розмір фотографій;
  • чек або квитанція про внесення державного мита.

Зразок заяви про втрату посвідчення водія

Зразок заяви про втрату посвідчення водія

завантажити бланк заяви про втрату посвідчення водія .

При подачі документації слід доповнити її заявою необхідного зразка, яке можна заповнити або в місцях, куди ви плануєте звернутися за отриманням даної послуги, або скачати в інтернеті на сайті ГИБДД або на порталі державних послуг.

Пояснювальна по втраті водійського посвідчення

Пояснювальна по втраті водійського посвідчення

Деякі представники правоохоронних органів можуть додатково вимагати пояснювальну, де доведеться надати інформацію про те, за яких обставин документ вкрали, доповнивши її докази, які підтверджують факт вчинення злочину.

Подача документів - куди звертатися

Згідно із законодавством, при отриманні нового посвідчення, замість втраченого або вкраденого, не потрібно пред'являти документ про проходження огляду медиками. Згідно із законодавством, його необхідність виникає тільки після закінчення терміну застарілого документа.

При направленні звернення до відомства, якими здійснюється заміна прав, належить мати при собі паперову квитанцію, яка є підтвердженням внесення державного мита за надання послуг по відновленню.

Варто врахувати: коли послуга оплачувалася онлайн, квитанція все одно повинна бути.

Державтоінспекція

Коли втрачені права були за фактом вкрадені, слід подати заяву в правоохоронні органи, де буде порушено кримінальну справу Коли втрачені права були за фактом вкрадені, слід подати заяву в правоохоронні органи, де буде порушено кримінальну справу.

Протягом трьох діб (максимум 10 діб), співробітники поліції повідомлять про прийняття рішення по справі, видавши спеціальну постанову, з яким можна буде піти в Державтоінспекцію для видачі нового документа, поки йде процес відновлення прав.

Згідно підзаконним актам, коли відбувається втрата прав, від автовласника не потрібно здавати іспит на поінформованість про правила дорожнього руху і вміння керувати автомобілем.

МФЦ

Втрата документа - не вирок Втрата документа - не вирок. І якщо в Державтоінспекції величезні черги, то заміна може бути проведена через МФЦ.

Фахівцям необхідно надати всі той же самий перелік паперів, що і в державну інспекцію.

Тут процес відновлення максимально спрощений і, як у випадку з автоінспекцією, пояснювальна про причини втрати може не турбуватися.

порталу держпослуг

порталу держпослуг

Крім цього, при небажанні відстоювати величезні черги для подачі заявки і документів в автоінспекцію або МФЦ, на прийом можна записатися через інтернет і вибрати для себе найбільш підходящий час для походу в ГИБДД, залишивши заявку і надавши необхідні папери.

Штраф за втрату посвідчення водія

Щоб громадяни відповідальніше ставилися до своїх засвідчує документам, законодавство передбачає наявність штрафних санкцій за псування, втрату або крадіжку Щоб громадяни відповідальніше ставилися до своїх засвідчує документам, законодавство передбачає наявність штрафних санкцій за псування, втрату або крадіжку.

Щоб отримати новий документ, потрібно внести в казну держави 3000 рублів, незалежно від того, що послужило причиною втрати.

Оплата державного мита

Штраф - це тільки початок всієї процедури Штраф - це тільки початок всієї процедури. Порядок проведення процедури відновлення передбачає внесення державного мита.

Якщо документ буде виконуватися на паперовій основі, то розмір плати складе всього 400 рублів, а якщо він виконується з пластика, то величина подвоюється, і платити потрібно вже 800 рублів.

Однак, починаючи з 2011 року, всі документи такого типу, що підтверджують можливість водити автомобіль, виробляються з пластика.

При оплаті мита через сайт державних послуг, можна сподіватися знижку в розмірі 30%.

отримання дубліката

Незалежно від регіону проживання, будь то Москва чи СПб, порядок відновлення втрачених або вкрадених водійських прав ідентичний.

Щоб не випадати зі звичної колії і продовжувати їздити на машині, законодавство передбачило видачу тимчасового документа, на момент проведення перевірки за фактом виникли обставин.

Вона необхідна на випадок того, якщо громадянин позбувся прав за певні правопорушення і планує це приховати, швиденько оформивши нове.

Втрачено водійське посвідчення за кордоном - що робити

Відновлення посвідчення не видається можливим, а значить, і пересуватися на транспорті не можна до повернення на батьківщину Відновлення посвідчення не видається можливим, а значить, і пересуватися на транспорті не можна до повернення на батьківщину.

Коли сталася крадіжка, слід звернутися в поліцію за місцем знаходження, для того щоб отримати відповідний протокол.

Однак варто розуміти, що цей документ не дає право керувати ТЗ.

Втратив права - чи можна їздити

Без прав їздити ні в якому разі не можна, т. К. Це пряме порушення законодавства.

Щоб безперешкодно пересуватися по дорогах, необхідно отримати тимчасовий дозвіл на час, поки відбуватиметься перевірка достовірності поданих документів і видача нового посвідчення.

Тимчасові права при втраті

Тимчасове посвідчення на керування транспортними засобами - це можливість не випадати встановленого ритму життя і рухатися по дорогах на транспорті, як і раніше.

Щоб отримати таку послугу, потрібно звернутися в ГИБДД із заявою та підтверджуючим документом, який буде доводити факт проходження навчання автосправи.

Термін дії дубліката посвідчення водія

Термін дії цього документа обмежений, тому як він видається тільки на момент проведення перевірок факту втрати та їх причин. Дублікатом документа можна користуватися 30 календарних днів, потім він втрачає силу.

висновок

Отже, щоб отримати нові права на керування транспортними засобами, слід написати відповідну заяву в МФЦ, ГИБДД або скласти заявку онлайн на сайті державних послуг.

Затягувати з цією процедурою не варто, тому як рухатися по дорогах без документа на право керування транспортом не можна, і подібні явища вважаються протизаконними без наявності тимчасового дозволу.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online