Посібник Позбавлення водія права керування транспортними засобами і вилучення водійського посвідчення: дії наймача Автор Семич В.

  1. Відповідальність посадових осіб наймача
  2. відповідальність водія

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

З 26 квітня 2018 р діє постанову Міністерства внутрішніх справ Республіки Білорусь від 09.04.2018 № 111 «Про порядок вилучення посвідчення водія» замість втратив чинність постанови Міністерства внутрішніх справ Республіки Білорусь від 28.02.2007 № 45.

Нова постанова не містить норми про інформування адміністрації за місцем роботи порушника про те, що відносно останнього винесена постанова про позбавлення права керування транспортним засобом.

У разі якщо водій ухиляється від здачі посвідчення водія і талона до нього, не виключено, що він може продовжувати працювати за своєю професією, будучи позбавленим права керувати транспортним засобом.

У цій ситуації виникає питання про відповідальність такого водія і посадових осіб наймача в разі, якщо водій продовжить працювати за професією.

З 26 квітня 2018 р діє   постанову   Міністерства внутрішніх справ Республіки Білорусь від 09 Відповідальність посадових осіб наймача

Допуск до керування транспортним засобом особою, відповідальною за технічний стан або експлуатацію транспортних засобів, водія, що знаходиться в стані алкогольного сп'яніння або у стані, викликаному вживанням наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів, токсичних або інших одурманюючих речовин, або водія, який не пройшов у передбаченому законодавством разі обстеження або контроль, або особи, що не має права керування транспортним засобом, - тягне за собою накладення штрафу в розмірі від 8 до 45 БВ.

Те саме діяння, вчинене повторно протягом 1 року після накладення адміністративного стягнення за таке ж порушення, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 15 до 50 БВ ( ст.18.25 Кодексу Республіки Білорусь про адміністративні правопорушення, далі - КпАП).

Більш того, за незаконний допуск до керування транспортним засобом встановлено кримінальну відповідальність, передбачена ст.318 Кримінального кодексу Республіки Білорусь.

відповідальність водія

Водій може розглядатися, як особа, що не має право керування транспортним засобом, за що передбачена відповідальність за ст.18.19 КоАП:

1) управління транспортним засобом особою, яка не має права керування цим засобом, а так само передача керування транспортним засобом особі, яка не має права керування, - тягнуть за собою накладення штрафу в розмірі від 5 до 20 БВ;


Документ відображений частково. Повний текст документа знаходиться в платному доступі. Якщо у Вас є платний доступ, натисніть Увійти . Для отримання платного доступу натисніть купити .

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online