Найчастіші питання, які задають водії

  1. Питання відповідь. На допомогу автомобілістам. Щодня мільйони водіїв стикаються з різними ситуаціями...
  2. Чи повинні бути присутніми поняті при складанні протоколу після огляду на стан сп'яніння?
  3. Скільки часу в базі даних ГИБДД зберігатися інформація про порушення ПДР?
  4. Потрапив в аварію, в результаті якої заподіяно шкоду автомобілю, що робити?
  5. Як дізнатися перереєстрував новий власник автомобіля транспортний засіб на своє ім'я після підписання...
  6. Винесено постанову про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення ПДР. Чи можна...
  7. У момент порушення правил дорожнього руху за кермом сидів не господар машини. Порушення було зафіксовано...
  8. Скільки часу згідно законодавства дається на оскарження адміністративного протоколу про притягнення...
  9. Як повернути права після закінчення терміну позбавлення за порушення ПДР?
  10. Чи має право співробітник ДПС вимагати у водія дістати права з обкладинки?
  11. Чи можна здавши іспити в ГИБДД отримати права без проходження навчання в автошколі?
  12. Куди треба звертатися, щоб оскаржити постанову про притягнення до адміністративної відповідальності...
  13. Чи потрібно здавати водійське посвідчення в ГИБДД після набрання рішенням суду про позбавлення прав?
  14. Коли необхідно надавати медичну довідку в ГИБДД після терміну закінчення позбавлення прав? Перед здачею...
  15. Чи потрібно надавати медичну довідку для відновлення прав після втрати або крадіжки?
  16. Чи можна повернути права достроково після їх позбавлення?
  17. Чи можна відновити реєстрацію автомобіля в ГИБДД після утилізації (анулювання обліку)?

Питання відповідь. На допомогу автомобілістам.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На допомогу автомобілістам

Щодня мільйони водіїв стикаються з різними ситуаціями пов'язаними з автомобілями, на які хочуть отримати єдино правильний і докладну відповідь. Для того, щоб про щось дізнатися, більшість з нас, як правило починає шукати потрібну йому інформацію в інтернет-мережі. В кінцевому підсумку він стикається з величезною кількістю інформації, яка суперечить одне одному. Ось наприклад, якщо в пошуку задати питання і відправити його в глобальну мережу, із запитом, - " Як здати на права? ", -То можна отримати на видачу величезна кількість посилань на сайти, які публікують абсолютно різну і протилежну інформацію.

На наш жаль, на багатьох інтернет-ресурсах многая міститься там інформація вже застаріла. Для того, щоб допомогти нашим читачам і багатьом автолюбителям в цьому розібратися, ми зібрали для вас (своїх читачів) найпопулярніші і часто задаються від водіїв і від власників автотранспортних засобів. Ми, шановні друзі, керувалися лише офіційною та актуальною інформацією міститься в чинному законодавстві і в максимально простій формі вирішили розмістити на своєму сайті відповіді саме на ті питання, які дуже часто зустрічаються і хвилюють багатьох наших водіїв. Для повної зручності дана стаття створена і підібрана в формі питання / відповідь.

Чи можна отримати Російські або Міжнародні права а також, обміняти водійське посвідчення видане в іншій країні і не за місцем проживання?

Чи можна отримати Російські або Міжнародні права а також, обміняти водійське посвідчення видане в іншій країні і не за місцем проживання

1. Ті водії, які мають постійну реєстрацію за місцем проживання в Росії, можуть звертатися в будь-який підрозділ ГИБДД для отримання Російського водійського посвідчення, а також для обміну прав не Російського зразка. Для отримання Міжнародних прав необхідно, звертатися саме в той підрозділ Державтоінспекції, яке має повноваження видавати такі документи.

2. Особи, які мають тимчасову реєстрацію на території Росії для отримання водійських прав Російського зразка, Міжнародних прав або для обміну іноземних водійських посвідчень можуть звертатися не в будь-яке відділення Державтоінспекції, а тільки в межах суб'єкта РФ, в якому водії тимчасово проживають.

Чи повинні бути присутніми поняті при складанні протоколу після огляду на стан сп'яніння?

Чи повинні бути присутніми поняті при складанні протоколу після огляду на стан сп'яніння

Згідно чинного законодавства (Стаття 28.1.1 КпАП РФ) при складанні адміністративного протоколу присутність зрозумілих обов'язково у випадках, якщо не ведеться відео фіксація складання протоколу. Якщо відеозапис ведеться, то співробітник поліції має право не залучати понятих при складанні адміністративного протоколу. Увага, в цьому випадку, співробітник ГИБДД зобов'язаний внести до протоколу про проведення відеозйомки відповідний запис.

Після складання протоколу до матеріалів справи долучається зроблена відеозапис.

Скільки часу в базі даних ГИБДД зберігатися інформація про порушення ПДР?

Скільки часу в базі даних ГИБДД зберігатися інформація про порушення ПДР

1. Відповідно до чинного законодавства та нормативними актами в нашій країні, що регламентують норми щодо термінів зберігання інформації про адміністративні правопорушення не встановлені. Тому, якщо навіть термін виконання постанови по справі про адміністративне правопорушення закінчено, то у співробітників Державтоінспекції немає підстав для видалення з баз даних інформації про притягнення того чи іншого водія до адміністративної відповідальності.

2. Зверніть увагу, що цей вказаний факт не означає, що водій після закінчення встановленого законом терміну може бути незаконно притягнутий до адміністративної відповідальності за повторне порушення ПДР. Справа в тому, що відповідно до норм законодавства особа вважається притягнутим до адміністративної відповідальності тільки з моменту набрання рішенням чинності про притягнення до відповідальності.

Саме з цього моменту і починає діяти термін про притягнення до відповідальності протягом якого водій може бути притягнутий (в разі порушення правил дорожнього руху) до відповідальності за повторне порушення закону. На даний момент відповідно до статті 4.6 КоАП РФ цей термін становить 1 рік (12 місяців з моменту набрання рішенням про притягнення до відповідальності в законну силу).

Потрапив в аварію, в результаті якої заподіяно шкоду автомобілю, що робити?

Потрапив в аварію, в результаті якої заподіяно шкоду автомобілю, що робити

Нещодавно органи ГИБДД РФ випустили інструкцію, яка створена для того, щоб допомогти водіям зорієнтуватися в разі аварії, що сталася. Наше інтернет-видання 1ГАІ.РУ спростило цю інструкцію під читачів, спростивши тим самим її сприйняття. Повністю дізнатися про те, що необхідно робити, якщо потрапили в ДТП, можна в нашому спеціальному розділі- " Що робити при ДТП ". Також шановні автомобілісти ми радимо вам, уважно і ретельно вивчити нашу спрощену інструкцію про новий порядок оформлення аварій .

Як дізнатися перереєстрував новий власник автомобіля транспортний засіб на своє ім'я після підписання договору купівлі-продажу?

Як дізнатися перереєстрував новий власник автомобіля транспортний засіб на своє ім'я після підписання договору купівлі-продажу

До нашої редакції часто приходять питання, які пов'язані з новим порядком реєстрації автомобілів після їх продажу. Згідно нових правил реєстрації автотранспортних засобів в органах ДАІ було встановлено, що власник автомобіля після підписання договору купівлі-продажу зобов'язаний протягом 10 діб перереєструвати дану машину на своє ім'я, звернувшись з цим в будь-який підрозділ Державтоінспекції РФ.

На превеликий жаль, багато власників автомашин часто стикаються з недобросовісністю покупців автомобілів, які не бажають перереєструвати машину на своє ім'я в установлений законом термін. В результаті колишнім власникам таких автотранспортних засобів починають приходити квитанції зі штрафами за порушення ПДР, які здійснив вже новий власник.

На жаль друзі, на жаль, нічого з цим не поробиш, поки автомобіль не буде перереєстрований на ім'я покупця офіційно цей транспортний засіб буде вважатися власністю колишнього власника (незважаючи на підписаний ним договір купівлі-продажу).

Для того щоб дізнатися, перереєстрував новий власник куплений ним автомобіль на себе вам необхідно, звернутися в будь-який реєстраційного підрозділу ДАІ. Для цього потрібно буде надати своє посвідчення особи (паспорт).

Винесено постанову про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення ПДР. Чи можна подати скаргу на постанову в електронному вигляді на офіційному сайті ГИБДД?

Чи можна подати скаргу на постанову в електронному вигляді на офіційному сайті ГИБДД

Відповідно до чинного закону було встановлено, що якщо ви не згодні з постановою співробітника ГИБДД про притягнення вас до відповідальності за порушення правил дорожнього руху, то ви можете подати скаргу на таку ухвалу безпосередньо на ім'я начальника підрозділу ДАІ, де працює даний співробітник ДАІ складав протокол, або направити цю скаргу в районний суд. Тому друзі врахуйте на майбутнє, форма скарги повинна бути складена в письмовій формі і подана до відповідної структуру вами особисто, або вашим представником за дорученням, або надіслана поштою. Тому запам'ятайте, подати скаргу в електронному вигляді не можна.

У момент порушення правил дорожнього руху за кермом сидів не господар машини. Порушення було зафіксовано камерою фото і відео фіксації. Хто буде притягнутий до відповідальності відповідно до КОАП РФ?

Хто буде притягнутий до відповідальності відповідно до КОАП РФ

Увага! Не дивлячись на те, що порушення ПДР зробив не сам власник транспортного засобу відповідно до статті 2.6.1 КоАП РФ встановлено наступне, в разі фіксації правопорушень комплексами фото або відео-фіксації до відповідальності буде притягнуто власник автомобіля.

Правда зверніть вашу увагу на наступне, що законодавство дозволяє вам уникнути штрафу за порушення, якого ви не робили. Для цього необхідно буде звернутися зі скаргою на постанову про притягнення вас до адміністративної відповідальності. Але для того, щоб з вас зняли накладений штраф необхідно буде надати докази, що ви дійсно не перебували за кермом даного автомобіля в цей час, який і порушив ПДР.

Скільки часу згідно законодавства дається на оскарження адміністративного протоколу про притягнення до відповідальності за порушення правил дорожнього руху?

Скільки часу згідно законодавства дається на оскарження адміністративного протоколу про притягнення до відповідальності за порушення правил дорожнього руху

Відповідно до статті 30.3 КоАП РФ встановлено, скарга на постанову про притягнення до адміністративної відповідальності може бути подана протягом 10 діб з моменту її винесення отримання (поштою) копії даної постанови.

Як повернути права після закінчення терміну позбавлення за порушення ПДР?

Як повернути права після закінчення терміну позбавлення за порушення ПДР

1. Відповідно до статті 32.6 КоАП РФ встановлено, що водійські права або посвідчення тракториста-машиніста повертається тільки після перездачі теоретичного іспиту на знання правил дорожнього руху . Крім того, необхідно сплатити всі штрафи накладені раніше на водія за порушення правил дорожнього руху.

2. Якщо водійське посвідчення було вилучено за наступні певні порушення ПДР (дивіться про це списку порушень нижче), то крім перездачі і оплати всіх штрафів необхідно буде пройти ще й медичну комісію на відсутність протипоказань до керування транспортним засобом.

Список правопорушень, за які для повернення прав необхідно надати в ГИБДД медичну довідку:

- За керування автомобілем у стані сп'яніння (стаття 12.8 частина 1, частина 3, частина 4 КпАП РФ).

- За відмову від проходження медичного огляду (стаття 12.26 частина 1 КоАП РФ).

- За невиконання вимог ПДР про заборону водієві вживати алкогольні напої, наркотичні або психотропні речовини після дорожньо-транспортної пригоди, до якого він причетний, або після того, як ТЗ був зупинений на вимогу працівника міліції, до проведення уповноваженою посадовою особою огляду з метою встановлення стану сп'яніння або до прийняття уповноваженою посадовою особою рішення про звільнення від проведення такого огляду.

Чи має право співробітник ДПС вимагати у водія дістати права з обкладинки?

Чи має право співробітник ДПС вимагати у водія дістати права з обкладинки

1. Відповідно до правил дорожнього руху водій автомобіля повинен мати при собі документи, які вказані в пункті ПДР № 2.1.1 . На вимогу співробітника поліції водій зобов'язаний передати зазначені документи для перевірки.

2. З метою виявлення не справжня і (або) підроблених водійських посвідчень, співробітник Державтоінспекції має право вимагати від водія витягнути права з обкладинки, яка може перешкоджати огляду документа.

3. Не покора законній вимозі співробітника поліції може бути розцінено, як порушення ст. 19.3 КоАП РФ (частина 1).

Чи можна здавши іспити в ГИБДД отримати права без проходження навчання в автошколі?

Чи можна здавши іспити в ГИБДД отримати права без проходження навчання в автошколі

Згідно з недавніми змінами в законодавстві КоАП РФ на території Росії була скасована практика отримання водійського посвідчення екстерном . Тобто, якщо ви не пройдете або не пройшли навчання в автошколі за спеціальною програмою підготовки водіїв на ту чи іншу потрібну вам категорію, то ви не будете допущені до іспитів в ДАІ.

Куди треба звертатися, щоб оскаржити постанову про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху?

Куди треба звертатися, щоб оскаржити постанову про притягнення до адміністративної відповідальності за порушення правил дорожнього руху

1. Якщо ви не згодні з постановою про притягнення вас до адміністративної відповідальності, яке виніс співробітник ГИБДД, то ви можете звернутися в районний суд з відповідною заявою. Пам'ятайте, що згідно із законодавством на це у вас є всього 10 діб з моменту вручення постанови на руки або отримання його поштою.

2. Якщо ви не згодні з рішенням судді про притягнення вас до адміністративної відповідальності за порушення ПДР , То протягом 10 діб з моменту отримання копії рішення суду або отримання його поштою, ви маєте право оскаржити дане рішення до вищестоящого судовий орган вашого регіону.

Чи потрібно здавати водійське посвідчення в ГИБДД після набрання рішенням суду про позбавлення прав?

Чи потрібно здавати водійське посвідчення в ГИБДД після набрання рішенням суду про позбавлення прав

1. Так, треба, з 2013 року в Росії діє нова норма статті 32.7 КоАП РФ. Так, згідно з цим нововведенням, в разі порушення ПДР у водіїв тепер не вилучаються водійські права і не видається тимчасовий дозвіл. Тепер, у разі виявлення порушення правил дорожнього руху за яке закон передбачає позбавлення прав, співробітник ДАІ складає протокол про адміністративне правопорушення і направляє документи справи до судового органу, який і приймає подальше рішення у справі. Якщо суд прийме рішення позбавити водія прав, то згідно зі статтею 32.7 пункт 1.1 КоАП РФ передбачається наступне, особа, позбавлена водійських прав зобов'язана здати їх на зберігання в органи ГИБДД протягом 3 (трьох) діб з моменту набрання рішенням суду законної сили.

2. Увага! Якщо ви не здасте права на зберігання в органи ГИБДД, то протягом терміну переривається (призупиняється) і відновиться тільки з моменту передачі водійських прав на зберігання в Державтоінспекцію.

Коли необхідно надавати медичну довідку в ГИБДД після терміну закінчення позбавлення прав? Перед здачею теорії або після?

Перед здачею теорії або після

Згідно з діючими нормами законодавства водій, який був позбавлений прав, для їх повернення зобов'язаний перездати теоретичний іспит а також надати медичну довідку , Якщо позбавлення прав було пов'язане з управлінням ТЗ в стані сп'яніння або в разі відмови від проходження медичного огляду. Для допуску до складання теоретичного іспиту водій зобов'язаний надати медичну довідку перед самим призначенням дати іспиту.

Чи потрібно надавати медичну довідку для відновлення прав після втрати або крадіжки?

Чи потрібно надавати медичну довідку для відновлення прав після втрати або крадіжки

На даний момент в органах ГИБДД довідку поки ще вимагають, посилаючись на Постанову Уряду РФ №1097. Але Генеральна Прокуратура зажадала у Державтоінспекції усунути порушення законодавства у випадках вимоги довідки, а саме: при її втраті, при крадіжці або при заміні водійського посвідчення. На даний момент органи ГИБДД вивчають вимога Генпрокуратури РФ і найближчим часом повинні змінити адміністративний регламент видачі або заміни прав по втраті, при крадіжці або по закінченню її терміну дії .

Чи можна повернути права достроково після їх позбавлення?

Чи можна повернути права достроково після їх позбавлення

На 27 серпня 2015 року закон ще не передбачає можливість дострокового повернення прав після позбавлення.

Єдине що можливо, так це достроково перездати теорію . Але для цього потрібен час, тобто, щоб пройшла мінімум половина терміну позбавлення. Правда після перездачі теорії водієві все-одно доведеться чекати закінчення повного терміну позбавлення.

Чи можна відновити реєстрацію автомобіля в ГИБДД після утилізації (анулювання обліку)?

Чи можна відновити реєстрацію автомобіля в ГИБДД після утилізації (анулювання обліку)

Відповідно до адміністративного регламенту МВС РФ передбачено, якщо транспортний засіб було знято з обліку для утилізації а власник транспортного засобу передумав утилізувати машину, то він має право відновити реєстраційний облік своєї машини. Детальніше про це можна прочитати тут .

Чи повинні бути присутніми поняті при складанні протоколу після огляду на стан сп'яніння?
Скільки часу в базі даних ГИБДД зберігатися інформація про порушення ПДР?
Потрапив в аварію, в результаті якої заподіяно шкоду автомобілю, що робити?
Як повернути права після закінчення терміну позбавлення за порушення ПДР?
Чи має право співробітник ДПС вимагати у водія дістати права з обкладинки?
Чи можна здавши іспити в ГИБДД отримати права без проходження навчання в автошколі?
Чи потрібно здавати водійське посвідчення в ГИБДД після набрання рішенням суду про позбавлення прав?
Коли необхідно надавати медичну довідку в ГИБДД після терміну закінчення позбавлення прав?
Чи потрібно надавати медичну довідку для відновлення прав після втрати або крадіжки?
Чи можна повернути права достроково після їх позбавлення?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online