Пасажири міст-супутників Одеси виявилися за бортом

  1. АВТОРИ:
  2. Орфографічна помилка в тексті:

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

17 листопада 2008, 18:57 Переглядів:

фото А. Шликова.

У понеділок тисячі людей, які проживають в містах-супутниках і околицях Одеси, запізнилися на роботу в обласний центр. Перевізники, налякавши штрафів, відмовлялися брати "стоячих" пасажирів. А вже сьогодні жителі села Олександрівка обіцяють перекрити дорогу на Білгород-Дністровський колючим дротом. Вони протестують проти нових правил перевезення в маршрутних таксі.

"Сьогодні люди під автобус лягали! В Іллічівську пасажири зайняли всі посадочні місця, були десятки голосуючих на трасі, але ніхто не зупинявся, бо один наш колега набрав вранці" під зав'язку "і відразу ж нарвався на даішників, вони швидко протокол склали, - розповідає водій маршрутки "Іллічівськ-Одеса" Андрій Базалюк. - А всім же на роботу треба. на швидкісній трасі стояла жінка, молилася, щоб я зупинився. вона, коли зайшла в автобус, я у неї сумку взяв, так вона замерзла. Можете собі уявити - на морозі стояла в поле з сьомої ранку, зуб на зуб не попадав. А повні автобуси проїжджали повз, боялися її брати. Я навіть грошей з неї не взяв, так було шкода, сказав, мовляв, йдіть в кінець салону, якщо мене зупинить міліція, лягайте на руки пасажирам , щоб я не платив штраф в 400 гривень ".

Схожа ситуація в інших селищах і селах, де мешканці змушені добиратися на роботу в Одесу. Маршрутки, завантажившись на кінцевих зупинках: в Теплодарі, Дачному, Овідіополі, Біляївці, Холодній Балці, не брали пасажирів в селах. "Я півгодини намагалася зловити маршрутку, потім просто поїхала в Теплодар і вже там на станції змогла зайняти місце. У підсумку запізнилася на роботу на півтори години, та ще переплатила дві гривні", - скаржиться мешканка села Мирне Анастасія Добровольська. Пасажири просили водіїв взяти їх, обіцяючи, що будуть сидіти один в одного на колінах. "Ось так і добиралися, то я у подруги на колінах посиджу, то вона, в загальному, мінялися місцями. А виходу немає, ми і так запізнилися на пари", - говорить студентка Христина Мельник.

Навіть при їзді без порушень великі штрафи, хоч і побічно, але вже вдарили по кишені водіїв маршруток. Адже до сьогоднішнього дня велику частину їхнього заробітку становила якраз оплата проїзду пасажирами "без місця". "Мені просто невигідно працювати, - каже водій приміської маршрутки Олексій, - у мене була фіксована зарплата - 100 гривень в день, а гроші за" стоячих "пасажирів ми з господарем ділили навпіл. І якщо раніше я міг заробити в день 200-210 гривень , то зараз у мене залишиться гола сотня. Але ми протестувати не будемо, просто звільнили ".

Як пояснив нам голова обласного комітету профспілки працівників автотранспорту та шляхового господарства Володимир Чечоткін, жах, який творився вранці на дорогах, трапився з вини самих маршрутників. "Вони просто не так зрозуміли нові умови, маршрутка може перевозити рівно стільки людина, скільки дозволяють її технічні характеристики. Ось, наприклад," Богдан "може везти не більше 39 осіб, тобто 20 сидячих і 19 стоячих. Інша справа, як можуть даішники через вікна підрахувати це кількість? Загалом, ввели ці правила, а нам тепер розгрібати ", - говорить Володимир Павлович. За його словами, якщо і далі буде продовжуватися така плутанина, то водіям доведеться провести позапланові лекції за новими правилами. "Їм просто потрібно вивісити в вікні свій технічний паспорт, де буде вказана загальна сума місць, і ніяких проблем", - вторить Чечоткін голова правління одеської облорганізації роботодавців транспортників Ілля Тищенко. Стоячі місця не передбачені тільки в малогабаритних маршрутних таксі - це "Газелі", "Рекси", "спринтери".

Шановні читачі! Зазнали Ви які-небудь незручності у зв'язку з ноновведеніямі? Висловіться в коментарях!

Читайте найважливіші та найцікавіші новини в нашому Telegram

Ви зараз переглядаєте новина "Пасажири міст-супутників Одеси виявилися за бортом". інші Новини Одеси дивіться в блоці "Останні новини"

АВТОРИ:

Маркевич Надія, Юзефчук Олена

Якщо ви знайшли помилку в тексті, виділіть її мишкою і натисніть Ctrl + Enter

Орфографічна помилка в тексті:

Послати повідомлення про помилку автора?

Виділіть некоректний текст мишкою

Дякуємо! Повідомлення відправлено.

Інша справа, як можуть даішники через вікна підрахувати це кількість?
Зазнали Ви які-небудь незручності у зв'язку з ноновведеніямі?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online