Шведка А.Бацуліна двухколпаковая (порядовая кладка).

  1. Особливість Шведки Бацуліна Вітаю відвідувачів нашого сайту. До мене досить часто звертаються пічники...
  2. Порядовой опис кладки Колпакової печі

Особливість Шведки Бацуліна

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Вітаю відвідувачів нашого сайту. До мене досить часто звертаються пічники з досвідом і зовсім новачки з одним питанням - порадь піч з простою конструкцією, хорошим ККД призначену для масового користувача. Одним з головних умов є моя 100% гарантія що піч надійна і перевірена часом. Зазвичай 2-3 конструкцій подібних печей буває достатньо, щоб пічник мав свою нішу на ринку опалювальних печей і у нього не боліла голова від рекломацій замовників. Найчастіше в таких ситуаціях я рекомендував саме цю піч Шведка Олександра Бацуліна з двома ковпаками плитою і духовкою за потребою.
Вітаю відвідувачів нашого сайту
У конструкції цієї печі Бацулін грамотно продумав поділ ковпаків мостами що дозволило ефективно встановити духовку з регульованою температурою за рахунок засувки річного ходу, і уникнути локального термо удару навпаки Хайле якщо футерувати задню стінку нижнього ковпака або розділяти вихід димових газів (хайло) на 2 частини 1 з яких направляє гази з паливника до розподільчим мосту не впливаючи безпосередньо при цьому на стінку зовнішнього контуру. Так само піч за рахунок двох Колпакової конструкції дозволяє отримати досить рівномірний прогрів з широкою тепло сприймає внутрішньою поверхнею ковпаків в порівнянні з простою канальної захистом печі від вивітрювання після закриття основної засувки і хорошим ККД. Так само для боротьби з одвічною проблемою колпакових печей -конденсірованіе труби, є засувка прямого ходу дозволяє протягом короткого відрізка часу прогріти трубу до температур вище 150 градусів тим самим уникнути конденсату.

Матеріали для кладки Двох Колпакової Шведки

Кількість цегли залежить від висоти другого ковпака печі і кількості шлюбу в піддонах, в середньому для кладки печі необхідно 2 піддону цегли.
-дверка топкова ДТ-3 посадковий розмір 250х210мм-1 штука;
-дверкі прочистние посадковий розмір 130х130 мм-4 штуки;
-дверка піддувальна з посадковим розміром 130х250 мм-1 штука;
-плита чавунна П2-1 з посадковим розміром 585х340 мм-1 штука;
-колосснік чавунний РД-3 для варіанті небольшйо печі або РД-6 для великого приміщення-1штука;
-шамотний цегла ШБ-5 приблизно 70 штук;
-лещадка ШБ-6 приблизно 70 штук;
-цегла керамічний ГОСТ 503-2007-близько 700 штук;
-задвіжка чавунна ЗВ-3 розмір 290х190 мм-2 штуки;
-уголок металевий 50 мм-приблизно 700 мм;
-глінянно-піщаний розчин-приблизно 300кг.
-розчин вогнетривкий (Мертель-28) -50 кг.

Порядовой опис кладки Колпакової печі

При кладці печі товщину шва в зовнішньому контурі необхідно робити 5-10 мм.

При кладці печі товщину шва в зовнішньому контурі необхідно робити 5-10 мм

www.osnovaremonta.ru

У порядовке не зазначена футерування нижнього ковпака лещадкамі ШБ-6 її зручніше посмортеть в ролику.

www.osnovaremonta.ru

Висота другого ковпака безпосередньо залежить на теплоємність печі але може при великій висоті викликати конденсування в димовій трубі.

www.osnovaremonta.ru

Для кладка зовнішнього контуру я рекомендую використовувати перевірений цегла Вітебський цех номер 1 або Кірово-Чепецьк повнотіла обліцовочний.Еслі у вас виникнуть питання косательно цієї печі задавайте їх внизу в коментарях на каналі ю туб і в групі в контакті.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online