Перевірка виїзду за кордон в 2019 році

  1. Заборона на виїзд за законом
  2. У яких випадках суд забороняє виїзд
  3. Як перевірити наявність заборони

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багато росіян в силу певних причин обмежені в можливості залишати межі країни. При цьому досить багато навіть не підозрюють про накладене заборону, який стає неприємним сюрпризом при спробі перетнути кордон. Тому попередня перевірка виїзду за кордон не буде зайвою.

Заборона на виїзд за законом

Заборона на виїзд за законом

Заборона на виїзд за кордон накладається у випадках, передбачених законодавством:

  1. Якщо працівник при виконанні обов'язків стикається з відомостями, які відносяться до державної таємниці. Про таких обмеженнях особа попереджається при прийомі на роботу. Після звільнення вони діють ще впродовж 5 років.
  2. Що стосується особи, покликаного на військову службу, до моменту її завершення.
  3. Що стосується особи, підозрюваної у вчиненні злочину, до винесення судом вироку.
  4. Якщо людина визнано винним у вчиненні злочину, то до моменту виконання судового вироку він не може виїжджати за кордон.
  5. При здійсненні помилки в оформленні виїзних документів.
  6. При наявності рішення суду, що містить заборону на виїзд.

Прочитайте, які категорії громадян входять в список тих, кому заборонено виїжджати за межі РФ .

У яких випадках суд забороняє виїзд

Судове рішення, що обмежує право особи залишати територію Росії, стосується в першу чергу боржників . Причому зовсім неважливо, перед ким виник борг - приватними особами, підприємствами або державою. Також не мають правового значення підстави, що послужили першопричиною виникнення заборгованості. Виїзд може бути заборонений за комунальні борги, заборгованість по аліментах або кредитним договором, несплату штрафу і так далі.

У деяких випадках людина нічого не знає про існування боргу , Тому не задається питанням, чи пропустять його через кордон. У таких ситуаціях варто скористатися перевіреним сервісом наших партнерів, щоб дізнатися інформацію про наявність заборгованості по кредитах, штрафів, аліментів, послуги ЖКГ, і до решти, а також оцінити ймовірність заборони вильоту за кордон.

Суд забороняє залишати країну не всім боржникам, а тільки злісним неплатникам. До цієї категорії належать особи, щодо яких вже є рішення суду про стягнення боргу.

Законодавство дозволяє відповідачу добровільно погасити заборгованість як в процесі розгляду справи судом, так і під час виконавчого провадження. Якщо відповідач не скористається цим правом, суд винесе рішення про стягнення боргу. На його підставі видається виконавчий лист, який відправляється в службу судових приставів. Після цього у боржника виникає обов'язок погасити борги.

Але і в цьому випадку спочатку пропонується заплатити добровільно. І тільки якщо боржник не відреагує, почнеться процес примусового стягнення.

Якщо незважаючи на прийняті приставом заходи особа ухиляється від виконання судового рішення, його зарахують до категорії злісних боржників. У цьому випадку один з дієвих способів примусити його до виконання боргових зобов'язань - звернення пристава до суду із заявою про обмеження права боржника виїжджати за кордон, і задоволення цього позову.

Досить часто людина, яка не живе за місцем прописки, не підозрює як про наявність боргів, так і про рішення суду про їх примусове стягнення. Також йому невідомо, чи дозволений виїзд за кордон, тому цю інформацію потрібно дізнатися ще перед плануванням поїздки.

Як перевірити наявність заборони

Перевірка перед виїздом за кордон інформації про наявність заборони здійснюється різними способами. Найточнішим вважається особистий візит до відділення Федеральної служби судових приставів за місцем своєї реєстрації. При собі необхідно мати паспорт.

Щоб перевірити можливість виїзду за кордон, потрібно переконатися у відсутності відкритих виконавчих проваджень, пов'язаних з погашенням заборгованості. Якщо таких немає, можна спокійно замовляти путівку. В іншому випадку необхідно якомога швидше сплатити борг і надати копії квитанції приставу.

Ще один варіант, як довідатися про те, чи дозволений виїзд за кордон, - письмовий запит в органи поліції. Але чекати відповіді доведеться протягом місяця.

Перевірити виїзд за кордон онлайн можна на офіційному сайті ФССП або порталі держпослуг. Необхідно знайти інформацію про відкриті виконавчі провадження та ввести свої дані в спеціальну форму: якщо виробництво вже розпочато, то інформація про нього стане доступною користувачеві.

Основним недоліком цього способу є швидкість актуалізації відомостей: може статися, що виробництво вже відкрито, а інформація про нього ще не внесена в базу даних. Тому бажано перевірити отриману інформацію у судових приставів.

Тому бажано перевірити отриману інформацію у судових приставів

Як дізнатися, чи є заборона на виїзд за кордон для росіян: відеоінструкція

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online