Ціни на оренду житла за кордоном

  1. Кажуть, що в столиці України зняти житло проблемно. Адже знайти затишну квартиру в хорошому районі...
  2. Сполучені Штати Америки
  3. Німеччина

Кажуть, що в столиці України зняти житло проблемно. Адже знайти затишну квартиру в хорошому районі і за невисоку плату - перспектива сумнівна. Багато хто вважає, що таке відбувається тільки у нас, а десь там за кордоном все по-іншому. «У них», напевно, проблем з житлом і зовсім немає: зарплати хороші, а орендна плата невисока.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Давайте разом розберемося на прикладі розвинених країн, таких як США, Великобританія і Німеччина, чи правдиві наші припущення.

Великобританія

1. Житло

У столиці Англії ціни в значно вище, ніж в більшості інших місць. У Лондоні квартири діляться на дві основні групи: старовинні і сучасні. Планування в них зовсім різна і іноді абсолютно несподівана.

Більшість квартир здають без меблів. На задньому дворі будинку, як правило, є сад. Договір укладається на рік, тому раніше розірвати його не можна.

Якщо дивитися на будинки зовні, то всі вони здаються однаковими, але всередині в кожному є свої «родзинки». Наприклад, будьте готові, що ванна може бути розташована в шафі, а в кухню, або туалет можливо увійти тільки бочком.

Існують також едвардіанської будинки, побудовані за часів правління Едуарда VII на початку ХХ століття. У таких будинках зазвичай три-чотири поверхи. Перші будувалися для власників будинку, а вищі для прислуги. Тому зараз на перших двох знаходяться дуже дорогі квартири, а на третьому і четвертому живуть студенти, або початківці фахівці. Також є багатоповерхові будинки, які називаються «блоки», але жити там вважається непрестижно, хоча і цілком комфортно. Зараз в Британії кількість новобудов як з доступними цінами, так і класу люкс стає дедалі більше.

2. Цінова політика

Стандартне житло для молодої пари в Лондоні - двокімнатна квартира. Вартість стандартного житла, яке англійці називають «апартаментами з однією спальнею» в середньому становить близько тисячі фунтів на місяць, плюс 100 фунтів на опалення, електрику і воду. Також в Лондоні платять муніципальний податок, який становить близько 160 фунтів в місяць за двох осіб. Якщо звести всі витрати, то середня кінцева вартість двокімнатної квартири становить близько 1 260 фунтів.

Також є можливість підшукати просторе житло, але будьте готові, що вартість буде приблизно в півтора рази вище.

3. Пошук квартир

Пошук квартир

Популярні статті зараз показати ще

Оренди житла в Лондоні - процес офіційний і регламентований. Майже всі шукають житло за допомогою агентств. Комісія ріелтору складає чверть місячної орендної плати, але крім цього, йому також потрібно заплатити 60 фунтів за складання договору і детальну інформацію про умови і станом квартири. Також потрібно надати довідку про своє фінансове станом і характеристику, за її отримання потрібно заплатити ще 100 фунтів.

Можна попередньо самостійно ознайомитися з пропонованими квартирами на сайтах різних агентств, таких як Rightmove.co.uk, Zoopla.co.uk. Якщо вам подобається квартира, але ціна трохи «кусається», ви можете поторгуватися з умовою знімання в поточний момент. Як правило, орендарі платять депозит за два місяці, щоб закріпити за собою квартиру до закінчення підписання всіх документів

Майте на увазі, що ріелтори вмілі маніпулятори і спочатку вони будуть показувати вам найбільш гірші з усіх варіантів. Будьте готові почекати, не погоджуйтеся на перше попалися пропозиції.

Останнім часом серед власників поширений самостійний пошук через групи районів в Facebook. Так що слід часто моніторити пропозиції і оголошення із запрошенням прийти подивитися квартиру для здачі. Але і в цьому випадку оренда буде офіційної, тобто для знімання знадобляться всі необхідні документи.

Сполучені Штати Америки

1. Оренда житла

У США ціни на житло зовсім нерівномірні, все залежить від певного штату. Якщо взяти, наприклад, Манхеттен в Нью-Йорку, то там своя цінова політика, щільна забудова і офіційна процедура зняття житла. У всіх інших районах добре розвинений чорний ринок. Тобто для того, щоб зняти житло, необов'язково укладати договір і надавати документи про фінансові можливості. Таким способом найчастіше знімають квартиру мігранти, або ті, хто приїжджає сюди в перший раз. У віддалених районах складно зняти житло офіційно. Це, в першу чергу, невигідно орендодавцям, яким потрібно буде платити податок.

Квартири, як правило, здаються з косметичним ремонтом. Відповідно до чинного законодавства в квартирах є плита і холодильник. У Манхеттені забороняється встановлювати пральну машинку. Якщо вам пощастить, ви отримаєте ще диван і телевізор, але частіше квартири здаються зовсім без меблів. Є також можливість зняти будиночок з виходом в сад.

У США попитом користуються приватні будинки і житлові комплекси з великою кількістю квартир загальною двором, басейном і тренажерним залом. Найлегше зняти житло у Вашингтонській агломерації, куди входить Вашингтона (округ Колумбія), частина Вірджинії і Меріленда. За останні 20 років тут відчутно збільшилася їх кількість. У центрі Сан-Франциско можна побачити як багатоквартирні висотки, так і невеликі 2-4-поверхові будинки.

2. Цінова політика

Наприклад, на Манхеттені кімнатка в старому будинку близько 37 квадратних метрів обійдеться десь в 1 500-2 000 доларів. Нове житло з хорошими умовами коштує значно дорожче. Опалення тут центральне і включено у вартість, але при цьому вода і електрика на одну людину - ще плюс 50 доларів до вартості. Ціни ростуть з кожним роком, що заздалегідь прописано в договорі.

У Вашингтоні кімната буде коштувати трохи дешевше приблизно 1 000-1 200 доларів, а квартиру з однією спальнею можна зняти за 1 400-2 000 доларів. Раз на рік ціни підвищуються. Двокімнатна квартира буде коштувати від 2 до 3 тисяч доларів на місяць.

У центі Сан-Франциско найменша квартира не в дуже хорошому стані коштує в районі, 3 тисяч доларів. До того ж потрібно розраховувати, що на опалення доведеться витратити ще близько 40 доларів на місяць, на електрику - 30, винесення сміття в приватному будинку коштує 50 доларів, вода в середньому обходиться в 50 доларів.

Ті, хто збираються в'їжджати в нову квартиру, як правило, оплачують перший і останній місяці і залишають депозит, який прирівнюється до місячної оплати. Договір на оренду укладають на один рік. Якщо комусь довелося виїхати раніше, плата все одно проводиться за весь рік. Виходом з ситуації може стати суборенда. При цьому сам орендар знаходить нового наймача, який живе і платить замість нього.

Можливо, що після закінчення терміну оренди вам повернуть депозит, все залежить від вашої охайності і порядності орендодавця. Перед заїздом обов'язково огляньте всі пошкодження, зафіксуйте їх і доведіть до відома господаря квартири, щоб згодом уникнути претензій і повернути свій депозит.

3. Пошук квартир

Пошук квартир

Шукати житло на Манхеттені краще шукати за допомогою ріелтора. Тільки врахуйте, що при успішній угоді вам доведеться заплатити йому 10% від річної вартості квартири, це трохи більше однієї щомісячної оплати. Так у вас буде більше шансів знайти підходяще житло за адекватну плату, адже вам запропонують варіанти, яких ви не знайдете в інтернеті.

Ви, звичайно, можете самостійно відвідати популярний в США сайт пошуку житла Craigslist, але тут є свої «підводні камені»: шукаєш у приватників, а потрапляєш на агентство. Якщо ви все ж вирішили шукати житло з посередником, то в цьому випадку важливо не помилитися з ріелтором.

Щоб зняти житло офіційно потрібно пред'явити необхідні документи: довідки про роботу, зарплати і повернення податків, кредитну історія, податкову форму і характеристику від попереднього орендодавця.

Якщо у вас стабільний заробіток і ще немає дітей, то у вас більше шансів отримати хорошу квартиру. Адже передбачається, що вас часто немає вдома, тому нікому псувати орендоване житло.

Німеччина

1. Оренда житла

Хоча Німеччина була сильно зруйнована за часів війни, багато будинків кінця XIX - початку ХХ століття все ж збереглися і становлять більшу частину житлової нерухомості. Їх переваги полягають в невеликій кількості поверхів і квартир, при цьому квартири мають високі стелі, красиві фасади, і вихід на задні дворики. Але є і свої недоліки: вони найчастіше холодні, і найчастіше там немає балконів, так як вони не підходять до архітектури фасадів. Наступна категорія - це післявоєнні будинки з відмінною теплоізоляцією. Найчастіше це багатоповерхівки. Як правило, таке житло вибирають мігранти, самі німці волію малоповерхові будинки. У таких будинках плата за комунальні платежі значно нижче за рахунок низьких стель. Третю категорію складають сучасні будинки з теплими підлогами, величезними балконами і доглянутими двориками. Вони зазвичай дуже стильні і досить дорогі.

Поширеним відмінністю німецьких квартир є дуже маленькі кухні, в яких не поміщається навіть стіл. Бувають і інші дивні речі планування, наприклад, вісім кутів в одній кімнаті. У Франкфурті, навіть є поняття «франкфуртська ванна», що позначає дуже маленьку кімнату з душем, вхід до якої з кухні.

Зазвичай квартири здаються зі свіжим косметичним ремонтом. Більшість квартир без меблів, іноді і без кухонного гарнітура. Практично у всіх квартир в Німеччині є власний відсік в підвалі. А балкони призначені для споглядання прекрасного виду і насолоди чашечкою кави. Як правило, мінімально терміну оренди немає. Але якщо ви вирішили змінити квартиру, то про розірвання договору потрібно повідомити не пізніше, ніж за три місяці.

2. Ціни

Ціни коливаються залежно від міста. Мюнхен, Франкфурт, Гамбург, Штутгарт, Дюссельдорф - найдорожчі міста, а Кельн, Нюрнберг, Берлін - вже дешевше. Найнижчі ціни на житло в Східній Німеччині: Дрезден, Лейпциг. Двокімнатна квартира розміром 45-65 квадратних метрів з кухонним гарнітуром і технікою не в самому центрі коштуватиме 500-900 євро без обліку. На комунальні платежі доведеться відкласти ще 100-200 євро. Такі квартири завжди затребувані, їх знайти складніше, ніж більш дорогі або менш облаштовані.

З 2015 року відсотки агентам з пошуку заборонені, їх платять тільки власники. Раніше вони становили близько 2,5 місячної орендної плати, якщо знімаєш квартиру не безпосередньо у господарів. Зараз потрібно платити тільки заставу в сумі двох-трьох орендних оплат. Застава вам повернуть, якщо квартира буде в порядку.

Ставки регулюються державою, тому вони не підвищуються щороку. На квартири тут великий попит, тому на одну квартиру може бути кілька десятків бажаючих. Господар, швидше за все, віддасть перевагу в оренді житла одній людині, ніж сім'ї.

3. Пошук квартир

Пошук квартир

Immobilienscout24.de - найпопулярніший німецький сайт для пошуку квартир, на ньому найбільше пропозицій і користувачів. На жаль, не всі орендодавці вказують в оголошеннях телефон, тому з ними важко зв'язатися. Якщо вам пощастило поговорити з господарем, будьте готові, що він задасть вам питання такого типу: скільки людина, чим займаєтеся, скільки заробляєте. В результаті опитування, вас запросять на перегляд або відмовлять.

Перегляди проходять по-різному. Самий неприємний варіант - це коли агентство, найняте господарем, запрошує всіх бажаючих на перегляд одночасно. Найкраще, коли кожному бажаючому призначається окреме час.

Щоб зняти квартиру в Німеччині на околиці, необхідно надати купу документів (трудовий договір, виписки про трьох останніх зарплатах, а іноді ще й кредитну історію). Тому тут потрібно або готувати всі документи, або ж знімати квартиру ближче до центру, яка обійдеться дорожче.

Читайте також:
Пошук оренда житла Оренда квартир в Києві: як зміняться ціни на столичному ринку нерухомості?

Будинки, які геть перевернуть ваше уявлення про житло

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online