Попередній огляд iPhone 5S: камера, міць і захищеність

  1. iPhone 5, та не той
  2. Кілер-фіча Touch ID або чому "захищений"
  3. Залізо - багато кінських сил
  4. Екран без змін, все так само гарний
  5. камеру прокачали
  6. Ще більше LTE
  7. автономність
  8. Що почім?
  9. підсумок

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Apple представила iPhone 5S

Apple представила iPhone 5S. Нехай в цілому презентація нового флагмана обійшлася без сюрпризів, ми отримали гідне продовження хіта-рекордсмена iPhone 5. Найбільш сильне, в нових кольорах, з безпрецедентною захистом даних власника і камерою на рівень вище. Але про все по порядку.

iPhone 5, та не той

iPhone 5S зовні фактично ідентичний попередникові. Теоретично, в цьому немає нічого поганого, адже вивірений дизайн iPhone 5 язик не повернеться назвати застарілим. Але все ж ми звикли до скла, металу і полірованим гранях і чекали (швидше за сподівалися) побачити щось новеньке. І вперше з часів iPhone 3G / 3GS в проміжному оновленні Apple пішла до нас на зустріч. Ні, не зміненими формами - квітами.

Більше немає чорного і білого iPhone, перегорнемо цю сторінку. Колірна палітра iPhone 5S складається з трьох варіацій: сіркою (Silver), золотий (Gold) і космічної сіркою (Space Gray). Перша ідентична білої, нехай і називається інакше, остання прийшла на зміну чорній. Незвичайний спосіб компанія вибрала для боротьби з облазить покриттям, але вбила тим самим відразу двох зайців - і живучість корпусу підвищила, і запропонувала користувачам свіжий колір. Але все ж чорного шкода, iPhone 5 "Vader" Black виглядав неймовірно круто.

Еволюція чорного по Apple: iPhone 5 Black> iPhone 5S Space Gray Еволюція чорного по Apple: iPhone 5 Black> iPhone 5S Space Gray

Візуально "еску" крім квітів відрізнятимуть кнопка Home без маркування квадратиком, але з полірованим кільцем в колір корпусу, а також збільшене віконце спалаху. А ще міць, відчутно більша ніж в iPhone 5 міць.

Кілер-фіча Touch ID або чому "захищений"

У заголовку я назвав iPhone 5S захищеним смартфоном і хтось навіть міг запідозрити наявність затичок на роз'ємах і гумових ущільнювачів на торцях девайса (у всякому разі опционно). Але ж мова про Touch ID - лихий сенсор відбитків пальців . Сказати по правді, справа не тільки в сенсорі, адже Apple реалізувала цілу систему захисту даних власника гаджета.

Головними її проявами стануть вмонтований в кнопку Home сканер і адаптована iOS 7. Сканер судячи з усього буде довговічним, тому що зчитує поверхню надійно захищена пластиною з сапфірового скла. Іншим його перевагою виявляться швидкість і гнучкість - паппілярний візерунок власника буде розпізнаватися моментально і незалежно від того, під яким кутом і якою частиною подушечки палець торкнеться майданчика. Якщо судити по демонстраційного відео, з цього приводу взагалі не доведеться морочитися.

Задействовуют Touch ID при розблокування iPhone 5S, як альтернативу паролю Apple ID і в підтримують функцію додатках.

Важливий момент про зберігання візерунків пальців авторизованого користувача телефону (їх може бути декілька) - з вашого iPhone 5S вони нікуди не попливуть. Зберігати дані буде локально A7 в зашифрованому вигляді і навіть iOS доступ отримає обмежене. Конфіденційність тотальна.

Залізо - багато кінських сил

Всередині iPhone 5S трудиться новітній процесор A7 від Apple, що володіє в два рази вищою продуктивністю, ніж його попередник A6 (варто в iPhone 5). Але на цьому оновленні компанія не зупинилася - iPhone 5S став першим смартфоном з 64-бітної архітектурою ядра. Природно, його версія iOS 7 адаптована під 64 біта і в повній мірі використовує їх потенціал (хоч убийте не знаю, в чому він полягає). З процесором все більш очевидно - система працює швидше, камера в два рази оперативніше фокусується, спритніше знімає, підтримує більш високу частоту кадрів в відео. А ще процесор більш енергоефективний.

A7 підтримує OpenGL ES версії 3.0, що забезпечує графіку і візуальні ефекти на рівні комп'ютерів та ігрових консолей. Обіцяють справжню реалістичність в 3D іграх, живі текстури і тіні, відблиски на поверхні води і інші забезпечують ілюзію присутності моменти. На презентації показали можливості технології на прикладі нового тайтла Infinity Blade III , Глядачі були приємно здивовані. Чекаємо живих демонстрацій, впевнений, здивуємося і ми.

Крім монстра A7, iPhone 5S обзаведеться сопроцессором M7. Призначення у нього нетипове - вимірювати і оцінювати завдяки інтегрованим акселлерометру, гіроскопа і компасу. M7 буде знати, коли ви йдете, біжите або навіть їдете за кермом. Використовуючи його дані, ті ж карти зможуть перемикати режими навігації з пішого на автомобіль, а iOS знизить частоту запитів до мережі під час сну власника для економії енергії. Не будемо забувати і про різноманітний фітнес-софт, який одержує небачену раніше свободу на моніторинг активності в тлі.

Екран без змін, все так само гарний

І цим все сказано.

камеру прокачали

iPhone 5 був дуже хороший в якості заміни фотомильниці, iPhone 5S обіцяє стати ще краще. Камера не змінила число мегапікселів, їх як і раніше 8, але сенсор став на 15% більше (піксель в 1,5 мікрона). Крім того, об'єктив отримав апертуру ƒ / 2.2. Як результат, камера може вловлювати ще більше світла і краще знімати в умовах слабкої освітленості. Але це нововведення не обмежилися.

Виросли обчислювальні можливості A7 дозволили реалізувати нові режими зйомки: швидкісну (10 кадрів в секунду і автоматичний вибір кращих знімків) і Slow-motion (відео в 120 fps). Також камеру прокачали стабілізацією і більш досконалої подвійним світлодіодним спалахом. Завдяки охопленню холодних і теплих тонів з інтелектуальним підбором оптимального картинка виходить гранично достовірною. В іншому вже відомі фішки iOS 7: фільтри, панорами, зуммінг відео.

Фронтальна FaceTime отримала маркування HD, а з нею збільшений піксель і зворотний підсвічування сенсора. Модуль 1.2 Мп знімає фото 1280 х 960 і відео в 720 р.

Ще більше LTE

iPhone 5S підтримує 13 діапазонів LTE, тобто більше, ніж будь-який інший смартфон. Якщо забути про еківоки в сторону конкурентів, маємо гарантовано швидкий інтернет в країнах, де цей самий LTE розгорнуто. Дуже шкода, але Україна не в їх числі.

автономність

Apple заявила про такий час роботи iPhone 5S (в дужках показники iPhone 5 для порівняння):

  • Очікування - до 250 ч. (225 год.)
  • Розмова в мережі 3G - 10 ч. (8 год.)
  • Інтернет 3G - 8 год.
  • Інтернет LTE / Wi-Fi - 10 год.
  • Програвання відео - 10 год.
  • Відтворення аудіо - 40 год. (40 год.)

Як бачите, автономність у iPhone 5S за рахунок використання більш енергоефективного процесора і кращої оптимізації iOS покращилася. Правда, не сказати, щоб разюче.

Що почім?

Що почім

Жодних сюрпризів - ціни залишилися колишніми. iPhone 5S з операторськими дотаціями в залежності від накопичувача обійдеться в: $ 199 за 16 Гб., $ 299 за 32 Гб і $ 399 за топову конфігурацію з 64 Гб. У продажу модель з'явиться 20 вересня в країнах першої хвилі: США, Австралії, Канаді, Китаї, Франції, Німеччини, Японії, Сінгапурі та Великобританії. чи виявиться Україна в числі заявленої сотні регіонів поки не відомо.

чи виявиться   Україна в числі заявленої сотні   регіонів поки не відомо

підсумок

Як би не хотілося кричати, що Apple нам сьогодні показала абсолютно новий апарат, це було б лукавством. Маємо добротне і цікаве технічне оновлення. Швидше залізо з трохи збільшеною автономністю, крутіше камера, лихий сканер відбитків пальців, 13 діапазонів LTE, свіжі кольори корпусу в кінці кінців. Дуже цікавий апаратик для нового користувача, привабливу оновлення для власників гаджетів типу iPhone 4S і древнє, трохи більше функціональне рішення, ніж передчасно покійний iPhone 5. Новий флагман Apple не викликає бурхливих захоплень, але залишає відчуття розміреним еволюції iPhone - найсмачніші булочки нас чекають в iPhone 6 .

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Що почім?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online