Пральна машина під раковину

  1. Candy
  2. Еврособа
  3. Вбудована
  4. Elextrolux
  5. Zanussi
  6. Bosh
  7. Samsung

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Далеко не в кожній квартирі легко вирішити питання: куди поставити пральну машину? Особливо це питання актуальне для старого малогабаритного житла з маленькими кухнями, невеликими ванними, або з поєднаним санвузлом.
В таких квартирах пральна машина у ванній буде загороджувати прохід, на кухні під неї доведеться віддати і так дефіцитне місце, та й не в кожному коридорі можна зручно її встановити.

Виходом в таких випадках буде установка пральної машини під раковину. Варіантів тут два:

  • розміщення на кухні під мийкою;
  • установка під умивальник у ванній.

В даний час кілька виробників пральних машин мають в своїй лінійці пральні машини, розроблені спеціально для установки під раковину.

переваги:

  • економиться місце в квартирі;
  • раціонально використовується місце під раковиною.

недоліки:

  • необхідність використання спеціальної раковини типу латаття;
  • необхідність використання спеціального сифона (вельми часто входить в комплект поставки пральної машини під раковину);
  • підвищений ризик виникнення засмічення в зливної каналізації, в зв'язку з особливостями будови раковини-латаття;
  • маленькі пральні машини допускають завантаження не більше 3,5 кг білизни;
  • є ймовірність потрапляння води з раковини на електричну схему управління пральною машиною і виходу її з ладу в результаті короткого замикання;
  • можливість появи почуття некомфортний у деяких користувачів при користуванні раковиною;

Як бачимо, недоліків варіанта установки пральної машини під умивальник або мийку вистачає, тому вибирати такий варіант необхідно тільки при відсутності інших прийнятних.

Всього кілька виробників сьогодні мають в своїй лінійці спеціальні малогабаритні пральні машини.

Це популярні в Росії Zanussi і Elextrolux, Candy, швейцарська Eurosoba. З'явилися відповідні моделі і в лінійці пральних машин Bosh і Samsung.

Деякі з них постачають пральні машини під мийку або умивальник в комплекті з раковиною-лататтям і спеціальним сифоном.

Вимоги для установки під раковину невеликі:

  • висота до 70 см;
  • мінімальна ширина і глибина.

Ці вимоги обумовлені тим, що пральна машина повинна бути повністю захована під раковиною, а висота 70 см дозволяє повністю зберегти зручність користування умивальником або мийкою.

Ці вимоги обумовлені тим, що пральна машина повинна бути повністю захована під раковиною, а висота 70 см дозволяє повністю зберегти зручність користування умивальником або мийкою

Фото: підбір габаритів

Candy

У лінійці італійського виробника Сandy підходять для установки під мийку або раковину наступні моделі:

  • Сandy Aquamatic 80 F - габарит 69,5х51х43 см, швидкість віджиму 800 об / хв;
  • Сandy Aquamatic 100 F - габарит 69,5х51х44 см, швидкість віджиму 1000 об / хв;
  • Сandy Aquamatic 800 DF - габарит 69,5х51х44 см, швидкість віджиму 800 об / хв;
  • Сandy Aquamatic 1000 DF - габарит 69,5х51х44 см, швидкість віджиму 1000 об / хв;
  • Сandy Aquamatic 1100 DF - габарит 69,5х51х44 см, швидкість віджиму 1100 об / хв.

Всі моделі мають бак з сілітека, оснащені електронним управлінням, таймером відстрочки початку прання, мають безліч спеціальних програм прання.

Горін Олександр

Якщо вже брати, то тільки Канді. Дуже якісна машина. В процес віджиму дуже стійка, адже не дарма вона така важка. Набір програм з 90-х, немає м'якого перемішування після віджимання.

Вартість лежить в межах 12000-17000 рублів.

При виборі пральної машини варто врахувати, що компанія Candy практично повністю перенесла збірку в Китай.

Еврособа

Швейцарська компанія Soba виробляє цілу лінійку пральних машин під раковину. Моделі Еврособа виділяються своєю функціональність, великим вибором різних режимів прання, високою якістю збірки і надійністю роботи.

Виробник гарантує, що така пралка прослужить не менше 14 років. Гарантією цього є барабан і корпус з нержавіючої сталі, високоякісні комплектуючі і ручна збірка.

Ціни лежать в межах від 20000 рублів на найдешевшу модель Sоbа 600 до 40000-45000 рублів на ексклюзивні моделі Eurosoba 11000 Plus і Soba 1100 Plus.

Швейцарський виробник також випускає великий асортимент раковин-латаття, призначених для установки над пральною машиною.

шарф Влвд
Дуже хороша компактна і зручна машина. Правда трохи шумить, але зате хороше поєднання якості і ціни. У нас вдома працює вже 3 роки і поки жодного разу ще не ламалася. Всім раджу придбати !.

Вбудована

Моделі Еврособа можуть поставлятися в комплекті з раковинами-лататтям і сифонами Еврособа. У комплекті покупка обійдеться дешевше, ніж придбання пральної машини, раковини і сифона окремо. В аналогічній комплектації також можна придивитися до бренду Elextrolux.

Elextrolux

Під брендом Elextrolux випускаються дві моделі компактних пральних машин, придатних для установки під раковину:

  • Elextrolux EWC1150 - габарит 67х49,5х51,5 см, швидкість віджиму 1300 об / хв;
  • Elextrolux EWC1350 - габарит 67х49,5х51,5 см, швидкість віджиму 1100 об / хв.

Обидві моделі розраховані на прання 3 кг білизни, мають функцію відкладеного прання і повний комплект програм прання, як і повнорозмірні моделі від Elextrolux.

Дані моделі не відносяться до найдешевшим побутових приладів, але їх характеризує надійність і економічність, безпеку і зручність експлуатації.

Є можливість придбати компактну пральну Elextrolux в комплекті з раковиною.

andrey032

Купував на заміну Electrolux EWC 1170 1997 роки, яка прослужила 11 років в дуже напруженому режимі. Поставили у ванній під раковину. Незручно врізаються в ногу дві ручки управління, коли умиваєшся. Буває так, що ліва нога мимоволі вимикає працюючу машину. Зазвичай про вимикання дізнаєшся, коли йдеш виймати випрану білизну, а воно ще не випрати.

Zanussi

Компактні пральні машини Zanussi:

  • Zanussi FCS826 - габарит 67х49,5х51,5 см, швидкість віджиму 800 об / хв;
  • Zanussi FCS1020 - габарит 67х49,5х51,5 см, швидкість віджиму 1000 об / хв.

Обидві машини розраховані на прання 3 кг білизни, мають захист від протікання, різні режими прання (основний, делікатне прання, прання вовни, прання бавовни при різних температурах).

Вартість лежить в межах 14000-16000 рублів.

Пральні машини Zanussi не володіють якими-небудь видатними властивостями - це бюджетний варіант установки пральної машину під умивальник або мийку.

Калугін Михайло

Дану машину купили замість померлої Канді 100 F. Куплена машина працює набагато тихіше, ніж попередня, так як вона стоїть на гумовому килимку і при режимі віджимання не рухається. Стирає і віджимає досить добре, скільки пропрацює не знаю, час покаже. Бажано, звичайно ціна була поменше, але вибір машин під раковину невеликий, тому виробники гнуть ціни.

Bosh

Німецька фірма Bosh поки не має в своїй лінійці пральних машин, за габаритами відповідних для установки під раковину або мийку.

В даний час відомий німецький виробник пропонує лише дві вбудовані моделі, які можна вбудувати в кухонні меблі. Це Logixx 7 Sensitive WIS28440OE і Logixx 7 Sensitive WIS24140OE.

Світлана К.

Плюси: Багато режимів перемикання, під час прання білизна не збирається в один великий ком.

Мінуси: Голосно взвивает під час віджиму, створюється враження, що знаходишся на злітній смузі.

Samsung

У лінійці пральних машин Samsung є супервузькі моделі. Але варто врахувати, що їх висота 85 см.

Це означає, що умивальник або мийка будуть розташовані високо, ними буде незручно користуватися людям низького і середнього зросту.

Це означає, що умивальник або мийка будуть розташовані високо, ними буде незручно користуватися людям низького і середнього зросту

Вищесказане відноситься і до понад вузьким моделям нормальної висоти від інших виробників.

  • установку і підключення пральної машини до електричної та водопровідної мереж і до каналізації необхідно проводити з дотриманням всіх вимог заводської інструкції;
  • встановлюється над пральною машиною раковина повинна з усіх боків прикривати її, як парасолькою. Це необхідно для того, щоб виключити потрапляння води на пральну машину при користуванні раковиною;
  • передня частина раковини повинна виступати над пральною машиною не менше, ніж на 20 см. Якщо не дотримуватися цієї вимоги, то користуватися раковиною буде незручно, так як ноги будуть упиратися в пральну машину. Крім того, порушуються вимоги електробезпеки у ванній;

Крім того, порушуються вимоги електробезпеки у ванній;

  • неприпустимо розташовувати зливні патрубки раковини над пральною машиною. Ця вимога пояснюється тим, що внаслідок вібрації пральної машини можлива розгерметизація зливу раковини. В результаті вода потрапить на працюючу пральну машину, що може призвести до короткого замикання і виходу з ладу блоку керування пральної машини.

Як компактно розмістити сантехніку у ванній кімнаті? Дізнайтеся яких розмірів бувають ванни зі статті: стандартні розміри ванн .

Подивитися ціни на найпопулярніші моделі септика Топас можна тут .

Вигрібна яма своїми руками з бетонних кілець - це відмінне рішення пристрою каналізації, про це читайте в статті .

  • вимірюємо ширину і глибину пральної машини;
  • якщо за пральною машиною буде проходити зливна труба, до глибині пральної машини додаємо відстань, рівну простору, займаного зливною трубою;
  • з урахуванням цих розмірів, вибираємо раковину з таким розрахунком, щоб вона виступала з усіх боків над пральною машиною. Враховуємо, що спереду раковина повинна виступати над пральною не менше, ніж на 20 см;
  • при виборі раковини враховуємо, що слив не повинен знаходитися над пральною машиною.

Сьогодні на ринку великий вибір раковин-латаття від виробника. Кращим варіантом є покупка раковини в комплекті з пральною машиною.

Кращим варіантом є покупка раковини в комплекті з пральною машиною

Фото: підбір раковини

Незважаючи на свою схожість, раковини латаття різних виробників можуть відрізнятися один від одного за своєю формою, способом кріплення і функціональності:

  • вони можуть мати різний слив: назад або вниз. При зливі тому доведеться частіше прочищати слив;
  • раковини латаття можуть мати різну форму:
    1. Круглу.
    2. Прямокутну або квадратну.
    3. Складну.
  • в комплекті з роковинами може йти стільниця, зазвичай встановлюється збоку;
  • випускаються раковини без отвору для змішувача. В цьому випадку слив з раковини розташовується максимально близько до стіни;
  • випускаються раковини, обладнані пристроєм переливу і без нього.

Перевагою раковин латаття є їх розміри. Ними зручно користуватися, при необхідності можна випрати, попередньо закривши пробку.

Вибір пральної машини під раковину питання непросте. Якщо дозволяють кошти, краще зупинити свою увагу на просунутих моделях Elextrolux і Eurosоba.

Як бюджетних варіантів підійдуть і jотносітельно недорогі пральні машини від Zanussi і Candy. Вибираючи пральну машину, пам'ятайте, що вона купується надовго. Не забувайте також, що скупий платить двічі.

Як компактно розмістити сантехніку у ванній кімнаті?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online