Як я позбувся роумінгофобіі

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Коли летиш відпочивати або по роботі у відрядження в іншу країну, то замислюєшся про те, скільки грошей доведеться витратити на зв'язок. Звичайно, найпростіший варіант - піти і купити місцеву SIM-карту. Але бувають випадки, коли зробити це не виходить. Ну або поїздка наскільки коротка, що купувати місцеву SIM-ку буде дорожче, ніж користуватися роумінгом на своїй.

Ситуація з життя. Прилітаю я в Барселону на MWC пару років назад. Це був недільний рейс, відпочивати в Іспанії люблять і вміють, тому магазинчики закриті і купити картку не можна, просто ніде.

На наступний день прокидаюся раніше, йду в бік офісу оператора. Зараз я вже не пам'ятаю, хто там був, то чи Vodafone, то чи T-Mobile, не важливо. Прийшов я до 9 ранку, а там все зачинено, раніше 10 годин не відкриють. Поїхав на презентацію, ввечері вибратися не вийшло, відклав на наступний день. Там ситуація повторилася, тільки на цей раз неспішний торговець SIM-картами прийшов не до 10, а в пів на одинадцяту на роботу, чекати не було часу, я знову поїхав.

А там і виставка підійшла до кінця, інтернет уже не потрібен. Все це до чого? До того, що московські звички в ряді країн не працюють, просто піти і купити SIM-ку вийде не скрізь, потрібно враховувати місцевий колорит. Буває і так, що сильно багато інтернету в короткій поїздці і не потрібно, а ось для спілкування в Telegram або iMessage вистачає і невеликого пакета даних. Якщо звичайно не відправляти відосікі або купу фотографії в груповий чатик.

І тоді можна спробувати можливості своєї власної SIM-карти, наприклад, недавно спеціальні опції для міжнародного роумінгу запустила Yota. Для початку переконаємося, що на смартфоні стоїть додаток оператора і що оплачений пакет на поточний місяць.

Все управління SIM-картою в роумінгу йде через додаток - воно працює і при нульовому балансі, як і зв'язок зі службою підтримки, а дані майже в усіх країнах оновлюються в реальному часі. Завантажити його і подивитися що до чого можна тут .

Інтернет продають помегабайтно, після того, як ти витратив 20 МБ, ти отримуєш ще 20 МБ безкоштовно. Тобто для 55 країн (популярних туристичних напрямків) виходить 400р за 40 Мб. Якщо пакет закінчиться, тоді інтернет буде припинений автоматично, тебе не заженуть в мінус.

При цьому в будь-який момент його можна знову активувати, а невитрачені мегабайтине згорають - ними можна користуватися в наступних поїздках протягом року. Для розмов можна підключити корисну послугу: 30 хвилин вхідних дзвінків по всьому світу будуть коштувати 39 рублів в день. Взагалі копійки, на пів-євро нині морозиво не купиш. Вихідний дзвінок в Іспанії коштує 19 рублів за хвилину, іноді дешевше і простіше подзвонити, ніж слати тонни повідомлень.

Ось такий розклад. Як бачиш, якщо розумно підійти до витрачання даних, тоді можна укластися в невеликі гроші, причому прогнозовані. Бездумно вийти за ліміт просто неможливо. Ставиш собі карти з офлайн-навігацією, відключаєш картинки де не треба, перевіряєш пошту вручну за необхідності, спілкуєшся в месенджерах, ну і не розоряєшся на зв'язку. А система контролює твої витрати.

Все це до чого?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online