Взаєморозрахунки через банківську комірку при покупці квартири

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Найважливішим моментом при купівлі або продажу нерухомості є передача коштів

Найважливішим моментом при купівлі або продажу нерухомості є передача коштів. Щоб її зробити правильно їсти, такий поширений зараз, спосіб, як розрахунок через банківську комірку. Спробуємо докладніше уявити саму схему такого розрахунку.
І так, після підписання договору купівлі продажу продавець і покупець орендують в банку сейфовую осередок, як правило, строком на один місяць. Складається спеціальний тристоронній договір оренди комірки, де орендарями виступають продавець і покупець, а орендодавцем є банк. У договорі вказуються всі умови надання сейфа орендарям, це терміни, розмір сейфа, порядок прийому і передачі сейфа і найважливіше, встановлюються умови доступу орендарів, це час доступу і необхідні документи.
Давайте розберемо все на прикладі, припустимо, продавець і покупець орендує сейф з 1 серпня по 31 серпня, тоді для сторін будуть встановлюватися приблизно такі умови і терміни доступу:
Для продавця нерухомості доступ з 1 серпня по 25 серпня включно, при наявності ключа від сейфа, оригіналу паспорта, договору на осередок і зареєстрованого в установленому порядку договору купівлі-продажу квартири на нового власника з печатками Росреестра.
Для покупця нерухомості доступ з 26 серпня по 31августа включно, при наявності паспорта, ключа від сейфа, і договору на осередок.
Для продавця і покупця одночасно з 1 серпня по 31 серпня включно, при наявності ключа, договору на осередок і паспорта.
Після того як договір на осередок підписаний, продавець, разом з покупцем, перераховують і закладають в неї необхідну грошову суму, обумовлену в договорі купівлі-продажу.
Співробітник банку видає або один ключ на двох, або два ключа і покупцеві і продавцеві, залежить від банку. У разі якщо видається один ключ, він, як правило, зберігатися у покупця, а після успішної реєстрації угоди змінюється на розписку в отриманні грошей видану продавцем. Після закладки необхідної суми в клітинку, як тільки обидва учасники угоди виходять з депозитарію договір вступає в силу і починають діяти умови для продавця і покупця викладені вище.
Далі продавець і покупець направляються в реєстраційну палату для подачі документів для реєстрації переходу права власності.
І так що ж у нас виходить:
Продавець має доступ до осередку з 1 по 25 серпня за умови надання в банк зареєстрованого договору купівлі продажу, тобто, після того як власність перейде на покупця. Реєстрація договору, нагадаємо, триває 12 робочих днів, значить, якщо здати документи на реєстрацію 1 серпня біля продавця буде доступ до осередку з 13 по 25 серпня, цього часу цілком вистачить щоб забрати належну суму за продану квартиру.
Покупець має доступ до осередку тільки з 26 по 31 серпня це необхідно, в разі якщо, наприклад, перехід права з якихось причин не відбувся. Тоді продавець спокійно з 26 числа приїжджає в банк і забирає свої гроші.
Продавець і покупець разом мають доступ до осередку завжди з 1 по 31 серпня, за умови, якщо вони разом прийдуть в банк і попросять доступ до осередку. Це необхідно якщо, наприклад, сторони передумали укладати угоду і вирішили залишитися при своїх, покупець в цьому випадку забирає свої гроші, а всі домовленості між ними анулюються.
Як бачите, передача грошей в надійному банку з використанням сейфів досить проста, і, головне повністю захищає кожну зі сторін.

Читайте також: Продаж квартири через агентство . Придбання квартири. Супровід угод з купівлі та продажу нерухомості.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online