Що таке cvc на банківській картці і де знаходиться?

  1. Що таке CVC і CVV коди?
  2. Види захисних кодів
  3. Для чого призначені CVC-коди?
  4. Чи варто вказувати пароль додаткового захисту в інтернеті?
  5. Підвищення захисту або ризику?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Доброго часу доби, шановні читачі. На зв'язку автор блогу Руслан Міфтахов. Напевно у Вас, дорогий читачу, є пластикова карта і навіть не одна, вгадав?

Так, банківські картки впевнено увійшли в наше життя, тому варто знати все про безпеку цього способу зберігання і використання коштів. Інакше вашими грошима розпорядяться шахраї.

Отже поїхали, зараз Ви дізнаєтеся, що таке CVC на банківській картці і для чого потрібен цей код ...

Зміст статті:

Що таке CVC і CVV коди?

CVC (від англ. Card Verification Code) означає як додатковий захист, так і підвищений ризик. Це тризначний код, який використовується для підтвердження транзакцій.

CVV (від англ.Card Verification Value) на відміну від cvc використовується картами visa.

Card Verification Value) на відміну від cvc використовується картами visa

CVC-коди або їх аналоги використовуються всіма банківськими системами світу. Вони відносяться до приватної інформації і вважаються перевагою, оскільки підвищують захист, як засобів, так і персональних даних власника рахунку.

Хоча з цим можна посперечатися, оскільки код, як і номер, наноситься на саму карту, що дозволяє дізнатися комбінацію будь-кому, хто заволодіє їй хоча б на кілька хвилин.

Види захисних кодів

CVC, як і будь-який з його аналогів, знаходиться на зворотну сторону банківської картки в двох варіантах: трьох- і семизначні. У першому випадку це і є шуканий код, у другому ж нас цікавлять три останні цифри.

Сучасними банками використовуються різні типи кодів безпеки, які не мають принципових відмінностей:

  1. VISA використовує CVV2
  2. MasterCard захищена за допомогою CVC2, наприклад як дебетова карта з Cashback від Альфа банку.
  3. American Express застосовує CID-код
  4. Захисний пароль платіжної системи Мир називається MirAccept.

American Express застосовує CID-код   Захисний пароль платіжної системи Мир називається MirAccept

Maestro не використовує додатковий захист, в інших же випадках цей тризначний код можна знайти на зворотному боці пластикової карти.

Всі перераховані вище типи кодів застосовуються в основному при покупках в інтернеті в якості додаткового підтвердження платежу, але різниця між ними полягає лише в тому, що кожен ставиться до своєї банківської системи.

Можна виділити лише платіжну систему Мир, захисні коди якої дозволяють використовувати повноцінну перевірку 3D Secure, що дозволяє оплачувати покупки без карти.

Інші банківські системи не завжди надають подібну функцію, тому краще уточнити це питання у співробітника банку. Можливо варто замовити карту з підтримкою 3D Secure, але потрібно бути готовим до зміни умов обслуговування та тарифікації.

Для чого призначені CVC-коди?

Основним завданням цих кодів є підвищення захищеності банківських рахунків, основна область використання CVC власниками рахунків - онлайн покупки. Для оплати чого-небудь в мережі досить просто знати CVC або CVV-код, не обов'язково навіть мати карту при собі.

Важливо при цьому пам'ятати про безпеку - варто тримати картку подалі від сторонніх і ні в якому разі не втрачати, або подбати про негайного блокування, якщо це все ж сталося.

Важливо при цьому пам'ятати про безпеку - варто тримати картку подалі від сторонніх і ні в якому разі не втрачати, або подбати про негайного блокування, якщо це все ж сталося

Дізнатися докладніше про віртуальну кредитну картку kviku з такими плюсами:

  • безкоштовне обслуговування;
  • миттєвий випуск картки;
  • до 30% Кешбек;
  • до 200 000 рублів кредитний ліміт;
  • до 50 днів пільгового періоду.

Чи варто вказувати пароль додаткового захисту в інтернеті?

Це питання найбільш популярний серед власників рахунків, часто здійснюють покупки у всесвітній павутині. Причина проста - все банки не рекомендують повідомляти будь-кому свої дані, тому слід знати, що вказувати CVC можна тільки безпосередньо при оплаті.

Сайт, що допускає цей спосіб оплати, обов'язково направить покупця на заповнення спеціальної форми, де необхідно вписати всі необхідні дані для здійснення покупки.

Сайт, що допускає цей спосіб оплати, обов'язково направить покупця на заповнення спеціальної форми, де необхідно вписати всі необхідні дані для здійснення покупки

Ніколи не вказуйте будь-які дані своєї карти при заповненні анкети або чогось подібного, навіть якщо в правилах сайту написано протилежне!

Крім того, варто звернути увагу на надійність інтернет-магазину або іншого ресурсу. Довіряти варто тільки великим онлайн-шопів з хорошою репутацією або відомим платіжним системам.

Залишати свої дані на невідомих сайтах теж не варто, тим більше якщо сайт існує не надто довго.

Варто згадати також про те, що CVC або CVV не потрібні в тому випадку, якщо гроші повинні бути зараховані вам. Зараз багато шахраїв користуються незнанням простих користувачів інтернету і запитують всі дані під приводом переведення грошей на рахунок.

Рекомендую почитати: як я нарвався на шахраїв при продажу будинку .

Якраз тут описується наочна ситуація з мого життя, як хотіли вивести всі гроші з моєї картки під приводом перевести передоплату за будинок. Цікаво чим закінчилося все це?

Підвищення захисту або ризику?

Про це можна сперечатися дуже довго, але сенсу в дискусії буде небагато, оскільки банки вже все вирішили за своїх клієнтів. Нам же залишається тільки змиритися з цим явищем, але що можна зробити для підвищення захищеності своїх коштів?

При оформленні варто замовити карту, яка підтримує додаткову аутентифікацію 3D Secure. Обов'язкове підтвердження кожної транзакції за допомогою СМС може дати майже абсолютний захист.

Обов'язкове підтвердження кожної транзакції за допомогою СМС може дати майже абсолютний захист

В цьому відношенні серед російських банків найбільш привабливі зараз РНКБ і Ощадбанк, оскільки вони працюють з системою СВІТ, що надає подвійний захист за замовчуванням.

Платіжна система MirAccept все ще допрацьовується і має свої недоліки, але їх все менше. При цьому велика частина як оффлайн, так і онлайн-магазинів підтримують оплату з рахунків цієї платіжної системи.

Якщо функція 3D Secure з якихось причин не підтримується вашим банком, а вибрати інший не представляється можливим, то залишається тільки зберігати картку, якнайдалі від сторонніх.

Якщо карта загублена, або виникла підозра, що її дані потрапили не в ті руки, потрібно подбати про швидку блокування, що можна зробити через особистий кабінет на сайті банку або зателефонувавши за номером гарячої лінії.

Будьте обережні і пильні щодо своїх банківських карт і ніколи не довіряйте гроші маловідомим і неперевіреним сайтам. Тільки в цьому випадку можна бути впевненим у своїй фінансовій безпеці.

Якщо ви знайшли те, що шукали, то не полінуйтеся порекомендувати цю статтю друзям, можливо хтось з них теж зацікавиться темою безпеки банківських рахунків.

Діліться посиланням на матеріал в соцмережах за допомогою кнопок нижче, а також підписуйтесь на оновлення, щоб не упустити корисну інформацію. Дякую за увагу!

З повагою, Руслан Міфтахов

Що таке CVC і CVV коди?
Чи варто вказувати пароль додаткового захисту в інтернеті?
Підвищення захисту або ризику?
Напевно у Вас, дорогий читачу, є пластикова карта і навіть не одна, вгадав?
Для чого призначені CVC-коди?
Чи варто вказувати пароль додаткового захисту в інтернеті?
Цікаво чим закінчилося все це?
Підвищення захисту або ризику?
Нам же залишається тільки змиритися з цим явищем, але що можна зробити для підвищення захищеності своїх коштів?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online