Чи можна змінити пін-код банківської картки?

  1. Що робити, якщо ви забули ПІН-код?
  2. Процедура зміни ПІН-коду
  3. Скільки коштує зміна ПІН-коду?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

ПІН-код (Personal Identification Number) - унікальний пароль доступу власника кредитної картки до банківського терміналу

ПІН-код (Personal Identification Number) - унікальний пароль доступу власника кредитної картки до банківського терміналу. Призначений він для авторизації користувача кредитної картки і тому захищений всілякими технологіями безпеки. Банки настійно радять ні в якому разі не розголошувати ПІН-код своєї кредитної картки. А якщо все ж стався витік інформації, або ви самі забули ПІН-код, то вам просто необхідно буде його поміняти. Чи це можливо?

Що робити, якщо ви забули ПІН-код?

Зараз украй нерозумно в цьому випадку, за оцінками експертів, але перше, що спадає на думку, - це спроби відновити в пам'яті ПІН-код і набирати його знову і знову, не будучи впевненим у його правильності. Якщо ви некоректно ввели ПІН три рази поспіль, ваша карта вилучається банківським терміналом, і операції по ній блокуються. Виправити ситуацію в такому випадку можна буде, лише звернувшись до банківського відділення або зателефонувавши туди і залишити вашу пароль-ідентифікатор (кодове слово, 0), призначений для ідентифікації вас як власника карти. У разі правильності дій, банк обнуляє некоректні спроби введення ПІН-коду.

Процедура зміни ПІН-коду

Якщо ж ви так і не відновили в пам'яті ПІН-код кредитної картки, вам доведеться зайнятися зміною ПІН. Перш за все, знайте: ПІН-код відомий тільки власнику картки і з метою забезпечення безпеки його копія ніде не зберігається. Тому якщо ви забули ПІН-код карти, або якщо ви здогадуєтеся, що він став відомий третій особі, банківські установи пропонують вам такий варіант - перевипустити вашу кредитну карту. У цьому випадку разом з новим пластиком ви збережете старий рахунок і рахунок карти, але отримаєте новий ПІН-код. Такий шлях изменеия ПІН-коду, як через перевипуск кредитної картки, дозволяє уникнути можливості доступу до ПІН-коду співробітників банку, адже, як відомо, персональний номер кредитки надається держателю в закритому конверті. А ось власники кредиток Maestro від MasterCard не отримують конверта, оскільки для власників таких карт передбачена процедура самостійного вибору пароля при активації кредитної картки, що, безумовно, зручно, так як вони можуть самостійно вибрати комбінацію знаків ПІН, яку їм легше запам'ятати, але яка для інших людей може не означати нічого.

Деякі банки по-іншому виходять із ситуації зі зміною коду карти, а саме, надають клієнтові право вибору ПІН-коду і його зміни. Альфабанк, Райффайзенбанк і деякі інші банки забезпечують можливість самостійно змінити ПІН кредитки, скориставшись для цього банківським терміналом. Дійсно, економія коштів очевидна, а безпеку теж не страждає, оскільки клієнт особисто змінює свій платіжний пароль і нікому крім нього ця інформація не стане доступною.

Скільки коштує зміна ПІН-коду?

Якщо для зміна ПІН-коду необхідний достроковий перевипуск кредитної картки, то послуга зміна ПІН-коду буде безкоштовна, але фактично ви оплачуєте її за ціною достроково випущеної кредитки. Наприклад, в Ощадбанку ця процедура коштує 150 рублів. Якщо ж ви клієнт банку, який пропонує вам можливість самостійно змінювати ПІН, то, наприклад, в Юникредітбанке ця послуга буде коштувати 30 рублів для власників кредиток класичного або стандартного класу, а для власників кредитних карт Gold і Platinum дана послуга взагалі безкоштовна.

Дані відсутні. Дані відсутні

Що робити, якщо ви забули ПІН-код?
Чи це можливо?
Що робити, якщо ви забули ПІН-код?
Скільки коштує зміна ПІН-коду?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online