Почім полуничка? Холодне літо вплинуло на ціни і чесність продавців ягід

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Врожаю суниці садової, або, як прийнято її називати, полуниці набагато менше, ціни тримаються квітневі, а імпортну ягоду на ринках видають за краснодарської Врожаю суниці садової, або, як прийнято її називати, полуниці набагато менше, ціни тримаються квітневі, а імпортну ягоду на ринках видають за краснодарської   Фото: Віктор Драчев / ТАСС   Полуничний сезон в самому розпалі, але ціни на ягоду в Москві не знижуються і залишаються на рівні квітня

Фото: Віктор Драчев / ТАСС

Полуничний сезон в самому розпалі, але ціни на ягоду в Москві не знижуються і залишаються на рівні квітня. Продавці пов'язують це з поганим врожаєм. Холодна весна і літо не пощадили російську полуницю, а сезон у головних імпортерів закінчився. Полуниця залишиться «золотий» до кінця липня, впевнені і фермери, і продавці. І це незважаючи на те, що імпорт ніби як вже не потрібно, в червні дозріває своя, вітчизняна. Але продається полуниця по ціні імпортної. Її вартість в Москві доходить до 370-400 рублів за кілограм. На Ленінградському сільськогосподарському ринку можна купити за 250. Дешевше просто немає.

- Здрастуйте, почім у вас полуничка?

- 300 рублів.

- А звідки?

- Липецька.

- Яка краще: імпортна або вітчизняна?

- Звичайно, вітчизняна. Імпортна чимось оброблена. Вона лежить місяцями. А ця ні з чим, це звичайна ».

У Підмосков'ї полуниця ще тільки дозріває, а везти її з півдня недешево - так пояснюють продавці високий цінник. Головні постачальники полуниці в Москву - Липецька, Воронезька області, Краснодарський край, Дагестан. Імпортної майже не зустрінеш, але це обман, вважає гендиректор Радгоспу імені Леніна Павло Грудінін.

Сам Радгосп імені Леніна продає полуницю по 370 рублів за кілограм, а волонтерам пропонує зібрати полуницю і частина залишити собі за роботу. Хоч і везти її з регіонів не потрібно, але урожай в радгоспі на 20% менше торішнього. Холодне літо 2017 го не вберегло ягоду навіть на півдні країни.

З 2 червня в Москві відкрилося півтори сотні спеціалізованих полуничних наметів. Але там суниці не буде дешевше краснодарської, ілюзій плекати не варто. З іншими ягодами, наприклад, з малиною, яка тільки почала продаватися, прогноз схожий. Сонця в цьому році не вистачило і їй.

Додати BFM.ru в ваші джерела новин?

Здрастуйте, почім у вас полуничка?
А звідки?
Яка краще: імпортна або вітчизняна?
Ru в ваші джерела новин?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online