Скільки платити аліментів на трьох дітей

  1. Аліменти виплачують:
  2. Умови виплати аліментів
  3. Величина аліментів на трьох дітей
  4. З яких доходів відбувається утримання коштів?
  5. Як змусити батька сплачувати аліменти?
  6. Діти від різних шлюбів
  7. Зміна розміру виплат

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Тема виплати аліментів - не особливо приємна, але злободенна, і вимагає пильної уваги Тема виплати аліментів - не особливо приємна, але злободенна, і вимагає пильної уваги. Розлучення в нашій країні вже цілком звичні. І найбільше страждають сім'ї, де народилися 3 і більше дітей. Адже навіть повні члени багатодітних сімей часто зазнають фінансових труднощів, а після розставання брак коштів відчувається ще гостріше. Спроби втекти від відповідальності з розлученням накладають на батьків ще більше матеріальної та моральної відповідальності.

Аліменти виплачують:

  • батьки матерям, які виховують спільних дітей;
  • матері, якщо діти залишилися з батьком після розлучення;
  • обоє батьків (або один з них) родичам, які визнані законними представниками дітей і прийомним сім'ям.

У цій статті будемо розглядати багатодітного батька як платника (або неплатника) аліментів. Адже на ділі частіше з дітьми залишається розлучена мати, а батько йде, але зобов'язується надавати аліменти на трьох дітей. Скільки відсотків повинен виділяти тато своїм дітям, і які нюанси є в рішенні цього питання?

Умови виплати аліментів

Юридично фінансову допомогу родині батько повинен надавати при дотриманні декількох умов:

  1. Найголовніша з них - рідна кров. Батько повинен бути кровним родичем дитини або законним усиновлювачем. Підтвердити факт батьківства можна, надавши: свідоцтво про народження дитини, де прописані і батько, і мати; документ з РАГСу, що підтверджує встановлення батьківства; паперу про усиновлення або удочеріння дитини; документ про рішення суду, за яким батько є рідною.
  2. Батько виплачує аліменти тільки неповнолітнім дітям. Коли дитина досягає 18 років, фінансові надходження припиняються автоматично. Але є винятки: фінансову підтримку отримують діти після 18 років, за умови їхнього визнання непрацездатними через інвалідність 1 або 2 групи, а також діти, що знаходяться на очному навчанні у ВНЗ (до 23 років).
  3. Платник не зобов'язаний відраховувати аліменти за все життя дитини: законом обговорений тільки борг за 3 роки перед тим, як мати звернулася в суд або уклала з батьком добровільне угоду на виплату фінансової підтримки.

Зобов'язання батьків утримувати непрацездатних дітей регламентуються статтею 80 сімейного кодексу РФ. Про те, скільки відсотків складають аліменти на трьох дітей, каже 81 стаття СК РФ. Розберемо подробиці нижче.

Як правильно розрахувати неустойку за аліментами? Ми допоможемо, читайте статтю , В якій все розкладено по поличках.
Якщо у платника аліментів кілька сімей, то корисно мати більше інформації. Наприклад, в цьому матеріалі розповідаємо, скільки потрібно платити на одну дитину.

Величина аліментів на трьох дітей

Сума, яку батько буде відраховувати своїм неповнолітнім дітям, залежить від матеріального і соціального статусу чоловіки Сума, яку батько буде відраховувати своїм неповнолітнім дітям, залежить від матеріального і соціального статусу чоловіки. Нарахування аліментів відбувається за одним з двох способів:

  • За добровільною згодою, укладеним колишнім подружжям без участі суду. У ньому обмовляється щомісячна сума, яку буде сплачувати батько. Сторони приходять до компромісу і самі вирішують, скільки грошей і яким чином буде отримувати мати. Є одна умова - виплата не може бути нижчою за ту, яку за законом міг би призначити суд. Для матері такий варіант виплат зручний, так як матеріальна допомога позначена стабільна, і не буде знижуватися, якщо рівень доходу колишнього чоловіка впаде. Полягає письмова угода за підписами обох сторін, і завіряється у нотаріуса.
  • За постановою суду, якщо в добровільному угоді було відмовлено. Суд визначає рівень виплат в процентному співвідношенні від заробітної плати зобов'язаного громадянина. Спосіб зручний, якщо платник має стабільний дохід і може щомісяця відраховувати встановлену законом суму. Скільки платять відсотків від доходу на аліменти на трьох дітей? У 2017 р відраховується 50% від зарплати або доходів від іншої діяльності багатодітного батька. Після аналізу рівня заробітків, соціального статусу, життя в попередніх шлюбах колишнього чоловіка сума виплати за рішенням суду може бути збільшена.

Важливо! Сума доходу, яку батько показує в суді, не повинна бути нижче мінімального рівня оплати праці (з 2016 р - 7 500 руб.).

Незважаючи на те, що фіксований розмір виплати прописаний в законі, ніхто не заважає батькові перераховувати своєї колишньої сім'ї велику суму. Для цього полягає нотаріальне угоду, де прописується розмір бажаної матеріальної допомоги.

З яких доходів відбувається утримання коштів?

Фінансова допомога для неповнолітніх віднімається від суми всіх можливих доходів батька, а саме:

  1. З окладу на постійному місці роботи.
  2. З преміальних та інших заохочувальних надбавок, що нараховуються регулярно.
  3. З грошового утримання, що виділяється службовцям муніципальних підприємств.
  4. З винагород та інших виплат, які отримують працюючі в державних структурах особи (депутати, службовці органів місцевого самоврядування, члени федеральних структур або регіональних структур).
  5. З гонорару, який виділяється працівникам культурної сфери.
  6. З стипендії та допомоги з безробіття або тимчасової непрацездатності.
  7. З доходів від діяльності ІП і від здачі в оренду будь-якого майна (нерухомого та рухомого).
  8. З грошової допомоги, що отримується військовослужбовцями і співробітниками поліції.

У законі про те, скільки батьки платять аліментів на трьох дітей, є інформація і про недоторканною частини доходу. У неї входить будь одноразове одержання коштів - на відрядження, материнський капітал, компенсаційні виплати (лікувальне харчування або повернення із санаторно-курортним путівками).

Зверніть увагу! Згідно із законом після вирахування аліментів на трьох нащадків батькові повинна залишатися половина заробітної плати, незалежно від того, скільки сімей вимагають фінансової допомоги.

При появі заборгованості по аліментах сума відрахувань може доходити до 70% від зарплати, але після виплати боргу знову знижується до 50%.

Як змусити батька сплачувати аліменти?

Якщо полюбовно вирішити питання про виплату аліментів не вийшло, і колишній чоловік не налаштований укладати угоду, зацікавлена ​​сторона має право подати позов до суду Якщо полюбовно вирішити питання про виплату аліментів не вийшло, і колишній чоловік не налаштований укладати угоду, зацікавлена ​​сторона має право подати позов до суду. Зробити це можна в будь-який час після отримання прав на аліменти.
Заява оформлюється в 2 примірниках. До нього додаються такі папери:

  • Довідки з місць роботи відповідача та заявника за формою 2-ПДФО про середньомісячний дохід обох. Якщо про місце роботи неплатника дружині нічого не відомо, подається додатковий позов до служби судових приставів.
  • Свідоцтва про народження дітей (оригінали та копії).
  • Свідоцтво про шлюб або про розлучення.
  • Виписки з будинкових книг обох подружжя.

Документи подаються за місцем прописки відповідача або заявника. Причому в деяких випадках, обумовлених в пункті 1 статті 336.36 НК РФ, позивач не зобов'язаний оплачувати мито за стягнення аліментів.

Після розгляду заяви (не пізніше 5 днів з подачі заяви) суд за пропискою видає законному представнику наказ про стягнення, який надсилається судовим приставам. Співробітники служби запускають судовий процес, за яким мають право стягнути встановлену суму з відповідача за місцем роботи. Бухгалтерія організації, де працює колишній чоловік, щомісяця утримує зазначену у виконавчому листі суму в день отримання зарплати і не пізніше, ніж через 3 дні, перераховує одержувачу.

Зверніть увагу: після винесення наказу судовими приставами і видачі його законному представнику копія того ж наказу надсилається відповідачу. Батькові дається 10-денний термін для вивчення наказу і направлення заперечень. Якщо відповіді від нього не надійшло, наказ набирає чинності. Якщо відповідач подав апеляцію, наказ скасовується, і розглядається зустрічний позов. Обидві сторони викликаються на судове засідання для проведення розгляду.

Діти від різних шлюбів

Зустрічаються плодовиті батьки, що залишили трьох і більше спадкоємців в різних сім'ях. Однак те, скільки аліментів належить виплачувати на трьох дітей, не залежить від числа матерів. Різним сім'ям від доходів батька відраховуються ті ж 50%, але діляться вони між усіма дітьми рівномірно.

По відношенню до дітей такий підхід не зовсім справедливий. Уявімо, що у батька є 1 дитина, якій він платить аліменти. На єдину дитину законом передбачена виплата 25% від доходу батька. Чоловік одружується вдруге, і в наступному шлюбі з'являється двоє дітей. Після другого розлучення сума грошової допомоги на першу дитину зменшиться до 16,6% (1/3 частина від половини доходу), а друга дружина буде отримувати 33% на двох дітей. Якщо дітей у велелюбного батька четверо або п'ятеро, кожній дитині присуджується ще менше - 50% зарплати ділиться на 4 і 5 частин відповідно.

У деяких випадках для одного з дітей може бути винесена постанова про виплату більшої суми, ніж для інших. наприклад:

  • Через важкий стан здоров'я неповнолітнього.
  • Через складне матеріальне становище в сім'ї.
  • За віком до 3 років.
  • При необхідності відрахування аліментів на дитину і матір.

Такі ситуації трапляються рідко. Зазвичай суд зрівнює права всіх дітей, і встановлює однакові суми виплат. Так як дітей троє, то і стягнення відбуватиметься по 3 різних документах - з однією сім'єю батько може укласти мирну аліментні угоду, інша мати буде змушена подати заяву в суд.

Як правильно подавати на аліменти після розлучення, ви дізнаєтеся з даної статті .
Які документи потрібні для розлучення через загс, який порядок дій, ми докладно розглядали на сторінках нашого порталу , Користуйтеся на здоров'я!

Зміна розміру виплат

Після судового процесу сума аліментів може бути змінена в меншу або більшу сторону Після судового процесу сума аліментів може бути змінена в меншу або більшу сторону. Рішення приймається з аналізу матеріального становища двох сторін. Розмір фінансової допомоги дітям зменшується, якщо батько:

  • Отримав інвалідність I або II групи.
  • Втратив робоче місце.
  • Пережив різке зниження доходів.

У цих випадках розмір того, скільки батько платить аліментів на трьох дітей, вираховується з середнього окладу по країні. Частка на одну дитину не може бути меншим 16%. У виняткових випадках і цей показник може бути зменшений, але тільки судова ухвала дає право на це.

Батько, який бажає подати позов про зменшення виплат, повинен надати суду:

  1. Довідку 2-ПДФО.
  2. Договір з організацією.
  3. Довідку з роботи.
  4. Свідоцтва про народження дітей.

Збільшення суми фінансових виплат може бути розглянуто судом за позовом від одержувача. Підставою може бути втрата роботи матір'ю, сильне погіршення її здоров'я, низькі доходи батька (коли частки, покладеної дитині, не вистачає на його утримання).
Якщо у платника утворилася заборгованість, він виплачує щомісяця додаткову суму до повного її погашення. Крім того, він буде змушений відраховувати неустойку 0,5% від величини заборгованості за кожну добу прострочення.




Як змусити батька сплачувати аліменти?
Скільки відсотків повинен виділяти тато своїм дітям, і які нюанси є в рішенні цього питання?
Як правильно розрахувати неустойку за аліментами?
Скільки платять відсотків від доходу на аліменти на трьох дітей?
З яких доходів відбувається утримання коштів?
Як змусити батька сплачувати аліменти?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online