Скільки платити аліментів на двох дітей

  1. мінімальний розмір
  2. Аліменти на дітей без розлучення
  3. Зміна суми виплат
  4. Зменшення розміру аліментів

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Громадяни, які є біологічно або з усиновлення батьками, несуть фінансові рівні зобов'язання по утриманню своїх неповнолітніх дітей Громадяни, які є біологічно або з усиновлення батьками, несуть фінансові рівні зобов'язання по утриманню своїх неповнолітніх дітей. Але іноді трапляється так, що діти залишаються на утриманні у одного з батьків, тоді другий з батьків повинен виплачувати аліменти на двох дітей. А ось яка сума матеріальної допомоги згідно із законом - читайте далі.

мінімальний розмір

Трапляються ситуації, коли батько або мати добровільно забезпечує своїх дітей. Якщо цих коштів достатньо і відносини у членів сім'ї довірчі, то можна все залишити як є. В інших ситуаціях варто документально визначити скільки буде платити батько аліментів на утримання двох дітей.

Розмір виплат на двох дітей при добровільному угоді визначається у твердій сумі, натуральній формі або процентному співвідношенні, але не менше 1/3 від усіх доходів одного з батьків.

Таке угодою повинно бути складено у нотаріуса. Складається в 2-х примірниках, по одному примірнику для кожного з батьків. В угоду при необхідності можна вносити зміни також у нотаріуса. При недотриманні умов угоди, воно має силу виконавчого листа, і одержувач коштів може звернутися до судових приставів для стягнення.

А що ж робити, якщо аліменти сплачуються не в строк? потрібно зробити розрахунок неустойки по аліментах і подавати в суд!
Список документів щоб розлучитися через суд Ви легко знайдете на нашому сайті . Так само ви можете задавати питання в спеціальному розділі!

Якщо неможливо мирне, цивілізоване вирішення питання, залишається суд. Аліменти можуть бути стягнуті:

  • У процентному співвідношенні від всіх доходів платника;
  • У вигляді твердої грошової суми, в разі якщо платник має непостійний, нестабільний заробіток;
  • У формі компенсації майном, що належить батькові, яка сплачує аліменти;
  • У вигляді продуктів харчування, якщо платник, наприклад, фермер.

Для стягнення фінансів на утримання, одержувач повинен подати позовну заяву до районного або мировий суд. Суд визначає мінімальний розмір виплат і один з варіантів виплат, так суд визначить:

  • Скільки відсотків складуть аліменти на двох дітей;
  • Скільки утримають з відповідача в твердій грошовій сумі;
  • Скільки буде платити безробітний батько і ін.

Після чого позивач отримує на руки судовий наказ, з яким йому потрібно звернутися в службу судових приставів або в бухгалтерію, де працює платник.

Найчастіше фінанси на утримання двох дітей утримуються в розмірі 33% від заробітної плати (пенсії, допомоги по безробіттю) платника Найчастіше фінанси на утримання двох дітей утримуються в розмірі 33% від заробітної плати (пенсії, допомоги по безробіттю) платника. При цьому офіційна заробітна плата не повинні бути менше МРОТ, в 2017 році це 5965 руб. Безробітні платники, які не перебувають на біржі праці, виплачують 33% від середньої заробітної плати в регіоні проживання, в 2017 році середня заробітна плата становить приблизно 30 000 руб.

Розмір аліментів у твердій грошовій сумі визначається судом, він залежить як від прожиткового мінімуму дитини в даному регіоні, так і від потреб конкретних дітей. Середній прожитковий мінімум у 2017 році становить 9776 руб.

Аліменти на дітей без розлучення

Гроші на утримання дітей можливо стягнути, навіть якщо батьки не перебувають у розлученні , В тому випадку, якщо один з батьків ухиляється від утримання дітей. Розмір виплат в цьому випадку визначається судом і залежить від потреб і стану здоров'я дітей і від фінансових можливостей платника. Може бути визначені виплати як у твердій сумі, так і в процентному співвідношенні від заробітної плати.

Зміна суми виплат

збільшення

Якщо дітям для задоволення всіх необхідних потреб виплачуваних аліментів не вистачає, то їх розмір може бути збільшений. Причини для їх збільшення з боку одержувача:

  1. Втрата джерела доходу одержувачем коштів;
  2. Зниження рівня матеріального забезпечення одержувача;
  3. Інфляція, зростання цін на необхідні речі, при незмінному рівні аліментів і заробітної плати;
  4. Значне погіршення здоров'я одержувача фінансів, внаслідок якого одержувач змушений витрачати більшу частину своїх доходів на своє лікування;
  5. Захворювання або інвалідність дитини, яка потребує дорогого лікування;
  6. Поява у одержувача інших утриманців.

Підстави для збільшення виплат з боку платника:

  1. Збільшення щомісячного доходу платника;
  2. Поява додаткового джерела отримання грошових коштів у платника (наприклад, друга робота, спадщину та ін.);
  3. Зменшення кількості утриманців або закінчення фінансових зобов'язань (наприклад, досягнення іншими дітьми 18-ти річного віку).

Збільшення розміру виплат по аліментах проводиться через судовий розгляд або шляхом внесення доповнень до добровільне угоду. Разом з позовною заявою до суду потрібно буде надати документи, що підтверджують підстави для збільшення.

А адже аліменти можна не платити і на цілком законних підставах, повний перелік читайте в статті .
Частий і спірне питання при розлученні: «з ким залишаться діти», підготували докладний матеріал на цю тему, дуже рекомендуємо ознайомитися.

Зменшення розміру аліментів

Батько, який виплачує аліменти може домогтися зменшення розміру виплат, але для цього потрібні дуже серйозні причини: Батько, який виплачує аліменти може домогтися зменшення розміру виплат, але для цього потрібні дуже серйозні причини:

  1. Важке захворювання батька, який сплачує аліменти;
  2. Отримання дитиною, які досягли 14-річного віку доходу, наприклад, працевлаштування, оформлення ІП ін. Але це основа повинна бути в поєднанні з якимось іншим;
  3. Наявність у платника інших осіб, які потребують фінансового змісту;
  4. Дуже високий дохід платника. Є підставою, якщо 33% є сумою, що значно перевищує потреби дітей;
  5. Складна життєва ситуація платника, яка призвела до погіршення фінансового становища.

Чи не є підставою для зниження суми виплат:

  1. Наявність у дітей пенсії;
  2. Високі доходи одержувача аліментів;
  3. Наявність у дітей майна, що не приносить грошей.

Зниження розміру коштів на утримання дітей зазвичай досягається через суд, так як домовитися в цьому випадку мирно практично неможливо. До суду необхідно буде надати документи, що підтверджують підстави.




А що ж робити, якщо аліменти сплачуються не в строк?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online