розрахунок розміру аліментів з непрацюючого

  1. зміст
  2. Важливо! Якщо ви самі розбираєте свій випадок по аліментах з безробітного, то вам слід пам'ятати, що:
  3. Розмір аліментів з безробітного
  4. Якщо чоловік офіційно не працює
  5. Якщо не звертається в центр зайнятості
  6. Якщо платник - безробітний інвалід або пенсіонер
  7. Якщо платник не працевлаштований офіційно, але має непостійні заробітки
  8. Скільки платить аліменти безробітний в 2017 році?
  9. Розрахунок аліментів для непрацюючого в 2017 році
  10. Мінімальний розмір аліментів, якщо батько не працює
  11. Аліменти з безробітного та інші нюанси стягнення аліментів
  12. Аліменти з безробітного. Скільки він повинен платити? / МОЇ ПРАВА
  13. Аліменти на двох дітей від одного або різних шлюбів з непрацюючого
  14. Приклад 1. Як нараховуються і розраховуються аліменти безробітному на дітей від одного шлюбу.
  15. Приклад 2. Як платити аліменти безробітному в Росії на двох дітей від різних шлюбів.
  16. Як стягнути і отримати аліменти з непрацюючого
  17. У вигляді частки від заробітку
  18. У твердій грошовій сумі
  19. питання юристам
  20. відповіді юристів
  21. Чи не знайшли відповідь на своє питання?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Аліменти з непрацюючого батька

Аліменти з непрацюючого батька

зміст

Коли мова йде про примусове стягнення аліментних платежів, передбачається відрахування певної грошової суми з зарплати або інших доходів 1-го з батьків. Можливість стягнути ці суми з безробітного для більшості пересічних людей представляє нездійсненне проблему.

Звідки взятися аліментних виплат, якщо у боржника немає офіційного заробітку, яку суму в даному випадку платять непрацюючі чоловіки? Відповіді на ці питання можна з'ясувати в представленому матеріалі.

до змісту ↑

Важливо! Якщо ви самі розбираєте свій випадок по аліментах з безробітного, то вам слід пам'ятати, що:

  • Кожен випадок унікальний і індивідуальний.
  • Усвідомлення основ закону корисно, але не гарантує досягнення результату.
  • Можливість позитивного фіналу залежить від безлічі факторів.

Чи повинен непрацюючий платити аліментні платежі?

При відповіді на питання, чи можуть стягуватися аліменти з непрацюючого батька, потрібно врахувати положення ст. 80 СК РФ, яка абсолютно точно регламентує, що батько й мати в однаковій мірі зобов'язані утримувати своїх загальних неповнолітніх дітей

При цьому предки мають право визначати обопільні домовленості про розміри і форму змісту малюків. Стаття 83 СК РФ регулює порядок нарахування аліментів, включаючи в коло платників і непрацюючих людей.

Зверніть увагу! Сімейний Кодекс РФ абсолютно точно показує, що відсутність заробітку та інших доходів не знімає з батьків обов'язку сплачувати аліменти на утримання своєї дитини.

Таким чином, особливої ​​важливості набуває питання про порядок обчислення розміру аліментів за відсутності офіційно доходу і місця роботи боржника.

до змісту ↑

Розмір аліментів з безробітного

Яка сума аліментів з непрацюючого в 2017 році? Щоб отримати відповідь на це питання, розглянемо кілька більш нагальних методів стягнення аліментних виплат.

Якщо чоловік офіційно не працює

Якщо непрацюючий батько офіційно перебуває на обліку в центрі зайнятості і йому присвоєно статус безробітного, він має право на отримання допомоги по безробіттю. Що стосується розміру аліментів. З непрацюючого розрахунок аліментів для. В даному випадку розмір аліментів з безробітного у 2017 році буде встановлюватися на базі середнього заробітку за останнім місцем працевлаштування, або показника середньої зарплати в регіоні постійного проживання. Розрахунок розміру (розмір аліментів з непрацюючого батька розрахунок розміру аліментів. З даного посібника стягуються аліменти в розмірі, який встановлюється угодою сторін або рішенням суду.

Зверніть увагу! За вказаних обставин виникає істотна проблема. розмір допомоги для непрацюючих громадян вкрай невисокий і, найчастіше, він не покриває аліментних зобов'язань.

до змісту ↑

Якщо не звертається в центр зайнятості

Якщо боржник офіційно не працевлаштований і не має підтверджених доходів, не звертався в центр зайнятості, стягнення аліментів здійснюється в загальному порядку. у вигляді частки від заробітної плати.

Так як офіційного заробітку у громадянина немає, розмір аліментів для безробітного буде розраховуватися на підставі величини заробітку на останньому місці роботи, або виходячи з розміру середнього заробітку в конкретному суб'єкті РФ.

до змісту ↑

Якщо платник - безробітний інвалід або пенсіонер

При нарахуванні аліментів з безробітного інваліда (пенсіонера) враховуватися його сукупний дохід (пенсійні відрахування, допомога по інвалідності). Якщо такий дохід виявиться нижче прожиткового мінімуму у відповідному регіоні, держава візьме на себе аліментні зобов'язання.

В якому розмірі відбувається нарахування виплат в даному випадку? Щоб визначити розмір аліментів, будуть враховувати потреби самої дитини, тому одержувач зацікавлений в поданні об'єктивних і достовірних доказів понесених витрат на утримання дітей.

до змісту ↑

Якщо платник не працевлаштований офіційно, але має непостійні заробітки

При нарахуванні аліментів з безробітного інваліда (пенсіонера) враховуватися його сукупний дохід (пенсійні відрахування, допомога по інвалідності). Якщо такий дохід виявиться нижче прожиткового мінімуму у відповідному регіоні, держава візьме на себе аліментні зобов'язання.

В якому розмірі відбувається нарахування виплат в даному випадку? Щоб визначити розмір аліментів, будуть враховувати потреби самої дитини, тому одержувач зацікавлений в поданні об'єктивних і достовірних доказів понесених витрат на утримання дітей.

до змісту ↑

Скільки платить аліменти безробітний в 2017 році?

Як розраховуються виплати, і який відсоток виплачують безробітні?

У січні 2017 року середній заробіток в РФ за офіційними даними Росстату становив 30100 руб. (Показник середньої заробітної плати по регіону проживання може істотно відрізнятися в обидві сторони). Як розрахувати розмір аліментів з непрацюючого? Щоб приблизно розрахуватися суми аліментів для непрацюючого, будемо виходити від даної цифри.

до змісту ↑

Розрахунок аліментів для непрацюючого в 2017 році

[Yuzo_related]

Приклад розрахунку аліментів для безробітного:

  • на одну дитину. 1/4 середньої заробітної плати, 30100 × 25 відсотків = 7525 руб .;
  • на двох дітей . 1/3, 30100 × 30 відсотків = 9030;
  • на трьох дітей. ½, 30100 × 50 відсотків = 15050.

Якщо платник аліментних зобов'язань є безробітним, однак перебуває на обліку в центрі зайнятості, для визначення аліментів застосовується інший показник. допомогу з безробіття МРОТ. Так, в 2017 році його сума становить 5965 руб. Отже, як розраховують аліменти, якщо людина не працює? Розрахунок відбувається наступним чином:

  • на одну дитину. ¼ допомоги по безробіттю, 5965 × 25 відсотків = 1491,25 руб .;
  • на 2-х дітей. ⅓ посібники, 5965 × 30 відсотків = 1789,50 руб .;
  • на 3-х дітей. половина посібники, 5965 × 50 відсотків = 2982,50 руб.
до змісту ↑

Мінімальний розмір аліментів, якщо батько не працює

Яка мінімальна виплата по аліментах повинна надходити від чоловіка? Нерідко для непрацюючого боржника сума утримань може виявитися досить великий, оскільки розмір заробітної плати в деяких містах і населених пунктах набагато нижче середнього показника по РФ.

Так як законодавство визначає лише порядок нарахування аліментних зобов'язань, але не встановлюються мінімальні аліменти, якщо батько не працює, ми рекомендуємо вирішувати дане питання шляхом укладення обопільного угоди. У ньому батьки можуть встановити мінімальний розмір оплати аліментів з безробітних громадян, який влаштує обидві сторони.

до змісту ↑

Аліменти з безробітного та інші нюанси стягнення аліментів

Детально про всі нюанси стягнення аліментів, в тому числі, про стягнення аліментів з безробітного, розповіді.

Аліменти з безробітного. Скільки він повинен платити? / МОЇ ПРАВА

В якому розмірі стягуються аліменти з безробітного? І чи повинен він взагалі платити? Відповідає юрист центру.

Як отримати аліменти, якщо домовленості не вдалося досягти? Тоді мінімальну величину аліментів для платника встановить судовий орган. При цьому за основу буде прийматися не тільки умовний середній показник, а й об'єктивні життєві обставини батьків і дитини: одержувані доходи, сімейний стан, регіон проживання, причини звільнення з роботи і т. Д.

до змісту ↑

Аліменти на двох дітей від одного або різних шлюбів з непрацюючого

Як згадувалося вище, якщо батько офіційно не працевлаштований, на утримання дитини буде стягнена тверда фіксована сума. Вона буде прирівняна до прожиткового мінімуму в тому регіоні, де проживає дитина. Суму вимірюють в МРОТ і вона щоквартально індексуються.

Зверніть увагу! Для встановлення розміру фіксованої суми позивачеві необхідно не тільки надати копії свідоцтв про народження дітей, а й інші офіційні документи, що мають юридичне значення.

Документ, що підтверджує інвалідність, збільшить суму платежів, як і факт необхідності дорогого лікування або реабілітації. як для дитини, так і для батьків. Крім того, доцільно провести власне розслідування, щоб встановити наявність прихованих доходів боржника.

Судді важливо мати докази подібних доходів. довідки або чеки, що свідчать про дорогі покупки, про значні витратах без використання кредитів і т. д. Після аналізу всіх наявних документів, а також заперечень з боку відповідача, суддя встановить розмір твердої виплати і її термін.

до змісту ↑

Приклад 1. Як нараховуються і розраховуються аліменти безробітному на дітей від одного шлюбу.

Якщо дружина залишилася з двома неповнолітніми дітьми, наприклад, в Ростовській області, чоловік не працює, розмір аліментів буде розраховуватися наступним чином:

Прожитковий мінімум в Ростовській області. 6775 руб., Тобто на 2-х дітей покладається 13550 руб.

МРОТ в 2017 році дорівнює 5965 руб.

13550/5965 = 2,28

Суддя, швидше за все, призначить виплату в розмірі 2,3 МРОТ на 2-х дітей (округлення 2,28 до 2,3). це і буде сума в розмірі 13719,5 руб.

до змісту ↑

Приклад 2. Як платити аліменти безробітному в Росії на двох дітей від різних шлюбів.

У Ростовській області у безробітного батька є дві дитини від різних шлюбів.

Відповідно до МРОТ і прожитковим мінімумом у 2017 році:

6775/5965 = 1,14, це 1,2 МРОТ. Тобто, на кожну дитину сума складе 7158 рублів.

У сукупності платником аліментів повинен виплачувати аліменти в розмірі 14316 руб. щомісяця.

Як стягнути і отримати аліменти з непрацюючого

Щоб отримати можливість стягнути аліменти на утримання дитини в примусовому або добровільному порядку, стягувач має у своєму розпорядженні виконавчими документами. До їх складу входитимуть:

  • нотаріальне угоду про встановлення аліментних виплат;
  • судовий наказ мирового суду;
  • рішення районного суду;
  • виконавчий лист.

Оскільки непрацюючий громадянин не може гарантувати регулярність виплат, зафіксований розмір аліментів буде використовуватися судовими приставами для примусового стягнення.

до змісту ↑

У вигляді частки від заробітку

Для розрахунку аліментів з непрацюючого батька застосовується показник середньої заробітної плати або середній заробіток за конкретного суб'єкта РФ. Таким чином, розмір аліментів з безробітного становитиме процентне відношення. 1/4, 1/3 або 1/2 середньої заробітної плати в залежності від кількості дітей.

У ст. 81 СК РФ встановлені точні межі для встановлення аліментних платежів в частках від всіх видів доходів боржника:

  • на одну дитину. 1/4 доходу (25 відсотків);
  • на двох неповнолітніх громадян. 1/3 доходу (33.3 відсотка);
  • на трьох і більше дітей. ½ доходу (50 відсотків).

[Yuzo_related]

Зверніть увагу! Суддя при винесенні рішення буде враховувати саме ці цифри. Якщо дохід платника дуже малий, швидше за все, він буде виплачувати аліменти у фіксованій сумі в відповідно до прожиткового мінімуму в регіоні проживання.

до змісту ↑

У твердій грошовій сумі

Якщо платник аліментних виплат не заперечує проти утримання дитини, проте істотно обмежений в доходах, суддя встановить мінімальну оплату аліментів для безробітних категорій громадян, яку він зможе реально виплачувати. Якщо відповідач буде ухилятися від сплати заборгованості по аліментах, судовий орган може стягнути аліменти з боржника за загальними правилами на підставі показника середнього заробітку по РФ.

Зверніть увагу! Суддя може встановити фіксовану суму аліментних виплат з непрацюючого громадянина. Її розмір буде залежати колишнього рівня добробуту дитини, а також від поточного сімейного та матеріального становища обох батьків.

Обов'язок підтвердження зазначених юридично значимих обставин покладено на кожну сторону, тобто позивач і відповідач будуть підтверджувати свій реальний рівень добробуту. Розмір фіксованих виплат буде прив'язаний до показника прожиткового мінімуму по регіону (наприклад, 1.5 або 2.0 прожиткові мінімуми). Порядок і розмір аліментів з з непрацюючого розміру аліментів або. Так як даний показник щокварталу змінюється, розмір фіксованих аліментів підлягає пропорційній індексації.

Якщо вам потрібна допомога досвідчених юристів по стягненню аліментів з непрацюючих громадян, рекомендуємо задати питання в формі зворотного зв'язку на нашому сайті. Ми в найкоротші терміни підготуємо аргументовану відповідь і зв'яжемося з вами для докладної консультації.

УВАГА! У зв'язку з останніми змінами в законодавстві, інформація в статті могла застаріти! Наш юрист безкоштовно Вас проконсультує. напишіть в формі нижче.

до змісту ↑

питання юристам

Аліменти з безробітного батька

Чи можна вимагати через суд виплату аліментів від безробітного батька? На якому суму можна розраховувати?

відповіді юристів

Добрий день! У випадках, якщо батько, зобов'язаний сплачувати аліменти, має нерегулярний, мінливий заробіток і (або) інший дохід, або якщо цей батько отримує заробіток і (або) інший дохід повністю або частково в натурі або в іноземній валюті, або якщо у нього відсутня заробіток і (або) інший дохід, а також в інших випадках, коли стягнення аліментів у частковому відношенні до заробітку і (або) іншому прибутку батька неможливо, важко або суттєво порушує інтереси однієї зі сторін, суд вправі визначити розмір аліментів, що стягуються ежемес чно, в твердій грошовій сумі.

Як правило, розмір твердої грошової суми визначається в розмірі прожиткового мінімуму встановленого на дітей в регіоні місця проживання дитини. З батька зобов'язана сплачувати аліменти за практиці стягує половину цього прожиткового мінімуму. Однак, кожен випадок індивідуальний. У будь-якому випадку відсутність заробітку не звільняє батька від обов'язку утримувати свою дитину і оплачувати аліменти.

Доброго дня! Згідно сімейному законодавству, порядок і форма надання утримання неповнолітнім дітям визначаються батьками самостійно. Але в разі, якщо батьки не надають зміст своїм неповнолітнім дітям, кошти на утримання неповнолітніх дітей (аліменти) стягуються з батьків у судовому порядку.

Заява про стягнення аліментів може бути пред'явлено в судовий ділянку мирового судді за вибором позивача, як за місцем проживання самого позивача, так і за місцем проживання відповідача.

Така заява може бути подана у вигляді позовної заяви або заяви про видачу судового наказу.

Аліменти на неповнолітніх дітей можуть бути стягнуті або в частковій пропорції від постійних доходів одного з батьків або у твердій грошовій сумі. Законом також передбачена можливість стягнення аліментів одночасно і в частковій пропорції і в твердій грошовій сумі.

Якщо батько має регулярний, систематичний дохід (наприклад, заробітна плата, пенсія, допомоги), то аліменти стягуються судом щомісяця в наступному розмірі: на одну дитину - чверті, на двох дітей - однієї третини, на трьох і більше дітей - половини заробітку і (або) іншого доходу батьків.

Якщо ж батько має, навпаки, нерегулярний, мінливий заробіток, то аліменти стягуються у твердій грошовій сумі. Як стягнути аліменти з непрацюючого розміру аліментів з розрахунок аліментів. Розмір твердої грошової суми визначається судом виходячи з максимально можливого збереження дитині колишнього рівня його забезпечення з урахуванням матеріального та сімейного стану сторін та інших заслуговують уваги обставин.

Відповідно, батько має право звернутися до суду в інтересах дитини з відповідною заявою про стягнення аліментів з урахуванням зазначених вище особливостей.

Закінчив юридичний факультет СПбДУ в 1998 році за спеціальністю «Юриспруденція». Стаж професійної юридичної діяльності 20 років, в тому числі на керівних посадах. Спеціалізується на питаннях в сфері житлового, цивільного, договірного, корпоративного права.

до змісту ↑

Чи не знайшли відповідь на своє питання?

Порадьтеся з юристом по сімейних справах! Спеціаліст розгляне саме вашу ситуацію і дасть рекомендації вже через 15 хвилин.

Наприклад: «У розлученні. Чоловік платить аліменти 2000 рублів з розрахунку зарплати 8000.
Прекрасно знаю, що довідка про доходи фіктивна і заробляє він в рази більше. як
довести реальне отримання грошових коштів? »

джерело

Скільки він повинен платити?
Звідки взятися аліментних виплат, якщо у боржника немає офіційного заробітку, яку суму в даному випадку платять непрацюючі чоловіки?
Чи повинен непрацюючий платити аліментні платежі?
В якому розмірі відбувається нарахування виплат в даному випадку?
В якому розмірі відбувається нарахування виплат в даному випадку?
Як розраховуються виплати, і який відсоток виплачують безробітні?
Отже, як розраховують аліменти, якщо людина не працює?
Скільки він повинен платити?
І чи повинен він взагалі платити?
Як отримати аліменти, якщо домовленості не вдалося досягти?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online