Максимальна сума і відсоток утримання аліментів із заробітної плати

  1. Який максимальний розмір аліментів
  2. Скільки можна забирати, якщо є борги
  3. Що може вплинути на розмір виплат
  4. Аліменти за угодою

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Аліментами є обов'язкові платежі, які призначаються для утримання дитини. Це може бути покупка їжі, оплата навчання, придбання одягу, взуття, іграшок і так далі.

Виплачувати аліменти зобов'язаний один з батьків на користь того, з ким залишилася дитина.

Який максимальний розмір аліментів

Який максимальний розмір аліментів

Максимальний розмір аліментів залежить від доходу боржника. Найбільш зручним варіантом є наявність офіційного місця роботи і прозорого заробітку, який нараховується через бухгалтерію. Тоді їх розмір буде залежати від розміру заробітної плати . Але потрібно знати, що забирати гроші з зарплати допустимо виключно на підставі судового наказу.
Тому, для покладання такого обов'язку, слід отримати у мирового судді спеціальний документ - судовий наказ. Збори на користь дитини можна представити в наступному варіанті:

  • Стягнення аліментів на одного відбувається в обсязі 25% від загальної суми заробітку. Це відбувається без участі боржника. Якщо в бухгалтерію підприємства, де він працює, вчинив судовий наказ чи виконавчий лист, то утримання із зарплати відбуваються автоматично. Боржник просто не отримує однієї чверті від свого доходу. При цьому утримання накладаються на саму зарплату, відпускні, премії, матеріальну допомогу та всі інші виплати.

    Таким чином, розмір виплат на одну дитину буде 25%. Це найменший відсоток при примусовому стягненні;

  • Якщо дітей 2, то витрати на їх утримання значно зростають. Тому, законом встановлено підвищену ставка утримань при наявності двох дітей. Тоді боржник позбутися третини свого доходу. Принцип стягнення аналогічний, коли дитина тільки 1. Тобто, сума на двох дітей складе 30% від заробітку;
  • Максимальний відсоток встановлений для боржників, які зобов'язані утримувати трьох і більше. Тоді визначається найбільший обсяг утримання. Вони складають 50% доходу. Це граничний обсяг виплат. Більше, ніж половина зарплати стягнуто за виконавчим листи бути не може.

Слід розуміти, що максимальна сума стягнення аліментів на дитину з заробітної плати стосується тих випадків, коли плетельщік не має заборгованості і завжди вчасно платить.

Скільки можна забирати, якщо є борги

Коли платник раніше ухилявся від виплат і зобов'язань накопичилося досить багато, судові пристави повинні погашати борг і діяти в інтересах стягувача. Після працевлаштування у нього з'явиться офіційний і стабільне джерело доходу. Значить йому в бухгалтерію потрібно направити повідомлення з ФССП. На підставі такого повідомлення бухгалтерія починає перечілять щомісяця гроші стягувачу.
Тоді їх розмір не обмежується зазначеними вище відсотками. Оскільки є борг, який необхідно гасити, то суми утримань можуть перевищувати суми по процентних ставках.
Наприклад, боржник має невиконані зобов'язання на суму в 100 000 рублів. Стягувач, навіть при наявності однієї дитини, буде отримувати половину доходу. І кількість дітей не має значення.

Але за загальним правилом, максимальна сплачена сума не може бути більше 50% від зарплати. Тобто, навіть при наявності заборгованості та трьох дітей, обсяг стягнення не зможе перевищити половини від суми доходу за місяць.

Що може вплинути на розмір виплат

Зазначені вище правила і розміри носять універсальний характер Зазначені вище правила і розміри носять універсальний характер. Вони застосовуються в будь-яких ситуаціях. Однак є обставини, які здатні чинити серйозний вплив на виплати по аліментах, знизивши їх розмір. Слід більш докладно розглянути основні такі обставини:

  • якщо сума зарплати велика, то аліменти можуть встановлено у фіксованому розмірі і не бути прив'язані до розміру доходу за місцем роботи. Наприклад, платник отримує зарплату в розмірі 200 000 рублів. В цьому випадку, навіть на 1 дитини утримання складе 50 тисяч щомісяця. Це дуже серйозна сума, яка дозволить матері не тільки забезпечити всім необхідним дитини, а й самій не працювати. Очевидно, що таких коштів буде занадто багато, якщо витрачати їх виключно на дитину. Отже, частина цих грошей буде витрачатися матір'ю не за призначенням, а за власним смотрению. Таке довільне розпорядження грошима суперечить самому змістом аліментів. Тому, суд може обмежити виплати фіксованою сумою. Для цього, платник повинен буде подати відповідну заяву;
  • якщо у платника є інші члени сім'ї на утриманні. Можливо є непрацездатні батьки або діти від іншого шлюбу. Таку ситуацію можна проілюструвати наступним чином. Платник має трьох дітей від одного шлюбу і повинен платити половину від зарплати. Що і відбувається і відрахування щомісяця надходять на рахунок колишньої дружини. Через деякий час, платник розлучається в другій дружиною, від якої також є дитина. Відповідно, на його зміст він повинен віддавати ще 25% від заробітку.
    Тоді обсяг утримання складе 75% від доходу, що є неприпустимим. Тому, його недоторканна частина зарплати в 50% залишиться у нього. А інші 50% будуть перерозподілені пропорційно кількості дітей на утриманні. Таким чином, кожен стане отримувати по 12,5% від зарплати боржника.

Аліменти за угодою

Можливість укладення угоди за розміром аліментів також є у всіх випадках. Така угода є добровільним кроком обох подружжя. Воно підлягає нотаріальному реєстрації.
Подібна угода може довільно встановлювати обсяг виплат. І будь-яких обмежень немає. Це може бути будь-яка сума, яку готовий віддавати платник. і вона ніяк не залежить від того, скільки йому залишиться коштів після виплат. Це добра його воля, яка не може бути обмежена.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online