Аліменти на дитину в Україні: систему призначення аліментів змінять

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Раніше суд враховував лише офіційні заробітки платника аліментів Раніше суд враховував лише офіційні заробітки платника аліментів.
В Україні найближчим часом змінять законодавство щодо стягнення аліментів на дітей. Проект закону ще повинен підписати президент. Зміни передбачають, що на перше місце під час розлучення батьків будуть ставити інтереси дитини.
Про це йдеться в сюжеті програми ТСН.Тиждень, пише Хроніка.інфо.
Спори за майно можуть вести скільки завгодно, а забезпечення дитини буде вирішуватися миттєво. Довгі судові тяжби за аліменти тепер скоротилися до трьох днів. Той, хто хоче отримати виплати на дитину, повинен просто звернутися в суд. І протягом 72 годин там повинні видати наказ, де вказана чітка сума аліментів. Якщо про доходи батька нічого невідомо - як мінімум це може бути 50% від прожиткового мінімуму на дитину: 700 грн малюкам у віці до 6 років, і 900 грн - дитині старшого віку. Якщо відомо - четвертинка від його заробітку. І не обов'язково офіційного. Доводити законність претензій держателю дитини більше не потрібно. Тобто фактично це відбувається заочно. І без стягувача, і боржника.
Суд спочатку повинен забезпечити матеріально дитини, а далі розглядати скарги незадоволених скільки заманеться. Це означає, що весь вантаж судів перекладається на плечі того, хто ухиляється від сплати аліментів.
Раніше суд враховував лише офіційні заробітки платника аліментів. Але якщо ви зможете довести, що він отримує більше, ніж показує: їздить за кордон, купив машину, квартиру або оплачує шалену комуналку, то ці дані тепер суд повинен врахувати при визначенні суми аліментів. Так, виплати в конверті тепер важче приховати. Оскільки мова йде не про зарплату, а про доходи. І мінімальні аліменти можуть вирости до декількох тисяч.
Закон захистив і платників аліментів від надмірних апетитів позивачів. І встановив верхню межу аліментів. Це 10 прожиткових мінімумів на дитину - 18 тисяч гривень. Більше не можна. Таке собі рівновагу сторін.
Кримінальні провадження стосовно неплатників аліментів в Україні - це рідкість. Засудження - ще більша рідкість. Зазвичай неплатники аліментів уникають відповідальності. Засуджених за несплату аліментів в 2014 році було 2600 чоловік, в 2015-му - 1300 осіб, а в минулому році - в два рази менше, 700 осіб. І це при тому, що судові позови в Україні більше 7 мільйонів. І навіть рішення суду більшості з них не указ.
Якщо колишній чоловік або дружина офіційно безробітні, їм також призначаються аліменти по середній зарплаті в регіоні. Якщо це 10 тис. Грн, то відповідач повинен платити 2,5 тис. Грн на одну дитину. Оскільки мова йде про виплату не на користь кого-небудь з подружжя в розлученні. Головний постулат закону - аліменти це 100% власність дитини. Опікун, звичайно, можете ними розпоряджатися, але вони належать дитині. І той, хто платить їх, має право вимагати звіт за кожну копійку.
Читайте також: В Італії скасували аліменти для багатих
До речі, право на аліменти мають і батьки - коли в старості будуть потребувати опіки та допомоги. І єдина причина відмовити біологічним батькам в аліментах - їх ухилення від батьківських обов'язків.

джерело

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online