Аліменти на батьків


Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

ЮРИДИЧНА КОНСУЛЬТАЦІЯ

«Ми з чоловіком розлучені. Наша спільна дочка незаміжня, працює в бюджетній сфері, її зарплата 4330 рублів. Колишній чоловік - пенсіонер, його пенсія 7194 рубля, не працює, йому 53 роки. Чоловік загрожує дочки, що подасть до суду на аліменти на його утримання. Чи має він на це право? Квартира приватизована в частковій власності по 1/3 на кожного. Чи є дочка спадкоємцем його 1/3 частки? »Ольга (Курськ).

Відносини, що складаються в сім'ї між батьками і дітьми, припускають взаємність і добровільність у наданні допомоги один одному і підтримки. В іншому випадку законодавець зобов'язує працездатних повнолітніх дітей піклуватися про своїх батьків, а також надавати утримання своїм непрацездатним потребують допомоги батькам.

Відповідно до статті 87 Сімейного кодексу РФ при відсутності угоди про сплату аліментів аліменти на непрацездатних потребують допомоги батьків стягуються з працездатних повнолітніх дітей у судовому порядку.

Непрацездатність батьків, так само як і будь-яких інших членів сім'ї, означає досягнення ними пенсійного віку (55 років для жінок і 60 років для чоловіків) або наявність у них інвалідності I, II групи. III група інвалідності дає право батькам на одержання утримання від своїх дітей в тому випадку, якщо вони не можуть знайти роботу, рекомендовану відповідним висновком МСЕК.

Потреба батьків у допомозі з боку дітей виникає, коли їх власних коштів (заробітку, пенсії і т. Д.) Їм недостатньо, що повинен довести батько, висуваючи вимогу про стягнення аліментів.

При стягненні аліментів на користь непрацездатних потребують допомоги батьків обов'язковий облік матеріального, сімейного стану як батьків, так і дітей, а також облік будь-яких інших заслуговують уваги інтересів сторін. Визначаючи розмір аліментів, що підлягають сплаті на користь батьків, суд зобов'язаний встановити джерела і розмір доходу кожної зі сторін, з'ясувати наявність утриманців, інших осіб, яким зобов'язані доставляти зміст аліментообязанного особи, і т. Д.

У даній ситуації, враховуючи, що ваш колишній чоловік є пенсіонером (ймовірно - по інвалідності, так як йому 53 роки, тобто він не досяг віку для призначення пенсії по старості), в залежності від групи інвалідності його можна віднести до категорії непрацездатного батька. Що стосується потребу, його дохід значно перевищує дохід дочки, необхідно також враховувати і потреби кожної зі сторін.

Таким чином, в разі пред'явлення колишнім чоловіком вимог про стягнення з дочки аліментів на його утримання, вашої дочки має бути поданий докази, що її батько не є нужденним, і обгрунтувати своє матеріальне становище. Залежно від представлених доказів в задоволенні позову вашому колишньому чоловікові може бути відмовлено.

Крім того, діти можуть бути звільнені від обов'язку по утриманню своїх непрацездатних потребують допомоги батьків, якщо судом буде встановлено, що батьки ухилялися від виконання обов'язків батьків.

Що стосується питання про спадкування 1/3 частки квартири дочкою після смерті батька, то в силу статті 1142 Цивільного кодексу РФ дочка є спадкоємцем першої черги за законом, якщо її батько не залишить заповіту на чиюсь користь.



марина e-mail: [email protected] , Місто: г.невінномисск

чи можна зменшити% виплати аліментів на дитину 25% .якщо я буду виплачувати ще й аліменти матері-інвалідів.


Дмитро e-mail: [email protected] , Місто: Сиктивкар

Подскажите пожалуйста! У 2008 році суд визнав одного з дітей обов'язку виплачувати аліменти мамі інваліду по зору, тоді сума складали 1800 руб, йде час змінюється прожитковий мінімум, але син бухгалтер продовжує платити ту ж саміті суму, ніяких індексацій не відбувається (Мабуть сам лавірує своєю зарплатою) що робити, як бути, з чого почати, розуміємо, що обходить закони ... з повагою


Наталя e-mail: [email protected] , місто Санкт-Петербург

Доброго дня! Я пенсіонерка і інвалід 1 группи.Імею чоловіка пенсіонера і трьох дорослих синів. Чи можу я подати на аліменти на своє утримання на синів, тому що вони мені не помргают. Правда пенсія у мене 13000 рублів, а сини офіційно ніде не працюють. І більш того вони прописані в нашій муніципальній квартирі, але в ній не проживають, тому що знімають квартири і до того ж не оплачують свою частку комунальних платежів. Я не знаю їх адрес, але у мене є номери їх мобільних телефонів. Якщо я подам на аліменти на своє утримання, в розмірі 1 МРОТ з кожного, чи можуть мені їх присудити? І хто повинен їм повідомити про те, що їх викликають до суду, якщо я не знаю, де вони проживають. Заздалегідь дякую.


Краще бути сиротою !!!!


Катерина місто: Орел

Доброго дня! Мені 17 років, скоро повноліття і батько, який не живе зі мною дуже давно, загрожує мені аліментами. Моїм вихованням він не займається з моменту розлучення з мамою, аліменти почав платити останні років 5. Він інвалід 3 групи, живе в іншій сім'ї і у нього є маленька дитина. я вчуся в інституті і отримую лише стипендію. Скажіть, наскільки ймовірним є призначення судом аліментів в сторону батька
PS відносини у нас препогано ...


Олександр e-mail: [email protected] , Місто: Гатчина

Добрий Вам день. Підкажіть будь ласка, чи можна зменшити виплати на дитину (зараз вони 25%) якщо я буду виплачувати ще аліменти матері пенсіонеру?


Нічого з цих дітей не отримаєш! Пізно розумієш, що ці "квіти життя" гарні тільки на чужому підвіконні!


Ірина

Wells! З Вами можна погодитися!
Шановні батьки! Які ж Ви все корисливі !!! Невже Ви заводили своїх дітей, тільки для того, щоб вони Вам забезпечували старість ?! Вам потрібно радіти, якщо Ваші діти добре живуть ...
Я просто в шоці від прочитаного! Хочете забезпечити свою старість? ... ПРАЦЮЙТЕ !!!


Гріг e-mail: [email protected] , місто Москва

Іріне-
По-перше, дітей не заводять, а народжують! Заводять цуценят, кошенят, мишей і всяку тобі подібну тварюка!
Ти, поки росла, спочатку годувалася молоком матері, висмоктуючи з неї всі соки і вона жила заради тебе, відмовляючи собі багато в чому, так само як і твій батько. А зараз ти ім5ея комп'ютер і, очевидно, прекрасно себе почуваючи "в шоці" від того що батьки змушені вже судом вимагати підтримати їх старість у тих (це очевидно) хто сам настільки невдячний, що по своїй добрій волі не допомагає батькам ?!
Ти, очевидно, така ж ..., як і ті діти, яка стурбована тільки отриманням задоволення через свою сучью сутність і напевно вважаєш, що батьки твої були зобов'язані всі 18 років від дня твого виродження тебе годувати, одягати і взувати? А ось і ні! Чи не були зобов'язані! Могли здати тебе до будинку маляти відразу, або викинути в сміттєвий контейнер! Що б тоді говорили такі як ти ?! Звичайно! Обурювалися б! А ти, порахуй скільки років вони про тебе дбали і скільки витратили на тебе сил, часу свого молодого життя тобі віддали, а скільки років їм залишилося жити і як нерівноцінні мало зусиль від тебе вимагається, щоб вони просто не потребують !!!!


Маргарита

Панове, не треба сваритися. Одного разу я почула розумне зауваження: діти по-справжньому зрозуміють і оцінять працю і турботу своїх батьків, коли самі стануть татами і мамами. Звичайно, ніщо не заважає любити і цінувати з самого дитинства. Але ... краще доходить, коли "шкуру" приміряєш на себе.


що йде

Батьки дуже різні. Хтось дбає про дітей, а хтось не вважає за необхідне навіть годувати своїх дітей. Відповідно, діти виростають з різним ступенем подяки, любові і ненависті до своїх батьків.
Якщо дитина голодував, ходив в якихось ганчірках, хворів без надання медичної допомоги, жив і бачив п'яних батьків, їх сварки і бійки, то про яку подяки батькам можна говорити? Яким дитина виросте, якщо у нього такі батьки? Добре, якщо знайде сили вирватися з подібною сім'ї і не піде по стопах своїх батьків.
Якщо ж дитина ріс і виховувався в просто нормальної сім'ї, то він буде допомагати батькам не по суду, а по совісті.


Насима e-mail: [email protected] , місто Уфа

Доброго дня! Моя мама подала на мене в суд світової на аліменти в сумі 2500 руб.Папа інвалід 2 ступеня, пенсіонер 60 років, мамі 58 років теж пенсіонерка. У нас з батьками дуже складні відносини. Вони перешкоджають нашому проживання з чоловіком. Я в декретній відпустці по догляду за дитиною. А посібник мінімалка 5300руб. У нас з чоловіком двоє дітей, неповнолітні. Питання: Чи може суд присудити мені виплачувати аліменти.? Дякуємо!


Олена e-mail: [email protected] , місто Єкатеринбург

Здрастуйте, чи можу я подати на аліменти на свого біологічного батька, він їх не виплачував, точніше, то висилав, то немає. Квитанції у мене збереглися. На даний момент мені вже 25 років. Хотілося б дізнатися, чи можу я зараз за все ті роки подати на нього на аліменти, щоб він вислав то, що належить ...?


здрастуйте, я хочу дізнатися чи можу я подати сама на батька на аліменти, мені 16 років



Чи має він на це право?
Чи є дочка спадкоємцем його 1/3 частки?
Якщо я подам на аліменти на своє утримання, в розмірі 1 МРОТ з кожного, чи можуть мені їх присудити?
Підкажіть будь ласка, чи можна зменшити виплати на дитину (зараз вони 25%) якщо я буду виплачувати ще аліменти матері пенсіонеру?
Невже Ви заводили своїх дітей, тільки для того, щоб вони Вам забезпечували старість ?
Хочете забезпечити свою старість?
Що б тоді говорили такі як ти ?
Якщо дитина голодував, ходив в якихось ганчірках, хворів без надання медичної допомоги, жив і бачив п'яних батьків, їх сварки і бійки, то про яку подяки батькам можна говорити?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online