Які аліменти дитині-інваліду покладені в 2019 годуВсе про дітей і їх батьків

  1. Аліменти на дитину-інваліда в 2019 році
  2. Аліменти інвалідам дитинства 2 групи після 18-річчя

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Догляд за хворою дитиною досить складний сам по собі, але ситуація нерідко ускладнюється розлученням батьків. У юридичній практиці часто виникають випадки, коли дружині з хворою дитиною на руках доводиться в судовому порядку вибивати аліменти з колишнього чоловіка. При цьому важливо враховувати той факт, що на батьківську допомогу і підтримку хвора дитина буде спиратися і після досягнення повноліття.

При цьому важливо враховувати той факт, що на батьківську допомогу і підтримку хвора дитина буде спиратися і після досягнення повноліття

У нашої країни були створені правила, згідно з якими регулюється порядок обстеження громадян і присвоєння їм особливого соціального стану.

Неповнолітні діти отримують статус інвалідності, якщо вони не:

  • можуть навчатися в навчальному закладі;
  • спілкуються, як все;
  • в змозі себе обслужити самостійно;
  • виконують прості побутові обов'язки.

При дотриманні цих умов даний статус присвоюється їм на 1-2 роки. Тут все залежить від ступеня відхилення. У терміні статусу вказується приблизна дата наступного обстеження, від результатів якої залежатиме продовження або зняття інвалідності.

Якщо є показання по здоров'ю, інвалідність 1 групи присвоюється безстроково, на все життя, без додаткових обстежень і перевірок. Які аліменти покладені дитині-інваліду в 2019 році?

Аліменти на дитину-інваліда в 2019 році

Аліменти на дитину-інваліда в 2019 році

Відповідно до чинного законодавства обоє батьків зобов'язані брати участь в утриманні неповнолітніх дітей. Якщо батько дітей має постійний фіксований дохід, то у нього стягується позначена частина на аліменти. Величина аліментів коливається в діапазоні від 30 до 70% від загального стану батька.

Кожна дитина-інвалід, якщо він виховується один, розраховує на 25% від сумарного місячного доходу батьків. Якщо ж дітей в сім'ї більше, то відсоток на утримання кожного і них знижується до 15%.

Для неповнолітнього інваліда в судовому порядку призначаються додаткові плати. При наявності серйозного діагнозу у дитини, при дорогого лікування і особливого догляду із залученням фахівців суд може стягувати у батька додаткові суми, цільове призначення яких полягає:

  • в проведенні лікування;
  • закупівлю спеціальних медикаментів;
  • проходженні реабілітації.

Додаткові виплати встановлюються в обов'язковому порядку до повноліття інваліда, тривають далі лише для інвалідів 1 групи, 2 і 3 група вирішується індивідуально.

Аліменти інвалідам дитинства 2 групи після 18-річчя

Аліменти інвалідам дитинства 2 групи після 18-річчя

Обов'язкове аліментні зміст лягає на плечі батьків, у кого є дитина-інвалід 1 групи. А от необхідність продовження аліментів для інвалідів дитинства 2 та 3 групи дружині доведеться доводити в судовому порядку.

Судовий виконавець приймає позитивне рішення про продовження аліментів в наступних випадках:

  • якщо повнолітній інвалід не може себе забезпечити, при цьому береться до уваги лише його платню, стипендія та пенсія тут не приймаються в розрахунок;
  • одержувач аліментних коштів знаходиться у важкій ситуації, наприклад, потрібні кошти на дорогу операцію, немає можливості знайти постійне джерело заробітку.

Щоб нараховували ці кошти, доросла дитина може самостійно звернутися до суду з позовом, в якому докладе особисту документацію:

  • метрику про народження;
  • свідоцтво про укладення шлюбу між батьками;
  • довідку про присвоєння інвалідності;
  • точні дані про поточні доходи платника;
  • пояснюють ситуацію довідки.

Для повнолітнього потрібно трудова книжка або довідка про взяття на облік в ЦПЗ. Мати дитини-інваліда - це дуже велика відповідальність, це повинен розуміти кожен батько.

Які аліменти покладені дитині-інваліду в 2019 році?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online