Як змусити чоловіка платити аліменти

  1. Як змусити чоловіка платити аліменти
  2. Як змусити заплатити за боргами

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Відносини колишнього подружжя рідко бувають райдужними, часто суперечки виникають за змістом спільних дітей Відносини колишнього подружжя рідко бувають райдужними, часто суперечки виникають за змістом спільних дітей. Матеріальне забезпечення, тобто аліменти, є обов'язком батьків, незважаючи на їх соціальний статус. Будучи в розлученні, живучи в офіційному чи цивільному шлюбі, не можна забувати про свій головний обов'язок - утримання та виховання спільних дітей. На практиці вкрай рідко люди домовляються мирним шляхом і укладають добровільне угоду. Найчастіше доводиться вирішувати питання забезпечення дітей в судовому порядку.

Як змусити чоловіка платити аліменти

Отримавши на руки судове постанову, слід передати його в службу судових приставів (ФССП). Службовець заводить виконавче провадження на весь термін, визначений судом. Оповіщається відповідач по справі, виконавчий лист відправляється за місцем зайнятості. Сумлінний платник сам контролює терміни і розмір платежів, намагається передбачити появу форс-мажорних обставин. Наприклад, затримка у виплаті зарплати може призвести до затримки перерахувань, що автоматично викличе появу заборгованості за поточний місяць.

Піде пояснення з провідним справу приставом, одержувачкою платежу, історія виконання зобов'язань матиме негативну характеристику. Втрата роботи, пристрій на біржу праці, відсутність коштів до змісту нової сім'ї - всі ці фактори стають вирішальними, і людина перестає платити аліменти. Беручи подібне рішення, слід пам'ятати, що заборгованість по аліментних зобов'язань не має терміну давності.

Якщо основні платежі припиняються в термін, встановлений судом, то заборгованість можна стягувати після настання дитині 18 років. Тоді сам дитина має законне право звернутися в суд, вимагати стягнення заборгованості не тільки з батька, але, в разі його смерті, з його спадкоємців. Такі нюанси слід знати батькам, свідомо, без об'єктивних причин, що уникає надання допомоги своїм рідним дітям.

Найбільш складно змусити платити аліменти, якщо чоловік не отримує офіційну зарплату Найбільш складно змусити платити аліменти, якщо чоловік не отримує офіційну зарплату. Ухильники повинен знати, що згідно із законом через три місяці пропуску платежів, він стає злісним неплатником. Такий необгрунтована відмова є приводом для появи цивільної та кримінальної відповідальності. Його можуть обмежити в користуванні водійським посвідченням , Заборонити виїзд за кордон, позбавити батьківських прав. Кримінальна відповідальність настає за ст. 157 КК РФ, максимальне покарання за якою становить один рік позбавлення волі.

Досить часто платник не збирається виконувати свої обов'язки, ніде офіційно не працевлаштований, купує собі дороге майно, а дитині допомагати не бажає. Жінці доведеться докласти чимало зусиль, щоб захистити права свої і дітей. Якщо судовий пристав не діє, то можна поскаржитися до вищих і наглядові органи. У разі, коли службовець прикладає зусилля, але йому не вдається змусити ухильника платити за зобов'язаннями, потрібно знову звертатися до суду з позовом про стягнення заборгованості.

Як змусити заплатити за боргами

Заборгованість можна стягнути при поводженні з позовною заявою. Підставою є довідка, видана приставом, де підраховується загальна сума, що складається з самих аліментів, пені за кожний день прострочення, виконавчих витрат. Якщо суд ухвалить розраховану суму, то можна приступати до примусового стягнення і змусити розплатитися за боргами.

Деякі ухильники не знають, що відсутність роботи і доходу не служить підставою для нульових аліментів. Це зовсім не так, тому що платежі в подібному випадку розраховуються виходячи із середньої зарплати по країні, що найчастіше вкрай не вигідно. В результаті тривалого ухилення заборгованість зростає до значних розмірів. Досить сказати, що при подальшому працевлаштуванні стягуватися буде 70% від заробітної плати відповідача.

Судове рішення ініціює процедуру накладення арешту на наявні матеріальні засоби і майно боржника Судове рішення ініціює процедуру накладення арешту на наявні матеріальні засоби і майно боржника. Судовий пристав сповіщає громадянина, йому дається 10 днів на погашення всієї суми і досягнення домовленості з заявником. Якщо згоди щодо погашення не досягнуто, борг не реструктуризований спільною угодою, то потім відбувається опис майна, арешт і реалізація державними органами.

Якщо у боржника є автомобіль, то він буде внесений до бази ГИБДД, при перевірці на дорозі або виявленні на стоянці, машина арештовується. Боржник позбавляється права керувати автомобілем до погашення зобов'язань. При пропорційності боргу стягнення накладається на нерухомість платника, суд може визначити частку в нерухомості, що відходить одержувачу аліментів. Саме накладення арешту не дозволяє розпоряджатися власністю, оскільки буде встановлено обтяження.

Зацікавлені особи повинні знати, що змінити на свій розсуд судове рішення неможливо. Якщо виникли об'єктивні обставини, що дозволяють заявити судовий позов про зниження розміру аліментів або скасування заборгованості, то зробити це слід якомога раніше. Суд прийме до уваги складну життєву ситуацію, пов'язану з серйозною хворобою, появи нових утриманців, втрату роботи. Розмір заборгованості може бути знижений, якщо у заявника є докази неможливості покрити борг.

Сумлінному платнику підуть назустріч, знизять величину заборгованості, якщо раніше він регулярно проводив платежі, не ховався, не таїв доходів. Якщо громадянин злочинно поводиться з самого початку аліментних відносин, то позивач має право клопотати про кримінальне покарання для злісного неплатника. Подібна заява є підставою для порушення кримінальної справи, що не скасовує матеріальних зобов'язань. Зазвичай подібна вимушений захід стає кращим аргументом в боротьбі з батьком, яка відмовляється утримувати свою дитину.

Як змусити платити аліменти

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online