Як скласти розписку про отримання аліментів на дитину?

  1. Що таке розписка і для чого вона потрібна?
  2. Правильне заповнення документа про сплату грошових коштів
  3. Зміст розписки про отримання аліментів
  4. Нотаріальне завірення документа і присутність свідків
  5. Основні позитивні і негативні риси передачі аліментних зобов'язань на руки

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

У СК РФ зафіксовано те, що кожен без винятку дитина має право на те, щоб отримувати всю необхідну опіку безпосередньо від своїх батьків навіть в тому випадку, коли вони вже не проживають спільно.

Необхідно відзначити, що однією з найважливіших складових турботи є саме матеріальне забезпечення життя малюка. Тому за рішенням суду або ж в рамках особистої домовленості один з батьків повинен сплачувати аліментні зміст.

Найчастіше використовується один з різновидів передачі готівкових коштів від платника - в руки одержувачу. При цьому процес повинен супроводжуватися оформленням спеціального документа, який називається розписка, в ньому вже буде вказано розмір сплати аліментів.

Що таке розписка і для чого вона потрібна?

Розписка - це повноправне і фактичне доказ передачі валютних аліментних грошей безпосередньо від платника до одержувача

Даний документ знадобиться обом батькам, особливо якщо у них є між собою домовленість передавати грошові кошти з рук в руки. Тому між колишнім подружжям найчастіше складається добровільне угоду, в якому врегульовано питання про виплату аліментів.

Необхідно розуміти, що розписка - дуже важлива папір. Адже саме цей документ здатний захистити колишнього подружжя. Відзначимо, що оригінальний документ розписки залишається саме у платника. У одержувача на руках може залишатися тільки копія розписки.

Отже, як же оформити розписку? Як правило, розписку повинен оформляти платник, зробити це можна кількома способами. наприклад:

  • за допомогою комп'ютера;
  • написати від руки.

Розписка оформляється перед тим, як передати грошові кошти.

Правильне заповнення документа про сплату грошових коштів

Папір має конкретної юридичної силою, отже, всі документи необхідно складати не тільки по чітко написаним правилам, але і не нести всілякі відступи. Бо часом найменший відступ може спричинити за собою неприємні наслідки.

Запам'ятайте, щоб запобігти можливим неприємностям, необхідно писати чітко, грамотно і розбірливо, ще раз повторимо, пишемо чітко, не відступаємо.

У період складання даного документа платнику аліментів необхідно особисто контролювати весь процес написання тексту. Якщо виникають суперечки, то документ буде відправлений на експертизу. Пам'ятайте, що будь-які помарки і навіть незначні помилки можуть бути небезпечні для проведення експертизи.

Зміст розписки про отримання аліментів

У центрі листа необхідно написати або надрукувати назву документа. Крім цього, в документі потрібно вказати:

  • дату;
  • паспортні дані обох колишнього подружжя. Бувають випадки, що на момент складання документа присутні і свідки. Тому їм також необхідно вказати всі свої дані;
  • прийнята сума (можна написати прописом або цифрами), а також вказати валюту;
  • в обов'язковому порядку вказати мету виплат і суб'єкт, якому будуть належати аліменти (наприклад: чоловік, дитина).
  • вказуються термін і періодичність оплати;
  • в розписці необхідно вказати, що у всіх сторін немає ніяких претензій, а також поставити підпис і розшифровку.

У СК РФ зафіксовано те, що кожен без винятку дитина має право на те, щоб отримувати всю необхідну опіку безпосередньо від своїх батьків навіть в тому випадку, коли вони вже не проживають спільно

Завантажити розписку в отриманні грошових коштів в оплату аліментів.

Нотаріальне завірення документа і присутність свідків

Хочемо звернути увагу на те, що Законодавство РФ дозволяє не реєструвати складений документ у нотаріуса. Але, якщо одна зі сторін наполягає на процедурі, то документ можна запевнити.

Документ про аліменти може знадобитися для різних цілей. Наприклад: в органи соціального захисту або ж в кредитні організації. Тому розписку необхідно зберігати.

Вище було зазначено, що в розписці можуть бути прописані свідки. Тому в документі свідкам необхідно поставити свій підпис, розшифровку і дату. Крім цього, свідок може вказати в який складається документі, що процес передачі грошей буде проводитися в присутності 3-ї особи.

Основні позитивні і негативні риси передачі аліментних зобов'язань на руки

Порядок оплати можна вирішити самостійно, якщо колишнє подружжя не приходять до обопільної згоди, то рішення приймає суд.

Якими способами можна передати гроші? Існує кілька способів передачі фінансів, найчастіше віддається особисто в руки або кладеться на рахунок в банку. Крім цього, гроші можна доставити:

  • Поштою;
  • Відкрити рахунок в банку безпосередньо на ім'я дитини;
  • Вислати аліменти на дебетову карту.

Пам'ятайте, що розписка потрібна саме для того, щоб передати фінанси з рук в руки.

Основні переваги передачі грошей з рук в руки складаються в довірі. Якщо у колишніх чоловік хороші відносини і у них є певна один до одного ступінь довіри, то проблем з виплатою і передачею грошових коштів не буде.

Крім цього, подружжя також можуть між собою домовитися про зміну суми виплат, наприклад, якщо у платника виникли проблеми з фінансами.

Мінус передачі грошей з рук в руки - сам процес складання документа (розписки). Якщо між колишнім подружжям напружені відносини, то є ймовірність виникнення конфліктів, а часом і обманів. Тому потрібно пам'ятати, що документ повинен складатися чітко за всіма зазначеними вище пунктами. В іншому випадку довести факт передачі грошей не вийде.

Додатковим мінусом такої передачі грошей є те, що ніхто не зможе проконтролювати рух фінансів. Адже якщо подружжя розійшлося «по-поганому», то гроші можуть і не дійти до істинного одержувача, тобто дитини. Адже всі фінанси можуть бути витрачені на зовсім інші цілі, які не встановлені законом РФ.

Але тут є своє переваги. Якщо у батьків маленька дитина, то він може витратити все аліменти грамотно, оскільки краще знає потреби малюка. Але це можна здійснити тільки за тієї умови, що вас ніхто не контролює з боку.

Тепер ви розумієте, що розписка це дуже важливий документ. Адже за допомогою цього документа можна гарантувати безпеку, особливо якщо мова йде про передачу фінансів з рук в руки.

Пам'ятайте, щоб запобігти всім можливим судові розгляди, вам просто необхідно правильно і грамотно скласти документ.

У будь-якому випадку якщо між колишнім подружжям є довірчі відносини, то не виникне проблем в складанні розписки, а також в передачі аліментів.

Важливо! У Сімейному кодексі Російської Федерації, а саме в статтях 54,60 чітко вказано, що дитина повинна отримувати необхідну матеріальну допомогу. І це не повинно залежати від того, можуть або ж не можуть містити його батьки.

Що таке розписка і для чого вона потрібна?
Що таке розписка і для чого вона потрібна?
Отже, як же оформити розписку?
Якими способами можна передати гроші?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online