Як перераховувати аліменти на рахунок дитини в банку: інструкція

  1. За яких умов можна переводити аліменти на рахунок дитини
  2. Як відкрити рахунок в банку для перерахування аліментів на дитину
  3. В яких ситуаціях може знадобитися зміна порядку перерахування аліментів
  4. Зміна порядку перерахування аліментів з ініціативи одержувача

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Чинне законодавство визначає аліментні зобов'язання як грошову допомогу, яка надається непрацездатним членам сім'ї (як колишньої, так і нині існуючої), видана туристичною компанією Чинне законодавство визначає аліментні зобов'язання як грошову допомогу, яка надається непрацездатним членам сім'ї (як колишньої, так і нині існуючої), видана туристичною компанією. Якщо мова йде про дітей до 18 років, то в їх користь аліменти стягуються з матері або батька за такою схемою:

  • на одну дитину - не менше ніж 25 відсотків від щомісячної заробітної плати;
  • на двох дітей - 33 відсотки;
  • на трьох і більше дітей до 18 років - 50% від заробітку.

Якщо батько або мати мають стабільний офіційний щомісячний дохід, аліменти відраховуються автоматично з їх зарплати бухгалтерією підприємства. В іншому випадку можливо кілька варіантів надання допомоги:

  • передача на утримання дитини певної суми, яка встановлюється угодою між батьками;
  • розрахунок аліментів на підставі прожиткового мінімуму, встановленого на момент початку судового розгляду;
  • переказ грошей на рахунок дитини.

Читайте також: Скільки платити аліментів на Україні

Нас буде цікавити саме останній варіант, так як він має безліч нюансів і пред'являє до батьків, які виявили бажання допомагати дитині таким чином, ряд додаткових вимог.

За яких умов можна переводити аліменти на рахунок дитини

У Сімейному кодексі РФ не прописуються будь-які норми або правила, що визначають, як саме слід переводити гроші на розрахунковий рахунок дитини в банківській установі. Але усталена в даному питанні практика все ж дозволяє виділити ряд умов, при дотриманні яких можливе погашення аліментних зобов'язань саме таким способом:

  • аліменти на рахунок дитини перераховуються при наявності відповідної угоди між батьками. Наприклад, якщо мати вважає, що зароблені нею гроші досить для утримання дітей, вона цілком може погодитися на переказ коштів до банківської установи і забезпечення дитині гідного майбутнього;
  • гроші накопичуються на банківському рахунку, якщо дитина була передана на виховання в прийомну сім'ю або під опіку;
  • нарешті, якщо діти виховуються в будинку малятка або дитячому будинку, знаходяться на повному забезпеченні держави, їх родичі (переважно батьки, хоча цілком можливі і будь-які інші варіанти) можуть відправляти аліменти на рахунок в банку.

Крім того, слід згадати і про деякі обмеження, пов'язані з даним способом погашення аліментних зобов'язань. По-перше, батько не має права перераховувати гроші на рахунок в тому випадку, якщо дитина відноситься до категорії осіб з обмеженими можливостями. По-друге, з ініціативи отця або матері можна переводити в банк не більше половини суми, яка використовується в якості допомоги на утримання дітей.

Пов'язано це обмеження з тим, що дитині до 18 років заборонено самостійно розпоряджатися коштами.

Як відкрити рахунок в банку для перерахування аліментів на дитину

Якщо ви хочете частина аліментів (як ми вже з'ясували, вона може становити не більше 50 відсотків від встановлених судом виплат) переводити в банк, необхідно відкрити для дитини іменний рахунок. Зробити це нескладно, достатньо лише підготувати наступні документи:

  • анкета, яка заповнюється безпосередньо в банківській установі;
  • договір, в якому повинні бути детально викладені умови надання послуг та визначено обов'язки сторін;
  • карта зі зразками підпису клієнта;
  • прибутковий ордер на переказ коштів.

Після оформлення всіх перерахованих вище паперів, необхідно внести необхідну суму в касу і отримати підтверджують переказ документи.

Читайте також: Відповідальність за ухилення від сплати аліментів

У тому випадку, якщо ви маєте намір змінити порядок перерахування коштів з власної ініціативи, після відкриття рахунку потрібно подати позов до суду, який розглядав справу про аліментних зобов'язаннях і отримати рішення, що дозволяють переводити гроші в банк. У числі додаткових документів, які додаються до позовної заяви, необхідно представити номер розрахункового рахунку.

В яких ситуаціях може знадобитися зміна порядку перерахування аліментів

Чому платники аліментів вирішуються на те, щоб змінити порядок їх перерахування через судові органи Чому платники аліментів вирішуються на те, щоб змінити порядок їх перерахування через судові органи? Як показує багаторічна практика, головною причиною є нераціональне витрачання коштів особою, їх отримують. Тобто батько або мати витрачає гроші не на дитину, а на якісь власні потреби, не забезпечуючи тим самим гідного утримання дітей.

У такій ситуації кроки платника аліментів повинні бути наступними:

  • збір реальних фактів, які свідчать про те, що гроші витрачаються не за призначенням. Знайти такі докази досить важко, проте в практиці є чимало випадків, коли платнику все ж вдавалося домогтися потрібних результатів;
  • подати позов до суду з вимогою до особі, яка отримує аліменти, надавати щомісячний звіт про фінансові витрати;
  • звернутися до судових органів з вимогою змінити порядок перерахування грошей.

При наявності вагомих доказів суд зазвичай йде назустріч платнику і задовольняє позов, приймаючи рішення про перерахування грошей на іменний рахунок дитини в банку.

Зміна порядку перерахування аліментів з ініціативи одержувача

Звернутися до суду для отримання рішення про зміну порядку стягнення коштів на користь дитини може і батько, який займається його вихованням та утриманням. Така ситуація виникає в наступних випадках:

  • мати дитини вважає, що заробляє достатньо, щоб утримувати дітей самостійно, без допомоги колишнього чоловіка;
  • одержувач разом з дитиною виїжджає за території країни і не має можливості щомісяця отримувати аліменти.

Читайте також: Де взяти довідку про аліменти для органів соцзахисту

В обох ситуаціях матері достатньо зв'язатися з судовими приставами, на яких покладено виконання рішення суду про стягнення аліментів і змінити реквізити перерахування грошей. Відразу ж після цього вони перенаправляються на підприємство, де працює колишній чоловік. Також можна вирішити дане питання, уклавши угоду з платником.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online