Як не платити аліменти законним способом

  1. Підстави для зняття обов'язків по сплаті аліментів
  2. Якщо кошти витрачаються не за призначенням
  3. Передача майна замість аліментів
  4. Виховання дитини як альтернатива аліментного змісту
  5. Як зменшити розмір аліментних виплат?
  6. Приклад позову про зменшення розміру аліментів
  7. Відео - Як не платити аліменти законним способом

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Якщо батьки розлучаються, згідно із законом той, хто буде проживати окремо від дитини, зобов'язаний надавати йому фінансову підтримку, регулярно перераховуючи встановлену судом суму. В цьому суть аліментів. Якщо батьки розлучаються, згідно із законом той, хто буде проживати окремо від дитини, зобов'язаний надавати йому фінансову підтримку, регулярно перераховуючи встановлену судом суму

Як не платити аліменти законним способом

Існують обставини, при яких обов'язок сплати аліментних виплат може бути знята з батьків на законних підставах. Саме з цими моментами вам пропонується детально ознайомитися далі.

зміст матеріалу

Підстави для зняття обов'язків по сплаті аліментів

Ст. 104 СК РФ

Існує ряд підстав, що визначаються законом як достатні для призупинення або припинення виплати аліментів. Порядок дій буде відрізнятися в залежності від того, чи виплачуються аліменти на підставі судового рішення або ж гроші перераховуються відповідно до договору, добровільно укладених батьками.

У разі якщо порядок розрахунку і стягнення аліментів визначається добровільним договором, підставами для призупинення або припинення виплат можуть послужити наступні обставини:

  • смерть платника або одержувача аліментів;
  • завершення терміну дії договору;
  • інші обставини, передбачені положеннями договору про аліменти. Ці моменти учасники договору визначають самостійно при складанні угоди.

Якщо ж аліменти сплачуються за рішенням суду, позбутися від обов'язку по їх сплаті можна в наступних випадках:

Якщо ж аліменти сплачуються за рішенням суду, позбутися від обов'язку по їх сплаті можна в наступних випадках:

Стаття 120. Припинення аліментних зобов'язань

  • по досягненню дитиною повноліття. Крім цього, закон дозволяє перестати платити аліменти при досягненні дитиною повної дієздатності до досягнення 18-річного віку. Наприклад, якщо громадянин влаштувався на роботу і отримує досить для повного самостійного забезпечення, суд може звільнити платника від обов'язку регулярного перерахування фінансової допомоги;
  • при удочеріння або усиновленні дитини. У даній ситуації обов'язки щодо фінансового забезпечення неповнолітнього лягають на плечі нового батька;
  • якщо батько, який займається вихованням і загалом опікою над дитиною, повторно одружиться. При цьому необов'язково, щоб шлюб був офіційно зареєстрований. Навіть якщо люди просто проживають в одному будинку і ведуть спільне господарство, цього буде достатньо;
  • в разі смерті дитини або платника аліментів. У Росії це є достатньою підставою для припинення аліментних виплат, в той час як в ряді інших країн дані зобов'язання передаються у спадок у вигляді речового обтяження.

Якщо кошти витрачаються не за призначенням

Якщо кошти витрачаються не за призначенням

Якщо мати або батько витрачає отримані від колишнього чоловіка гроші не на дитину, а на будь-якого роду інші потреби, платник може звернутися до суду з вимогою знизити величину відрахувань через їх нецільового витрачання.

Ст. 60 СК РФ

Перестати платити аліменти повністю це не дозволить, але, відповідно до Сімейного кодексу, а саме з його 60-ю статтею, розмір виплат буде зменшений, тому що гроші повинні витрачатися виключно на потреби неповнолітнього громадянина.

Органи опіки виконають перевірку заяв позивача і, якщо вони підтвердяться, можна буде або платити менше, або й зовсім перестати перераховувати гроші. Якщо ж батько хоче продовжувати допомагати дитині, він має можливість відкрити для нього особистий рахунок і перераховувати гроші за цими реквізитами.

За колишньою дружиною зберігається законне право оскарження зменшення величини відрахувань. Для цього потрібно довести суду, що гроші витрачаються саме на дитину, зібравши чеки з магазинів, квитанції оплати різноманітних гуртків та секцій та інші платіжні документи, що підтверджують факт витрачання коштів на дитину.

Передача майна замість аліментів

Передача майна замість аліментів

Відповідно до положень 104-ї статті Сімейного кодексу, за відповідачем зберігається право відмови від традиційних аліментних виплат за допомогою передачі у власність дитини майна достатньої вартості. Щоб це зробити, потрібно звернутися в місцеве представництво органів опіки, отримати там письмовий дозвіл на проведення угоди і обов'язково засвідчити його у нотаріуса.

Важливо розуміти і той факт, що для реалізації такого завдання потрібно, щоб батьки домовилися про це в добровільному угоді. Суд можливості подібного заміщення не передбачає і може вдатися до задіяння майна платника тільки в разі утворення з його боку заборгованості по аліментах.

Виховання дитини як альтернатива аліментного змісту

Займатися вихованням дітей може не тільки мати, а й батько

Не потрібно забувати і про те, що можна просто взяти дитину на самостійне виховання, уникнувши таким чином необхідності регулярно платити аліменти. Звичайно, тимчасові й фінансові витрати в даному випадку зростуть, зате від ненависного багатьма звання аліментщика можна позбутися.

Незважаючи на поширену думку, займатися вихованням дітей може не тільки мати, а й батько. Навіть коли суд залишив малюків з мамою і зобов'язав батька платити аліменти, останній може оскаржити це рішення, добившись права самостійної опіки над дітьми.

При бажанні батьки можуть самостійно домовитися між собою про подальше вихованні дітей і укласти відповідну угоду. Якщо вирішити задачу мирним шляхом не виходить, доведеться йти до суду. Щоб виграти справу, батькові треба буде довести, що мати не має можливості або бажання для забезпечення нормального життя і виховання дитини. Наприклад, якщо жінка страждає на алкоголізм, вживає наркотики або є психічно нездоровою, це послужить достатнім обставиною для перегляду судом раніше прийнятого рішення.

Якщо суд вирішить, що дітям буде краще жити з татом, останній зможе скласти позовну заяву з вимогою зняття з нього зобов'язань по сплаті аліментів.

Як зменшити розмір аліментних виплат?

Як зменшити розмір аліментних виплат

Існують і інші обставини, при яких аліментні виплати можуть бути зменшені або призупинені.

Ст. 119 СК РФ

Наприклад, якщо платник вступить до університету на денне відділення і передасть органам опіки підтверджує це документ, виплати будуть зменшені на підставі появи у платника додаткових витрат на освіту. На практиці ця обставина дозволяє знизити розмір виплат, але повністю їх не зупиняють майже ніколи.

Також ніхто не скасовує можливість звичайної розмови з колишнім чоловіком або дружиною. Подружжя можуть самостійно домовитися, в якому розмірі, з якою періодичністю і в якому порядку будуть перераховуватися аліментні виплати. Домовленості підтверджуються висновком відповідної угоди з його подальшим посвідченням у нотаріуса. Але важливо розуміти, що при першому ж бажанні колишня дружина або чоловік зможе зажадати визнання договору недійсним, тому що за законом дитина не може отримувати відповідно до угоди виплати в меншому розмірі, ніж вони були б встановлені при судовому призначення.

Тепер ви знаєте про ключові обставин, при яких відповідачу може бути дозволено не перераховувати аліменти законним способом або ж виплачувати гроші в меншому розмірі. В цілому ж закон завжди стає на бік дитини, а обов'язково враховує при цьому права та інтереси інших задіяних осіб.

Приклад позову про зменшення розміру аліментів

Приклад позову про зменшення розміру аліментів

Відео - Як не платити аліменти законним способом

Граничні розміри щомісячних виплат в частках від заробітку на неповнолітніх дітей Тип виплати Умови сплати аліментів до 25% - на одного У вигляді частки від заробітку (відсоток аліментів на одну дитину - 25% від заробітку), якщо у зобов'язаного батька стабільний дохід, і аліменти можу бути стягнуті за місцем роботи;
У вигляді натуральних продуктів, якщо у зобов'язаного батька є фермерське господарство;
У вигляді компенсації майном, що належить зобов'язаною сплачувати аліменти стороні (при відсутності фактичного доходу);
У твердій грошовій сумі (якщо зобов'язаний батько має нерегулярний заробіток, непрацюючий, отримує дохід в натурі або в іноземній валюті). 1, Спорідненість. Дитина повинна бути юридично дитиною тієї чи іншої людини.
2, Вік. Дитині, який розраховує на отримання аліментів від одного або обох батьків, не може бути понад 18 років.
3, Наявність матеріальних засобів у батьків (одного з батьків).
3, Термін давності. Якщо законний представник дитини звертається до суду і вимагає сплати аліментів від зобов'язаного особи, то робити це можна тільки з урахуванням трирічного періоду. до 33,33% - на двох (див. тип виплат на одну дитину) 1, Діти повинні бути юридично продовжувачами роду тієї чи іншої людини.
2, Кожному дитини, на користь якої сплачуються аліменти від батьків, не може бути більше 18 років. до 50% - на трьох, 4 і більше дітей Як частка від заробітку (50 відсотків від заробітної плати на утримання всіх дітей);
Як надання натуральних продуктів, якщо у батьків, що сплачує аліменти, є фермерське господарство;
Як компенсацію майном, яке належить зобов'язаною сплачувати аліменти стороні;
Як тверда грошова сума (якщо зобов'язаний батько, наприклад, непрацюючий, має нерегулярний заробіток, отримує дохід в натурі або в іноземній валюті) Діти повинні юридично відбуватися від зобов'язаного сплачувати аліменти людини.
Кожному з дітей, не може бути більше 18 років. Заборгованість може враховуватися тільки за три роки, що передують зверненню до суду або пред'явлення вимог зобов'язаною стороні - аліменти на трьох дітей платять не за всю їх життя.

Як зменшити розмір аліментних виплат?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online