Дозвіл на введення об'єкта в експлуатацію

  1. Що необхідно для введення об'єктів капітального будівництва в експлуатацію
  2. Терміни введення об'єктів в експлуатацію
  3. Коли необхідно виконувати введення в експлуатацію
  4. Введення в експлуатацію незавершеного будівництва
  5. Для чого необхідно виконувати введення об'єкта в експлуатацію?
  6. Введення в експлуатацію після реконструкції.
  7. Які роботи по реконструкції можуть проводитися без узгодження і подальшого введення в експлуатацію
  8. Введення в експлуатацію після капітального ремонту

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Підготовка документів на введення приватного житла і комерційних об'єктів в експлуатацію ☏ 8 (495) 649-94-39

Юристами Істраріел вводяться в експлуатацію об'єкти, як до півтори тисячі метрів (що не вимагає експертизи), так і понад півтори тисячі метрів, що вже вимагає експертизи. Інженери проводять обстеження будівель і, якщо об'єкти не спостерігалися в Госстройнадзор, то кадастрові інженери роблять висновок про відповідність будівництва (ЗОР) і далі вводять в експлуатацію ці об'єкти.

Останні зміни щодо введення будівництва в експлуатацію торкнулися не тільки будівництва комерційних об'єктів, а й приватних будинків. З 2017 року стало обов'язковим внесення інформації по об'єкту капітального будівництва в ІСОГД. Отримання дозволу на введення об'єкту в експлуатацію, внесення змін в будівництво, отримання дозволу на будівництво або реконструкцію, а також продовження цих дозволів все це необхідно реєструвати в ІСОГД. Послаблення в будівництві торкнулися будівлі до трьох поверхів. За новими правилами про будівництво таких будинків і про введення їх в експлуатацію, тепер зовсім не обов'язково повідомляти Госстройнадзор.

За новими правилами про будівництво таких будинків і про введення їх в експлуатацію, тепер зовсім не обов'язково повідомляти Госстройнадзор

Що необхідно для введення об'єктів капітального будівництва в експлуатацію

Для введення комерційної будівлі в експлуатацію в першу чергу необхідний проект. Проектувальники Істраріел розробляють такі проекти. На всі типи об'єктів необхідно надавати технічний план і дозвіл на будівництво, це і є повний пакет документів для введення.

Терміни введення об'єктів в експлуатацію

Якщо на об'єкт всі документи готові, це суттєво зменшує час введення його в експлуатацію. Якщо про введення вже сповістили, то зазвичай це півтори - два тижні, потім ЗОР - це висновок про відповідність, теж два тижні. Сам введення об'єкта займає, порядку місяця, але тільки при наявності повного пакету документів.

Коли необхідно виконувати введення в експлуатацію

Згідно із законом введення об'єкта в експлуатацію потрібно, тільки якщо це «криве» ВРИ, наприклад соціально-культурно-побутового призначення, при цьому обов'язково потрібно дозвіл на будівництво.

Якщо немає дозволу на будівництво, введення об'єкта в експлуатацію не можна отримати. Наприклад, звертається власник малоповерхової житлової забудови (рекреації). На малоповерхове будівництво не видаються дозвіл на будівництво індивідуального житлового будинку, відповідно введення об'єкта в експлуатацію він ніколи не отримає.

Що стосується «правильних» ВРИ: ІЖС, ЛПГ, садівництво або дачне будівництво, то тут введення в експлуатацію не потрібно, поки діє ФЗ93 немає сенсу витрачати на це час і гроші. Але дозвіл на будівництво це інше питання.

Введення в експлуатацію незавершеного будівництва

З 2017 року складніше стало вводити в експлуатацію частину будівлі навіть за рішенням суду. Практика показує, що на даний момент в кадастр таке проходить дуже рідко. При введенні частини об'єкта просто ставлять припинення, тому що ЕГРН НЕ зістиковується кадастровий номер на об'єкти. Тобто, ситуація в наступному - кадастровий номер присвоюється на весь будинок, але коли будівля ділять, утворюються нові кадастрові номери, а частина, що залишилася, будівлі не ліквідується, і якщо ставити на облік одну частину, то інша як би знаходиться в підвісився стані. Навіть за рішенням суду, якщо розділити будівлю і поставити його частина на облік, теж не пройде, тому це питання залишається в підвішеному стані.

У нас є досвід і ми надаємо допомогу введення в експлуатацію таких об'єктів і готуємо документи для отримання дозволу на введення в експлуатацію таких об'єктів поряд з завершеними об'єктами капітального будівництва.

Для чого необхідно виконувати введення об'єкта в експлуатацію?

Дозвіл на введення в експлуатацію повинно містити відомості про об'єкт нерухомості, необхідні для постановки побудованого об'єкта на державний облік, в т. Ч. Для всіх реконструйованих об'єктів, узаконення зміна площі будівлі в можливих цілях - для внесення змін в документи державного обліку.

Остаточний етап будівельного проектування, означає, що настав час отримувати акти введення в експлуатацію об'єктів капітального будівництва, після реконструкції, акти приймання окремих будинків.

В даний час будівництво завершується отриманням забудовником дозволу на введення об'єкту в експлуатацію. Необхідно також буде узаконити зміни фасаду (якщо таке мало місце), відповідно до ст. 55 Містобудівного кодексу який засвідчує:

  1. виконання будівництва, реконструкції, капітального ремонту в повному обсязі;
  2. здійснення будівництва у відповідності з дозволом на будівництво;
  3. відповідність збудованого об'єкта містобудівній плану земельної ділянки та проектної документації;

Терміни видачі: від 3-4 тижнів Можливість прискорити Так (від 1-2 тижнів) Комплект додаткових документів

  • Архітектурний будівельний проект
  • Схема планувальної організації ділянки Спозі
  • Містобудівна план земельної ділянки (ГПЗУ)

Документи на будівництво комерційних об'єктів (будівель) Так

Введення в експлуатацію після реконструкції.

Будівництва самовільних будівель, або зміна конфігурації та конструкції будівель без дозволу пов'язано з узгодженням проектної документації. Це дуже необхідні процедури, до отримання дозволу на введення об'єкту в експлуатацію. У таких ситуаціях дозвіл на введення об'єкту в експлуатацію в Істраріел супроводжується поетапно і тільки на підставі дозволу на будівництво (виданими раніше органом виконавчої влади суб'єкта РФ, або органом місцевого самоврядування), так при узаконення або капітального ремонту будинків введення в експлуатацію є підставою для постановки побудованого об'єкта на державний облік , А також служить дозвільною документацією внесення змін, оформлення зміна конфігурації та конструкції будівлі, в документи державного обліку реконструйованого об'єкта, що в подальшому дозволить використовувати будівлю по за її основним призначенням.

Які роботи по реконструкції можуть проводитися без узгодження і подальшого введення в експлуатацію

Перш за все, до них відносяться безпечні види робіт, саме на них за даними фахівців агентства Істраріел доводиться 20% всіх змін в фасадах. З переліку документів, які необхідно зібрати для такої реконструкції законодавство вимагає тільки дозвіл пожежної інспекції та Росспоживнагляду.

У разі, якщо реконструкція буде проводитися за типовими проектами, то узгоджувати її також не потрібно, однак після того як роботи будуть закінчені, необхідно буде звернутися в до інспекції і запросити отримати акт про приймання проведених робіт.

Введення в експлуатацію після капітального ремонту

За даними отриманими з офіційних джерел, щорічно в МО близько 800 будинків піддаються капітального ремонту, при цьому процедуру узгодження проходять лише 40 - 60% з них. Швидше за все, основою служить ціла низка збігів обставин і складність отримання дозвільної документації, особливо доставляє незручностей введення інформації по об'єктах в ІСОГД. Узгодження і так досить складний і довгий процес, який, часом, доходить до стану повного абсурду. Саме тому велика частина населення Московської області вважає за краще перебудовувати житло на свій страх і ризик.

Часом виходить так, що процедура узгодження і отримання Акту введення в експлуатацію після капітального ремонту обертається чимось неможливим для проходження, по крайней для повного її узгодження. Якщо до того ж будинок визнаний пам'ятником архітектури, то без допомоги юриста взагалі щось зробити буде - просто нереально.

Федеральний уряд Архітектури і будівництва Московської області, був змушений впритул зайнятися проблемою введення в експлуатацію і зміна конфігурації будинків, для того що б легалізувати цю область послуг. Незаконні дії зі зміни фасадів підвищують ризик експлуатації житлових будинків. Але в той же час, процедура узгодження зміна конструкції будівлі - це просто необмежені можливості для заплутування недосвідчених будівельних компаній, підрядних організацій по легалізації подальшої експлуатації. Багато хто навіть згодні провести зворотні зміни за свій рахунок, тільки б уникнути адміністративного штрафу, навіть якщо він буде значно менше вартості оформлення реконструкції.

Забудовникам давно відомо, що більшість з тих видів реконструкцій, які сьогодні вимагають узгодження, насправді дійсно не є небезпечними, але потребують цій процедурі. Вся справа в тому, що законодавство в цій області стверджувалося майже півстоліття тому і відповідно безнадійно застаріло. Будівельні організації впевнені, уряду необхідно не контролювати, а лише забезпечувати дотримання норм безпеки. Це означає спрощення процедури узгодження капітального ремонту необхідність назрівали роками, що нарешті-то здійсниться.

Це означає спрощення процедури узгодження капітального ремонту необхідність назрівали роками, що нарешті-то здійсниться

Оформлення будівництва в Істрі: 8 (495) 649-94-39

Для чого необхідно виконувати введення об'єкта в експлуатацію?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online