Чи необхідно повідомляти податкові органи про дату укладення цивільно-правового договору з фізичною особою, якщо в цьому місяці не буде закритий акт виконаних робіт і не буде нарахувань і виплат (відповідь на питання)

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

ПИТАННЯ: Чи необхідно повідомляти податкові органи про дату укладення договору цивільно-правового характеру з фізичною особою на виконання робіт, якщо в місяці укладення такого договору ще не буде закритий акт виконаних робіт і не буде нарахувань і виплат за цим договором (виплати і, відповідно, сплата податків будуть в місяці, наступному після виконання повного обсягу робіт)?

Якщо в питанні мається на увазі повідомлення органу УКРІНФОРМ про прийом працівника на роботу в порядку, визначеному постановою КМУ від 17.06.2015 р № 413, то слід звернути увагу на те, що висновок з фізичною особою договору цивільно-правового характеру ніякого відношення до трудових договорами не має. Тому повідомляти податкові органи про укладення такого договору за формою, затвердженою зазначеною постановою, не потрібно.

Однак відомості про дату укладення договорів цивільно-правового характеру та їх розірвання відображаються в звіті по єдиному соціальному внеску, форма якого затверджена наказом Мінфіну від 14.04.2015 р № 435. При цьому заповнюються таблиці 1, 5 і 6 додатка 4.

У таблиці 1 звіту в місяці початку виконання робіт (дати укладення договору) відомості про такий цивільно-правовий договір не відображаються.

У таблиці 5 звіту за місяць початку виконання робіт в графі 7 вказують категорію особи "3". У графі 8 слід поставити "0", якщо виконавець за договором є працівником підприємства або сумісником, або "1", якщо роботи виконує стороння особа. У графі 11 відповідно слід вказати дату підписання договору і / або дату складання акту виконаних робіт.

Якщо в місяці початку дії договору цивільно-правового характеру не підписується акт виконаних робіт, в таблиці 6 на виконавця заповнюється один рядок з наступними графами: 7, 8, 9 (код категорії застрахованої особи "26"), 10 (код типу нарахувань "1 "), 11 і 15, в якій вказується кількість робочих днів, протягом яких у цьому місяці виконувалися роботи за договором.

У тому місяці, коли закінчена робота і підписаний акт виконаних робіт, на застраховану особу заповнюється стільки рядків, протягом якого часу виконувалася робота. Заповнення рядків ведеться в порядку, аналогічному вищенаведеного, але для місяця, в якому роботи були розпочаті, не заповнюється графа 15. У рядках по інших місяцях в цій графі проставляється кількість днів виконання робіт за договором в кожному конкретному місяці. У всіх рядках по даному працівнику заповнюються графи 17, 18, 20, 21, 22, 23, 24 і 25. У останніх чотирьох графах проставляються нулі.

В місяці закінчення виконання робіт за договором, коли підписаний акт виконаних робіт і проведена виплата винагороди, в таблиці 1 суми виплат за цивільно-правовим договором вказуються у відповідних рядках.

ПИТАННЯ: Чи необхідно повідомляти податкові органи про дату укладення договору цивільно-правового характеру з фізичною особою на виконання робіт, якщо в місяці укладення такого договору ще не буде закритий акт виконаних робіт і не буде нарахувань і виплат за цим договором (виплати і, відповідно, сплата податків будуть в місяці, наступному після виконання повного обсягу робіт)

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online