Акт про завершення перепланування - приймальної комісії, перебудові, закінчення, житлове та нежитлове приміщення, зразок заповнення

  1. зразок заповнення
  2. Головні параметри
  3. Особливості акту про завершену перепланування
  4. Порядок оформлення перебудови
  5. деталі видачі
  6. суміжні правила

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Після розробки зацікавленою особою актуального проекту перепланування , Його подальшого узгодження і проведення всіх робіт необхідно отримати спеціальний акт про завершеною перепланування, який видається територіальним відділенням житлової інспекції.

Для здійснення перевірки має бути запрошена приймальна інспекція, яка після проведення відповідних процедур складе документ. Даний акт необхідний для підтвердження факту того, що всі роботи були проведені на законних підставах без протиріччя з чинним федеральним законодавством і існуючим житловим проектом.

В рамках останніх змін в житлових нормативних актах, вихід комісії тепер необхідний для перевірки завершення будь-яких робіт, пов'язаних з переплануванням. За дане правило потрапляють навіть ті випадки, в результаті яких фактична кількість кімнат в приміщенні не було змінено.

Комісія складається з одного уповноваженого працівника регулюючого органу. Присутність представника керуючої компанії в складі комісії необхідно тільки в разі перепланування в рамках загальнобудинкового майна.

зразок заповнення

Визначення процедури перепланування регламентується чинним Житловим Кодексом РФ. Варто зазначити, що на території федеративних суб'єктів часто приймаються регіональні правові акти, які конкретизують підстави процедури і процес узгодження.

Для узгодження завершення робіт зацікавлена особа повинна підготувати спеціальну заяву з прикріпленням до нього певних супровідних документів, які можуть включати в себе:

  • копію угоди про авторський нагляд;
  • копію угоди підряду на виконання всіх типів робіт, які передбачаються в рамках встановленого проекту;
  • журнал з інформацією про проведені ремонтно-будівельних роботах.
Після розробки зацікавленою особою актуального   проекту перепланування   , Його подальшого   узгодження   і проведення всіх робіт необхідно отримати спеціальний акт про завершеною перепланування, який видається територіальним відділенням житлової інспекції

Зразок акта про завершення перепланування - сторінка 1

Зразок акта про завершення перепланування - сторінка 1

Зразок акта про завершення перепланування - сторінка 2

Власник приміщення або його офіційний представник повинні звернутися з подібною заявою до контролюючого органу протягом року з моменту узгодження здійснення перепланування. Приймальних комісія формується на підставі отриманих документів, після чого визначається дата огляду об'єкта нерухомості. Варто зазначити, що заявник в самостійному порядку повинен забезпечити доступ комісії до житлоплощі.

Після огляду приміщення і схвалення всіх проведених робіт комісія і складає відповідний акт. Основна частина даного документа містить в собі всі актуальні відомості про адресу об'єкта, склад комісії, пред'явлених і виконані роботи, а також про терміни. Крім іншого, вказується інформація і про розроблену проектно-виконавчої документації.

Крім іншого, вказується інформація і про розроблену проектно-виконавчої документації

Після основної частини документа вказується прийняте комісією рішення і прописується вся супутня документація, включаючи акти про приховані роботах, акти про приймання окремих систем і виконавчі креслення

Головні параметри

Після закінчення робіт з перепланування житлового приміщення у його власника на руках повинен бути в обов'язковому порядку спеціальний акт, зразок заповнення якого може бути затребуваний у представника житлової комісії. Варто зазначити, що без відповідного документа квартира не зможе бути в подальшому продана або передана в дар на користь третіх осіб.

Це обумовлюється тим, що вся технічна документація просто не буде відповідати реальному стану справ, а значить, може стати підставою для звернення до вищих судових інстанцій. Акт про завершення перепланування може бути віднесений як до житлової, так і до нежитлової нерухомості. Документ підписується виключно після завершення всіх заявлених раніше робіт усіма сторонами, які брали участь в процесі.

Акт має юридичну силу і може підтвердити факт завершення ремонтних заходів відповідно до заявленого проектом і будівельними нормативами. Для отримання відповідного свідоцтва зацікавлена ​​особа повинна особисто відвідати територіальне відділення житлової інспекції. Варто відзначити, що, якщо громадянин не має реєстрації за місцем проживання, то він все одно може скористатися даною послугою.

Варто відзначити, що, якщо громадянин не має реєстрації за місцем проживання, то він все одно може скористатися даною послугою

Бланк заповненого акту - 1 сторінка

Бланк заповненого акту - 1 сторінка

Бланк заповненого акту - 2 сторінка

Відповідну заяву складається на основі встановленою формою - знайти інформацію про неї можна в додатках Адміністративного регламенту, затвердженого Урядом РФ. Важливо пам'ятати про те, що акт про завершеною перепланування не може бути виданий представниками приватних організацій.

Закон про перепланування квартир в 2019 році не має якихось кардинальних відмінностей від попередніх нормативних актів, але при цьому він включає в себе кілька нових особливостей, які потрібно враховувати.

Де потрібно узгоджувати проект перепланування нежитлового приміщення, читайте в статті по цим посиланням .

Особливості акту про завершену перепланування

приймальних комісія

Видача підтверджує акту приймальної комісії про завершення повного обсягу робіт:

Дата зміни

Вказується фактична дата Категорія Послуги, що надаються в сфері містобудування Унікальні номер в державному реєстрі - Найменування компетентного органу Вказується комітет містобудування того населеного пункту, де була здійснена перепланування приміщення Найменування державних органів, які беруть участь у наданні послуги Вказуються всі органи, включаючи комітети, МФЦ і ФНС Актуальний перелік застосовуваних норм чинного законодавства Цивільний, Житловий і Земельний До ОДЕКС РФ, федеральні закони, постанови та рішення Способи надання послуг При особистому письмовому зверненні заявника або шляхом подачі заяви через офіційний сайт адміністрації конкретного населеного пункту Термін надання послуги Не більше 30 днів Термін видачі документів Останній день строку надання послуги Термін реєстрації в комітетах або МФЦ Не більше 15 хвилин Інформація про можливості досудового оскарження рішень і дій відповідного органу Заявники мають право на оскарження всіх незадовільних дій комісії в досудовому порядку

Порядок оформлення перебудови

Для призначення актуальною дати прийому комісією досконалої перепланування зацікавлена особа повинна звернутися в регіональне відділення житлової інспекції із заявою, до якого повинна бути, в обов'язковому порядку, прикладена наступна документація:

  • всі затверджені інспекцією раніше документи в рамках проекту;
  • офіційний дозвіл на здійснення ремонтно-будівельних робіт;
  • будь-який документ для посвідчення особи заявника;
  • довіреність, оформлена в нотаріальному порядку, якщо в якості заявника виступає офіційна особа, яка не є безпосереднім власником приміщення;
  • заповнений журнал ремонтно-будівельних робіт;
  • всі заповнені акти на здійснення прихованих робіт, якщо здійснення таких передбачено проектною документацією.

Чинне федеральне законодавство встановлює ряд випадком, коли зацікавлена ​​особа буде повинно надати деяку додаткову документацію. У даних рамках, наприклад, технічний висновок архітектора даного будови має бути надано тільки в тому випадку, якщо в процесі перепланування були порушені несучі елементи.

Цей висновок може підтвердити факт того, що закінчення відповідних робіт не зможе привести до ризиків, пов'язаних з подальшою безпекою будови і всіх проживаючих у ньому осіб. Варто відзначити, що проста процедура перепланування, в процесі якої не передбачається частковий або повний знос несучих конструкцій, може обійтися без надання такого погляду.

Однак, в будь-якому випадку, особа повинна надати до контролюючих органів план БТІ з нанесеними позначками про перебудову. Час роботи комісії з прийому об'єкта займає не більше 30 робочих днів.

Час роботи комісії з прийому об'єкта займає не більше 30 робочих днів

Якщо в рамках перевірки фахівці не виявляють недоліки, то власнику приміщення буде виданий акт

деталі видачі

Всі здані раніше документи переплавляються в регіональну житлову інспекцію. Уповноважений інспектор після отримання паперів пов'язується з власником або його офіційним представником за вказаною в заяві номером телефону і домовляється про місце приймання об'єкта.

Уже на місці інспектор здійснює перевірку того, що перебудову було здійснено відповідно до погодженої проектної документації. У разі схвалення процедури перепланування завіряється відповідний акт і відправляється на підпис в центральне відділення житлової служби.

Звідти документ направляється на видачу в територіальне відділення Багатофункціонального центру, розташованого за місцем здійснення перепланування. Варто зазначити, що в тих випадках, коли виявляється невідповідність перепланування з нормативними будівельними нормами, інспектор видає спеціальний припис, яке містить в собі вимогу про те, що приміщення має бути повернуто в початковий стан.

Термін підготовки акта приймання об'єкта становить близько 10 робочих днів з моменту подачі заяви.

суміжні правила

Якщо житлове приміщення було змінено у відповідності з усіма нормами і правилами, які регламентуються чинним законодавством, то власник житла повинен звернутися в територіальне відділення Багатофункціонального центру для отримання акту.

Для цього особа повинна надати і наступну супутню документацію:

  • заяву на отримання відповідного акта;
  • журнал проведеного перепланування - документ повинен бути, в обов'язковому порядку, заповнений особами, які брали безпосередню участь у проведенні ремонтно-будівельних робіт;
  • бланк акту про завершення перепланування - документ повинен бути складений у трьох примірниках, завірений підписами проектувальників, які складали документацію по проекту, а також бригадою будівельників;
  • акт про здійснення робіт прихованого характеру;
  • копії допусків СРО всіх що беруть участь в роботі осіб;
  • копія договору з бригадою будівельників.

Варто відзначити, що власник приміщення в більшості випадків отримує бланки актів та журнал про проведені роботи тільки після узгодження всієї документації по проекту з контролюючими органами. Якщо відповідні бланки не було отримано, то зацікавлена ​​особа повинна звернутися з претензією в регіональну житлову інспекцію за місцем проведення робіт.

Власник може вимагати від співробітників інспекції форму заяви для отримання бланків. Відповідна форма міститься в додатках Постанови Уряду РФ або Уряду федеративного суб'єкта.

Тільки після передачі всієї необхідної документації для отримання підписаного акта про здійснення перепланування в МФЦ, вона буде спрямована в регіональну житлову інспекцію.

Для мінімізації можливих ризиків і фінансових витрат рекомендується здійснювати процедуру перепланування тільки на основі чинного законодавства. Важливо також своєчасне формування проекту і його узгодження з контролюючими органами для отримання всіх дозволів.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online