Акт прийому передачі квартири при оренді

  1. Завантажити бланк передавального акта до договору найму квартири
  2. Зразок заповнення акту прийому-передачі квартири
  3. Опис майна до договору оренди

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Щоб угода між орендарем та орендодавцем пройшла максимально прозоро і юридично чисто, досвідчені юристи радять складати акт прийому-передачі при наймі квартири. Він є додатком до договору найму, в ньому необхідно провести опис майна при передачі нерухомості. На цій сторінці ви зможете скачати бланк і зразок, відповідний Цивільного Кодексу РФ.

Завантажити бланк передавального акта до договору найму квартири

Акт прийому-передачі служить невід'ємною частиною договору оренди. Він дарує гарантії в цілості побутової техніки, меблів і загального стану житлового приміщення на момент в'їзду наймача для постійного проживання. Причому він вигідний не тільки для наймодавця, наймач також зацікавлений в його наявності при передачі житлової нерухомості.

Ми постаралися описати в даній формі акта максимальну кількість нюансів, які допоможуть вирішити суперечки і зняти взаємні претензії на момент передачі майна при в'їзді та виїзді квартирантів зі знімного житла.

Додатково рекомендується зробити фотографії, які в повній мірі відображають стан квартири на момент передачі і відобразити їх у бланку прийому-передачі при оренді.

Підписуючи такий акт, орендар приймає на себе повну матеріальну відповідальність за псування нерухомого та рухомого майна, спираючись на пункт 2.2 договору найму , Розташованого на нашому сайті.

Завантажити бланк акту прийому передачі квартири в форматі word ( Завантажити бланк акту прийому передачі квартири в форматі word (.doc)
Завантажити бланк акту передачі в форматі PDF
Завантажити зразок передавального акта

Коли скачування буде завершено можна приступити до заповнення даного акту, скориставшись поданим нижче прикладом.

Зразок заповнення акту прийому-передачі квартири

Зразок заповнення акту прийому-передачі квартири

  1. У шапці і першому пункті обов'язково вказуємо дату укладення договору найму, щоб проглядалася явна взаємозв'язок між двома документами, а також дату складання цього акту передачі.
  2. Після чого будуть потрібні паспорти наймача і наймодавця, для заповнення даних в точній відповідності з оригіналом.
  3. Нижче необхідно позначити предмет оренди, із зазначенням точної адреси. Як видно з зразка бланка, другий пункт чітко обумовлює факт передачі ключів від квартири і під'їзду, які повинні бути повернуті наймодателю після розірвання договору.
  4. Тут власник квартири повинен максимально описати все рухоме і цінне майно: побутову техніку (холодильник, пральну машину, телевізор, пилосос, мікрохвильову піч, праска, роутер і т.д.) і меблі (дивани, ліжка, столи, стільці, шафи, тумбочки, прасувальну дошку, сушилку для одягу і т.д.).

Після опису майна в акті прийому-передачі, наймач квартири повинен перевірити її фактичну наявність, а також перевірити її працездатність.

Не обійшли стороною і питання фотофіксації стану житлової нерухомості перед її здачею в оренду. Відзначимо, що у обох сторін повинні бути копії фотографій, наявність яких вони підтвердять проставленням своїх підписів на бланку.

Відзначимо, що у обох сторін повинні бути копії фотографій, наявність яких вони підтвердять проставленням своїх підписів на бланку

Останнім пунктом буде згода орендаря в тому, що житлове приміщення придатне для проживання і знаходиться в належному санітарному, технічному та протипожежному стані.

Акт приймання-передачі складається у двох примірниках і зберігається разом з договором найму на квартиру.

Опис майна до договору оренди

Наймодавець може зробити опис майна в цьому додатку до договору заздалегідь, як машинописним способом (у програмі MS Word), так і простий ручкою. Бажано описати в передавальному акті житлового приміщення як можна більшу кількість предметів:

  • побутової техніки, що знаходиться в квартирі;
  • меблів;
  • предметів інтер'єру.

Наймач, в свою чергу, повинен перевірити працездатність і відсутність зовнішніх механічних пошкоджень на орендованих приладах і предметах інтер'єру.

У разі виявлення будь-яких недоліків необхідно дописати характер видимих ​​пошкоджень по кожному з пунктів на момент прийому, а в порожніх графах поставити прочерки.

Це потрібно для того, щоб наймодавець не дописавши неіснуючих елементів і не звинуватив свого візаві в крадіжці або псування при передачі житла під час виїзду. Прекрасним підмогою стане наявність фотографій при заселенні у кожної зі сторін.

Не варто нехтувати цим дією, адже відразу після підписання договору, на плечі квартиронаймача лягає матеріальна відповідальність за збереження переданого рухомого майна.

Ми щиро сподіваємося, що ви знайдете добропорядного орендаря, який буде справно платити за надане в оренду житло. Краще, якщо відразу після підписання цієї форми ви забудете про неї, адже вона вам не знадобиться в майбутньому. Але якщо квартиронаймач зіпсує житлове приміщення, або вкраде що-небудь ви зможете стягнути з нього повну вартість в судовому порядку, спираючись на цей акт прийому-передачі житлового приміщення.

При такому грамотному юридичному оформленні угоди суддя гарантовано встане на вашу сторону. Однак не забудьте, що якщо ви не збираєтеся реєструвати договір в Росреестра, його слід укладати терміном до 11 місяців, інакше він буде визнаний недійсним. Також не забувайте про декларування своїх доходів і здачі звітності до податкової інспекції, інакше в суді ви будете виправдовуватися за організацію незаконної підприємницької діяльності.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online