Як правильно написати заяву про протікання даху?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Для житлово-комунальної сфери, весна - це зовсім не романтичне. Нас чекають: падаючі бурульки, снігові брили, що засмітилися водопроводи і, звичайно ж, поточні даху.

Ми вже розповідали,   хто відповідає за протекшего дах   і як діяти, якщо бігати з відрами і тазами по квартирі довелося саме вам Ми вже розповідали, хто відповідає за протекшего дах і як діяти, якщо бігати з відрами і тазами по квартирі довелося саме вам.

Як правильно написати заяву про протікання даху.

Перший крок - заявити в ЖЕУ, КК або іншу комунальну організацію, яка обслуговує будинок. Заявка може бути подана в усній і (або) письмовій формі. Перше - оперативно, але малоефективно. Проте, якщо ви вирішили вдатися до цього способу, не забудьте при дзвінку записати його дату, час і дані диспетчера. Друге - займе більше часу, але буде результативніше.

Як правильно написати заяву про протікання даху?

реквізити

Як і будь-який інший документ, цей повинен починатися з адресата і заявника. У правому верхньому кутку пишемо «Кому»: ПІБ начальника комунальної організації, її найменування і юридична адреса. У графі «Від кого» - свої паспортні дані, адреса проживання. Можете ще вказати телефон - стане в нагоді, якщо комунальники захочуть з вами екстрено зв'язатися.

Далі, відступивши, в середині рядка більшим кеглем пишемо слово «Заява». В даному випадку використовується саме воно (не жалко або претензія), так як ви заявляєте про те, що трапилося факт протікання.

В кінці документа вказуються такі реквізити, як дата і підпис (з розшифровкою).

Основна частина

Тепер викладаємо суть. Спочатку вкажіть, що є власником (наймачем) житлового приміщення, в якому відбулось протікання, на підставі таких-то правовстановлюючих документів. Їх можна додати до заяви.

Потім розкажіть, коли потекла дах - дату і (хоча б приблизне) час; в якому місці - кімната, її частина і т.д. Опишіть характер протікання - звідки лилася вода (по стінах, зі стелі), наскільки сильно та інше.

Нарешті, опишіть матеріальні збитки, які заподіяні: що постраждало майна, якого ремонту вимагає приміщення.

Експерти рекомендують сфотографувати місце протікання і збиток заподіяний їй. Фотографії знадобляться при проведенні незалежної експертизи або подачі позову, крім того, їх можна прикласти до даної заяви.

Заключна частина Заключна частина

Закінчуватися ваша заява має проханням усунути протікання, скласти відповідний акт і відшкодувати збиток: «На підставі вищевикладеного, керуючись ст.36 і ст.162 Житлового кодексу РФ, ст.4 ФЗ« Про захист прав споживачів », П.В ст.40« правил утримання спільного майна в багатоквартирному житловому приміщенні », Додатком №2« правил і норм технічної експлуатації житлового фонду », прошу ...». Прохання варто викладати під порядковими номерами, формулювати гранично чітко. Посилання на нормативну базу - важливий момент. Вони демонструють, що ви знаєте свої права і будете їх відстоювати.

В кінці також вказуємо список документів, що додаються до заяви.

Заява складаємо в двох примірниках, один з яких залишаємо собі. Подати його можна:

  • поштою - рекомендованим листом з повідомленням;
  • Наручний - отримавши підпис на своєму екземплярі від особи, яка зареєструвала заяву.

Якщо в останньому випадку диспетчер відмовляється ставити підпис або взагалі приймати заяву, ви можете зробити в присутності двох свідків відповідну позначку на документі і завізувати її підписами цих свідків.

Протікання даху - одна з найчастіших причин конфліктів між громадянами і комунальниками. Можливо, ця заява - не останнє, яке вам належить написати. Це можуть бути звернення до Житлову інспекцію, Прокуратуру чи суд. Ви можете використовувати представлену конструкцію при складанні будь-якого з них (у разі позовної заяви не забувайте про правила підвідомчості і підсудності).

Як правильно написати заяву про протікання даху?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online