Виписка неповнолітню дитину з квартири

  1. Спори, пов'язані з випискою неповнолітньої дитини з квартири. ЗМІСТ: 1. Виписати неповнолітню дитину...
  2. 2. Варіанти виписки неповнолітньої дитини з квартири.
  3. 3. Виписка неповнолітню дитину з квартири через суд.

Спори, пов'язані з випискою неповнолітньої дитини з квартири.

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua


ЗМІСТ:
1. Виписати неповнолітню дитину з квартири.
2. Варіанти виписки неповнолітньої дитини з квартири.
3. Виписка неповнолітню дитину з квартири через суд.
ЗМІСТ:   1

1. Виписати неповнолітню дитину з квартири.

Отже, давайте розглянемо досить делікатну і досить складну і юридично заплутану ситуацію, коли виникає питання - як виписати неповнолітню дитину з квартири власника?
Не будемо обговорювати навіщо це потрібно, підійдемо до цього питання чисто з правової точки зору. Процедура виписки (зняття з реєстраційного обліку) дитини, яка не досягла повноліття є складною процедурою, часто супроводжується правопорушеннями. Зазвичай таке питання виникає в різних конфліктних ситуаціях в сім'ї, наприклад, при розірвання шлюбу .
Російське законодавство забезпечує надійну правову захист неповнолітніх і виписати неповнолітню дитину з квартири можливо в більшості випадків, тільки за рішенням суду або за згодою обох батьків, але, ключовий момент, виписка неповнолітню дитину з квартири можливо тільки з подальшою постановкою на облік за новим місцем проживання.
При судовому рішенні питання про виписку неповнолітню дитину беруться до уваги безліч чинників, такі як: вік дитини, згода другого з батьків, наявність у дитини частки власності в житло, згода органів опіки та піклування і інші.
Згода органу опіки та піклування потрібно, коли здійснюється виписка дитини з муніципальної квартири, або коли є частка власності у дитини, або в разі, коли квартири була приватизована до реєстрації в неї неповнолітнього. Якщо виписка дитини буде проведена без наявності дозволу у перерахованих вище випадках, органи опіки та піклування в судовому порядку можуть скасувати виписку.

2. Варіанти виписки неповнолітньої дитини з квартири.

Тепер розглянемо найпоширеніші випадки при виписці неповнолітню дитину з квартири. Їх умовно можна об'єднати в кілька груп:

  • Виписка дитини з приватизованої квартири, яка знаходиться у нього у власності або є його частка в собственності.Часто таке питання виникає при здійсненні угод з нерухомістю (продаж, дарування, обмін і т. П.) - в обов'язковому порядку потрібно дозвіл органів опіки, відзначимо , що якщо за новим місцем реєстрації дитини житлові умови гірші, дозвіл не дадуть.
  • Виписка неповнолітню дитину з квартири, в якій дитина не має права власності. У такому варіанті згода органів опіки не потрібно, але в будь-якому випадку, неповнолітній не може бути виписаний в «нікуди», і якщо другий з батьків не дає згоду на реєстрацію дитини з ним, то виникають складності, тому що, місце проживання дитини та адресу реєстрації до 14 років повинен бути з одним з батьків. Можливо виписка по суду, якщо: дитина проживає з одним з батьків, які не є власником житла тривалий час, законний представник неповнолітнього не вносить оплату за комунальні рахунки, дитина реально не проживав за місцем прописки, власник житла не є батьком дитини і в деяких інших випадках .

  • Виписка неповнолітньої дитини з муніципальної квартири. Найскладніший варіант з усіх, дитина може бути виписаний тільки з одночасною пропискою разом з батьками або одним з батьків, згода органів опіки обов'язково.

3. Виписка неповнолітню дитину з квартири через суд.

Виписка неповнолітню дитину з квартири в судовому порядку часто зустрічається при аналізі судової практики, але не часто такі справи закінчуються позитивним рішенням на користь позивача. Суди Російської Федерації дотримуються максимального захисту прав неповнолітнього, коли ситуація спірна, суд однозначно стане на захист прав дитини.
Як приклад, часто в суд надходять позови про виписку дитини після розлучення, коли один з батьків є власником житла, так ось припинення сімейних відносин між батьками дитини не є аргументом для суду.
В принципі, вище ми вже перерахували ситуації, коли результат справи про виписку дитини може бути позитивним для позивача, але як Ви розумієте, кожен випадок унікальний, і для прийняття рішення про подачу позову, просто необхідно спочатку отримати юридичну консультацію і вже тоді виважено приймати рішення про перспективність подачі позову.

Залишилися питання?
Потрібна юридична консультація?
+7 (495) 76-00-959
+7 (965) 333-22-90
Зателефонуйте і ми допоможемо Вам!


Звертайтеся в нашу компанію, і досвідчений юрист з житлових питань надасть Вам всю необхідну юридичну допомогу!

Додати коментар

Залишилися питання?
Потрібна юридична консультація?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online