Дізнаємося де і як отримати виписку з будинкової книги. Які умови для її отримання?

  1. Для чого необхідна ця допомога?
  2. Де і як отримати звичайну форму документа?
  3. Де і як взяти архівну виписку?
  4. Які дані містить документ?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Будь-житловий будинок володіє власною унікальною історією, яка відображена в документі під назвою будинкова книга Будь-житловий будинок володіє власною унікальною історією, яка відображена в документі під назвою будинкова книга.

Являє собою такий документ журнал в форматі А4, де кожен лист пронумерований і прошнурований. Таким чином, будинкова книга виключає підроблення або фальсифікацію даних.

Домова книга містить всю інформацію про мешканців, які проживають в будинку в даний час або були там в минулому і оформляється на кожне ТСЖ (або інші домоволодіння).

У досить великій кількості ситуацій потрібно виписка з будинкової книги, і тоді виникають питання про те, як отримати її максимально швидко і просто. Взагалі, процедура зовсім не складна, але відрізняється в залежності від того, чи потрібна виписка звичайна або архівна.

Для чого необхідна ця допомога?

Для здійснення будь-яких операцій з нерухомістю не обійтися без надання даної виписки. Втім, і інші юридично значимі дії вимагають такого документа:

  • приватизація нерухомості;
  • оформлення соціальної допомоги та виплат;
  • вступ в права спадщини;
  • відчуження квартири в дар або при передачі в порядку спадкування;
  • покупка або продаж квартири, інші угоди;
  • відновлення паспорта після крадіжки або втрати;
  • інші значущі в юридичному сенсі дії, пов'язані з квартирою.

Виписка з будинкової книги - дуже важливий документ для перевірки квартири на предмет заборгованостей по оплаті та інших неприємних моментів при її придбанні. Тоді зазвичай потрібна виписка архівна для найбільш докладної і точної перевірки.

Де і як отримати звичайну форму документа?

Виписку отримати можна тільки в місці, де безпосередньо зберігається будинкова книга - тобто керуюча домовладельческая компанія Виписку отримати можна тільки в місці, де безпосередньо зберігається будинкова книга - тобто керуюча домовладельческая компанія.

Назва її завжди надруковано на квитанціях про оплату послуг комунальних, а адреса можна дізнатися на спеціалізованих сайтах. Управління деяких будинків здійснюється по-старому ЖЕУ - ось туди і треба йти. Про всяк випадок варто довідатися про робочий час співробітника, який видає довідки.

При собі достатньо мати лише паспорт, якщо ви прописані за адресою, за якою потрібно отримати довідку. Якщо немає - то слід написати заяву і заплатити державне мито.

Варто враховувати, що немає сенсу отримувати виписку з будинкової книги заздалегідь. Справа в тому, що термін дії довідки становить один календарний місяць, а різні установи та організації вимагає надасть виписку не "старше" 14 днів з моменту оформлення.

Зазвичай виписка надається зацікавленій особі вже в день звернення, максимум - через 2-3 дня (але не більше). Деякі домоволодіння відмовляються давати довідку того, хто не є власником квартири, а лише прописаний там. Тоді доведеться отримувати довідку за дорученням від власника житла.

Тоді доведеться отримувати довідку за дорученням від власника житла

дізнаємося який термін позовної давності по податках і що це таке в загальному. Як максимально ефективно уникнути проблем з податками?

Звідси дізнаємося як складається договір оренди квартири між фізичними особами.

А клікнувши сюди подивимося все про проведення процедури зняття побоїв. Думка юристів.

Де і як взяти архівну виписку?

Архівну виписку з будинкової книги можливо отримати за будь-який період, тобто, дізнатися, які особи в квартирі були зареєстровані раніше, чи немає на житло боргів і т Архівну виписку з будинкової книги можливо отримати за будь-який період, тобто, дізнатися, які особи в квартирі були зареєстровані раніше, чи немає на житло боргів і т. П.

Взяти такий документ безкоштовно має право лише особа, яка є власником нерухомості, або прописане там.

В інших випадках отримати довідку можливо лише в якості довіреної особи.

Слід прийти в місцеве домоуправління (ЖЕУ або ТСЖ), маючи при собі такі документи, як:

  • паспорт громадянина РФ;
  • нотаріальну довіреність - при отриманні виписки довіреною особою;
  • свідоцтво на права власності - якщо квартира приватизована, договір соціального найму, або ордер - якщо квартира муніципальна;
  • безпосередньо домову книгу - якщо потрібна довідка про прописаних в приватному будинку.

Далі необхідно написати заяву про видачу виписки за формою №11 на бланку, який видадуть в установі. Як заповнювати правильно бланк - дізнатися не проблема: зразок вивішений на стіні будь-якого ТСЖ або ЖЕУ.

Після працівник домоуправління повідомить дату отримання архівної виписки з будинкової книги. Найбільший термін отримання на руки довідки після подаруй заяви становить 7 днів. У визначену дату залишається тільки забрати документ з установи.

Які дані містить документ?

У виписці з будинкової книги повинні бути відзначені дані про людей, які зареєстровані на житлоплощі, в тому числі і тих, хто там тимчасово відсутня, але мають ті самі права на житло (перебувають у відрядженні, в іншій країні, в місцях позбавлення волі). Саме в виписці присутні такі відомості:

  • адреса квартири з зазначенням її номера;
  • ПІБ всіх осіб, які там прописані;
  • паспортні дані всіх осіб, зареєстрованих в квартирі - цифри паспорта, ким виданий і т. д .;
  • громадянство і національність прописаних в квартирі;
  • военнообязанность (якщо є);
  • дані про колишню реєстрації всіх прописаних осіб - тобто звідки і куди переїхали;
  • мета і період переїзду цих громадян (на постійну реєстрацію, або тимчасову);
  • дата прописки всіх осіб;
  • хто і куди переїхав.

Справжній документ неодмінно повинен містити печатку установи, яка видала його, дату оформлення, а також підпис працівника, який створив виписку з будинкової книги Справжній документ неодмінно повинен містити печатку установи, яка видала його, дату оформлення, а також підпис працівника, який створив виписку з будинкової книги.

Припустимо в виписці вказувати крім прописаних на даний момент там громадян тих, хто вже поміняв місце проживання на інше, якщо таке потрібно.

Іноді досить в довідці вказати тільки одного прописаного в квартирі людини - наприклад, при необхідності відновлення паспорта після втрати.

Для чого необхідна ця допомога?
Де і як отримати звичайну форму документа?
Де і як взяти архівну виписку?
Які дані містить документ?
Для чого необхідна ця допомога?
Де і як отримати звичайну форму документа?
Як максимально ефективно уникнути проблем з податками?
Де і як взяти архівну виписку?
Які дані містить документ?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online