Як виписатися і прописатися в квартирі

  1. Способи виписки з квартири
  2. Виписка з подальшою пропискою
  3. Прописка за новою адресою
  4. автоматична реєстрація
  5. Виписка без подальшої прописки
  6. Зміна адреси за дорученням
  7. Перереєстрація через інтернет-портал «держпослуги»
  8. виписка неповнолітніх
  9. Перереєстрація неповнолітнього, що є власником квартири
  10. Виписка з муніципального житла неповнолітнього

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Кожна людина має право вибору місця перебування. Дана привілей закріплена за людиною законом. Для того, щоб забезпечити реалізацію права визначення місця проживання, державні відомства ведуть контроль за оформленням резидентів за місцем знаходження в рамках країни.

Для того, щоб забезпечити реалізацію права визначення місця проживання, державні відомства ведуть контроль за оформленням резидентів за місцем знаходження в рамках країни

Способи виписки з квартири

Існує кілька варіантів припинення реєстрації.

  1. З подальшої пропискою.
  2. Без подальшої прописки.
  3. По довіреності.
  4. За допомогою інтернет-порталу «держпослуги».

Виписка з подальшою пропискою

При переїзді в інше місто або купівлі житла в новому будинку постає питання про те, як оформити папери для того, щоб спочатку виписатися з квартири, а потім прописатися в новому житлі. Які довідки підготувати і до якої установи звертатися. І найголовніше, як довго триває процес перереєстрації.

Документи для анулювання місця проживання:

  1. Заява.
  2. Паспорт РФ заявника.
  3. Звіт з будинкової книги (для приватного сектора).

Підготувавши всю документацію, вам слід звернутися в паспортний стіл або в відділ КОМ УМВС Росії (колишній відділ ФМС) з клопотанням і свідченням, що посвідчує особу. Заява про зняття з обліку видається співробітниками відповідного відомства.

Вся процедура займає 3 дні. Після чого ви можете забрати паспорт зі штампом про припинення місця проживання і видачею листа убування.

Важливо: При необхідності в реєстраційних органах можна запросити документ, який замінює паспорт.

Прописка за новою адресою

Після того як ви виписалися з квартири, необхідно прописатися в квартиру. Після отримання посвідчення особи зі штампом, паперу подаються до реєструючого органу за планованому адресою.

Необхідні документи:

  1. Паспорт РФ.
  2. Заява за формою № 6.
  3. Свідоцтво володіння житловою площею.
  4. Домова книга (для приватних будинків).
  5. Дозвіл власників квартири, за умови наявності іншого власника.
  6. Лист убування.

Лист убування

Документація подається в паспортний стіл або в іншу відповідну інстанцію щодо майбутнього регіону знаходження. Відділ реєстраційного обліку зобов'язаний зареєструвати вас не пізніше 3-х днів з дня отримання від вас звернення.

автоматична реєстрація

Якщо вам потрібно виписатися і прописатися не виїжджаючи за межі одного міста, ви можете відразу подати підготовлені матеріали на оформлення права проживання. У цьому випадку попередній запис у паспорті автоматично анулюється.

Адресний лист убування не знадобиться. Процедура займе більше часу. Це пов'язано з тим, що реєструють органи обробляючи ваші дані, звіряють колишнє місцеперебування.

Виписка без подальшої прописки

У разі припинення права перебування в квартирі без точної адреси майбутньої прописки, вважається анулювання реєстрації «в нікуди».

Документація подається в реєструючий відомство. При заповненні заяви про зняття з обліку вказується передбачуваний місцеперебування.

При заповненні заяви про зняття з обліку вказується передбачуваний місцеперебування

Термін розгляду довідок становить 3 дні. Після чого вам видають паспорт зі штампом і листом вибуття. Термін дії листа вибуття 30 днів.

Пам'ятайте: Закон покладає обов'язок на громадянина зареєструватися щодо майбутнього адресою не пізніше 7 днів з дня прибуття в нову область проживання.

Зміна адреси за дорученням

У разі, коли громадянин не в змозі виписатися особисто, оформляється довіреність для зняття з обліку. Вона оформляється у вільній формі, але обов'язково посвідчується нотаріусом. У довірчому документі повинні бути прописані ваші прізвище, ім'я, по батькові, адреса проживання. А також дані особи, на якого оформляється довіреність.

Представник подає довідки в реєструючий установа від вашого імені разом з довіреністю. Протягом 3 днів звернення повинно бути розглянуто. Після чого уповноважена особа отримує ваше посвідчення особи зі штампом про припинення права проживання і листком вибуття.

Важливо: У довірчому документі обов'язково вкажіть повноваження довіреної особи.

Перереєстрація через інтернет-портал «держпослуги»

Для зміни адреси можна використовувати інтернет-портал «держпослуги». Для початку потрібно зареєструватися на порталі. Зайти в особистий кабінет і оформити заявку.

Після того як ваше звернення буде розглянуто, вам прийде повідомлення про необхідність прийти до відділу. При собі мати зібраний матеріал і посвідчення особи.

виписка неповнолітніх

Щоб виписати дитину, підготуйте всі матеріали, плюс документи на дитину. При досягненні 14-річного віку підліток самостійно заповнює заяву про зняття з реєстрації. До настання 14-річного віку - батьки.

Папери розглядаються протягом 3 днів.

Важливо: Не можна виписувати дитину без подальшої реєстрації.

Перереєстрація неповнолітнього, що є власником квартири

Для того щоб виписати дитину, який є власником житла, потрібно отримати дозвіл у органів опіки та піклування. Для цього вам знадобляться наступні довідки:

  1. Свідоцтво про право власності на нерухомість.
  2. Технічний паспорт продаваного і купується житлового приміщення.
  3. Посвідчення особи батьків, опікунів або піклувальників.
  4. Свідоцтво про народження дитини або паспорт.
  5. Заява.
  6. Довідка з паспортного столу про кількість проживаючих в продаваної житлової нерухомості.

Термін розгляду паперів 14 днів. Після отримання позитивного результату, матеріали з дозволом про перереєстрацію подаються до реєструючого органу.

Виписка з муніципального житла неповнолітнього

Щоб виписати неповнолітнього з державної житлоплощі, необхідно дотримати деякі умови. Житло має бути не гіршим за попередній відповідності до встановлених норм житлової площі.

Пакет документів і дії аналогічні при знятті з обліку дитини, яка є власником. Додатково до зібраними матеріалами в паспортному столі взяти довідку про які проживають і виписку з особового рахунку.

Процедура зняття з обліку і реєстрації за новим місцем проживання безкоштовна. Дотримуючись цих простих правил виписки та прописки для громадян РФ, ви можете без труднощів змінити місце знаходження.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online