Як виписати колишнього чоловіка з квартири якщо він не власник

  1. законні підстави
  2. Що говорить закон?
  3. З приватизованої квартири
  4. При наявності боргів
  5. Якщо чоловік не власник
  6. муніципальне житло
  7. Цивільний чоловік
  8. Як необхідно діяти?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

На жаль, останнім часом ми все частіше зустрічаємося з ситуаціями, коли сім'ї розлучаються і починають ділити своє майно. Тому дуже важливо знати, хто і на що може розраховувати в такій ситуації. Особливо щодо квартири та прав власності на неї. Адже судова тяганина по розділу житлової площі можуть тягнутися роками, якщо ви заздалегідь не встановите кордон своїх прав. Особливо складно розібратися дружині, як виписати колишнього чоловіка, якщо він не власник квартири, або як виписати чоловіка з муніципального житла , Якщо оформлено воно на нього. Нижче ми постараємося дати відповіді на всі ці питання.

законні підстави

Головною підставою, яка може послужити причиною для виписки колишнього чоловіка, є розлучення Головною підставою, яка може послужити причиною для виписки колишнього чоловіка, є розлучення. У цьому випадку сім'я перестає існувати і колишнє подружжя не зважають родичами.

Але тут варто звернути увагу на ряд нюансів, які включають такі:

  • Якщо квартира була приватизована колишнім чоловіком до укладення шлюбу, то дружина не зможе претендувати на житло після розлучення. Тому він, як власник, може виписати її в будь-який момент;
  • Якщо ж приватизація відбувалася під час шлюбу, навіть за умови, що власником значитися чоловік, дружина все ж може претендувати на половину майна;
  • Якщо ж дружина погодилася відмовитися від права приватизації на користь чоловіка або інших родичів, то виписати її неможливо, як і чоловіка, тому що за ними зберігається довічне право на проживання;
  • Якщо чоловік мав свою частину в іншому приватизованому житлі, то виписати з квартири колишнього чоловіка буде легко і не проблематично.

Чи можна виписати колишнього чоловіка з квартири, яка дісталася йому після спадщини або в якості подарунка? Зробити це неможливо, і він має права проживати в ній, адже він є власником. Також неможливо здійснити це буде, якщо права щодо поділу нерухомості при розлученні описані в шлюбному контракті або договорі.

Що говорить закон?

Кожна людина має право на проживання в квартирі, будинку або іншої нерухомості Кожна людина має право на проживання в квартирі, будинку або іншої нерухомості. Позбавити його цього може тільки суд. Якщо колишній чоловік відмовляється покинути квартиру в добровільному порядку, то доведеться звернутися за допомогою до суду, який дозволить це питання. Якщо чоловік не є власником приміщення, то після розлучення він втрачає всілякі права на проживання в ньому. Іноді суд може дати йому відстрочку, якщо у нього немає іншого місця проживання.

З жінками все трохи складніше, тому що колишня дружина не змогла б втратити своє право на проживання в квартирі при наявності у неї дитини від чоловіка, тим більше неповнолітнього. Навіть за умови, що вона не власник.

З приватизованої квартири

Природно, якщо він не був власником, то виписати його з приміщення можна і потрібно.

Але все ж варто дотримуватись деяких правил:

  • Спочатку отримаєте свідоцтво про розірвання шлюбу, яке і стане підставою для виписки;
  • Запропонуйте колишньому чоловікові виписатися з власної волі і дайте йому на це деякий час;
  • Якщо ж будете ви дістали відмову, то зверніться до суду з відповідною заявою;
  • Після рішення суду вирушайте в паспортний стіл зі свідоцтвом, рішенням і вашим паспортом, щоб провести виписку чоловіка.

Бувають різні нюанси, які варто враховувати, від них процедура може відрізнятися.

При наявності боргів

Якщо за колишнім чоловіком збереглося право проживати в квартирі, то вам потрібно розділити комунальні платежі навпіл. Якщо ж чоловік не виконує своїх зобов'язань або ж проживає в іншому місці, то ви зможете виписати його за борги. Цей варіант буде розглядатися в суді. Але актуально це тільки для тих, хто не є власником приміщення, тому що власників не можна виписати навіть при наявності боргів.

Якщо чоловік не власник

Якщо ж чоловік не є власником, то виписати його можна навіть без його згоди, але тільки через суд. Для цього потрібно докласти свідоцтво про розірвання шлюбу і звернутися до суду. Якщо ж у колишнього чоловіка немає свого житла або іншого місця, куди б він міг переїхати, то його виписку можуть відстрочити на якийсь час, поки він не вирішить це питання.

муніципальне житло

Бувають випадки, коли сім'я проживає в муніципальному житлі, тоді власником не числиться ніхто Бувають випадки, коли сім'я проживає в муніципальному житлі, тоді власником не числиться ніхто. Але при цьому договір укладений на одного з членів сім'ї, а інший лише вказано в документі як спільно проживає. І тоді виписати кого-небудь буде складно. Особливо, якщо чоловік виплачує свою частку комунальних платежів і постійно знаходиться в квартирі. Інший випадок, якщо він не дотримується правил користуванням приміщенням, веде аморальний спосіб життя або взагалі не проживає в соціальній квартирі. Тоді вам необхідно зібрати свідчення свідків, дільничного, який засвідчу ситуацію, видасть протокол. З ним варто також звернутися до суду, який прийме рішення про виписку чоловіка.

Цивільний чоловік

Ще одним випадком можна вважати цивільний шлюб. Адже люди живуть разом багато років, але можуть бути не розписані. І тоді чоловік не може претендувати навіть на право проживання в квартирі колишньої цивільної дружини. Тому що шлюб взагалі не існує, якщо не пройшов реєстрацію. Тут не знадобиться суд або інша інстанція. Адже він зобов'язаний покинути вашу квартиру негайно.

Схожа ситуація і з житлом ваших батьків, в якому ви могли проживати спільно. Воно також має своїх власників. І свідоцтво про розірвання шлюбу стане підставою для виписки колишнього чоловіка.

Як необхідно діяти?

Після розлучення відбувається розділ майна, і дуже рідко колишнє подружжя хочуть покинути житлоплощу. Тоді й доводиться звертатися до районного суду. Причому вибирайте саме той, який знаходиться за місцем розташування квартири. Вам необхідно скласти позов, де ви повинні описати всі обставини, дії, посилання на закони і норми, які були порушені.

Крім того вам знадобляться такі документи:

  • Свідоцтво про право власності на квартиру або будинок;
  • Свідоцтво про розлучення;
  • Квитанція з оплаченою митом;
  • Показання свідків, дільничного та інші документи, які можуть знадобитися.

Після цього суд розгляне ваш запит, вислухає боку і прийме рішення Після цього суд розгляне ваш запит, вислухає боку і прийме рішення. Якщо ви збере всі необхідні документи і будете відстоювати тільки своє законне право, то рішення буде прийнято в вашу користь. І тільки після цього ви зможете виписати колишнього чоловіка в паспортному столі навіть без його згоди. Самостійно вирішити це питання через працівника організації буде неможливо. Єдина підстава - це документ, отриманий в суді. Хоча більшість фахівців рекомендують домовитися, тому що судові розгляди забирають багато часу і грошей. Якщо ж ви взагалі не хочете, щоб виникали подібні ситуації, то укладайте шлюбний договір, де відразу будуть описані ваші права і обов'язки.

Ще одним нюансом варто виділити і те, що при даруванні нерухомість належить тільки вам. Але, якщо була зроблена прибудова до будинку за участю чоловіка, то майно стає загальним. Тому його доведеться ділити навпіл. І виписати з такого майна просто неможливо.

Як бачите, ситуація складна, але здійсненне, якщо слідувати законам і нормам. Але все це може зайняти багато часу. Тому часто вдаються до допомоги фахівців, які допомагають скласти заяви і позови до суду і відстоюють ваші інтереси в суді. Але така допомога обійдеться у велику суму грошей. Хоча це дешевше, ніж купувати нове житло.

Чи можна виписати колишнього чоловіка з квартири, яка дісталася йому після спадщини або в якості подарунка?
Що говорить закон?
Як необхідно діяти?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online