Процедура вступу до ВНЗ після служби в армії

  1. Процедура вступу до ВНЗ після служби в армії В цілому надходження після служби мало чим відрізняється...
  2. Служба в армії до ВУЗу і після

Процедура вступу до ВНЗ після служби в армії

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

В цілому надходження після служби мало чим відрізняється від стандартної процедури вступу.

В цілому надходження після служби мало чим відрізняється від стандартної процедури вступу

Процес зарахування проходить або за результатами ЄДІ, або за підсумками внутрішнього іспиту ВНЗ. Великим плюсом стало рішення Міносвіти про дійсність результатів ЄДІ протягом двох років. Таким чином, школяр, який здав ЄДІ і пішов на службу в армію, може скористатися своїм сертифікатом протягом року після звільнення зі служби.

Найчастіше знання, отримані в школі, забуваються під час служби в армії, так що солдати-абітурієнти воліють пройти трьох-шести місячні підготовчі курси для вступу до ВНЗ. При лояльності командувача частини підготовку можна почати ще на службі.

Пільги при вступі до ВНЗ після армії

Пільги при вступі до ВНЗ для відслужили в армії прописані лише в Федеральному законодавстві, і то дуже розмито. Зокрема, закон говорить, що за інших рівних умов колишній солдат має перевагу. На практиці це означає, що з двох абітурієнтів, які отримали рівну кількість балів, університет повинен взяти відслужило. Є й інше положення, за яким ВНЗ повинен зарахувати студента на пільгових підставах при наявності клопотання від воєнкома.

Про цю можливість не знають не тільки самі студенти, але навіть і багато ВНЗ. Ті ж університети, які знайомі з законом, вважають за краще не виконувати його, вважаючи таке клопотання справою відомчим і необов'язковим до виконання в навчальних закладах не військової спрямованості. Якщо людина вже має незакінчена або повну вищу освіту військового університету, то вступити до ВНЗ після служби він може без складання вступних іспитів.

Служба в армії до ВУЗу і після

Кожна молода людина вирішує це питання на власний розсуд, і загального рецепту тут немає. У 2011 році держава пішла назустріч випускникам шкіл, які досягли призовного віку, і дало короткочасну відстрочку на час вступу до ВНЗ. Тепер 18-річні абітурієнти зможуть безперешкодно спробувати вступити до вищого навчального закладу в поточному навчальному році.

Однак не всі школярі бажають скористатися відстрочкою і вважають за краще потрапити в весняний призов, щоб уже в наступному році встигнути на вступну компанію ВНЗ. У цьому рішенні є своя логіка: такого студента вже неможливо шантажувати відрахуванням і подальшим переходом в категорію «солдати». Та й влаштуватися на роботу відразу після ВУЗу здається справою більш легким, ніж після служби в армії.

Є категорія абітурієнтів, які будь-якими способами хочуть потрапити в студенти, і бажано в акредитований ВНЗ з правом відстрочки від армії. А там вже вирішувати проблему із закликом: або проходити альтернативну службу, або отримати звання на військовій кафедрі університету, або просто «відкосити». Способів чимало, багато з них не є абсолютно законними, і стосуватися їх ми в цій статті не будемо.

Лише невелика частина студентів після закінчення університету йде служити в армію. Треба сказати, що їх рішення не позбавлене сенсу. Молодих людей з вищою освітою рідко поголити в прості солдати. Найчастіше їх направляють в наукоємні галузі оборони: в ракетні війська, ППО та ін. Як правило, там і умови кращі, і з дідівщиною проблем немає, та й є шанс виконувати роботу, близьку до отриманої спеціальності.

Також радимо ознайомитися зі статтею як відновитися до університету після відрахування.

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online