Чи можна вчитися в двох ВНЗ одночасно в Росії, Україні чи Білорусі?

  1. рекомендації
  2. Плюси навчання в двох ВНЗ

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Здобути дві вищі освіти, не витрачаючи на це 8-12 років, цілком реально Здобути дві вищі освіти, не витрачаючи на це 8-12 років, цілком реально. І така практика досить поширена. Наявність двох дипломів значно полегшує процес пошуку роботи і дозволяє зайняти високооплачувану посаду. Навчання відразу в двох університетах є запорукою успішного кар'єрного росту в майбутньому.

Закон не забороняє студентам отримувати відразу два освіти паралельно. Не варто плутати навчання в двох ВНЗ або на двох факультетах одного навчального закладу з отриманням другої вищої освіти. В даному випадку мова йде про освоєння відразу двох спеціальностей всього за 4-6 років (залежно від кваліфікації).

Чи можна студенту вчитися в двох ВНЗ одночасно? Це можливо, але тільки на різних формах навчання. Кожна людина може отримати безкоштовно тільки 1 освіту. Тому в двох вищих навчальних закладах вчитися на очній формі не вийде. Це неможливо ще й тому, що денний стаціонар передбачає присутність студента в аудиторії на лекціях, семінарах і т. Д. Тому оптимальним варіантом в такому випадку стане вступ в один ВНЗ на денний стаціонар, а в іншій - на вечірню або заочну форму.

Варто враховувати, що вчитися на денній та вечірній формах одночасно дуже складно.

Крім того, не до всіх ВНЗ можна вступити, якщо ваш атестат вже буде відданий в інший університет. Як правило, до отримання диплома атестат зберігається в університеті. У другому ВУЗі під час вступу на вечірню форму теж можуть вимагати надати оригінал. Таких проблем не повинно виникнути тільки в тому випадку, якщо ви вирішили вступити на заочну форму навчання в другій університет. У такому випадку досить надати копію атестата, попередньо запевнивши її в нотаріуса. Вчитися очно і заочно одночасно набагато легше. При цьому ви зможете очно вчитися на бюджеті.

рекомендації

Щоб полегшити процес навчання відразу в двох навчальних закладах, оптимальним варіантом стане надходження на факультети за суміжними спеціальностями. У такому випадку деякі іспити будуть збігатися, і результати іспиту в одному університеті можна буде заносити в заліковку в іншому університеті. Така можливість надається в ВУЗах Росії, України і Білорусі. Але в деяких університетах можуть бути свої нюанси. Тому дане питання слід уточнювати при вступі. Щоб не довелося здавати однакові іспити для вступу за два рази, рекомендується подавати документи в другій ВНЗ, будучи студентом 2-го курсу «основного» університету. Магістратура може бути закінчена тільки одного разу, якщо у вас 1 диплом. Але у випадку з отриманням паралельного освіти ви зможете вступати до магістратури очно в одному університеті і заочно в іншому.

Читайте також: Чи можна вступити до магістратури на іншу спеціальність

Плюси навчання в двох ВНЗ

Серед основних переваг цього способу отримання двох дипломів варто виділити такі: Серед основних переваг цього способу отримання двох дипломів варто виділити такі:

  1. Економія часу при освоєнні відразу двох спеціальностей.
  2. Економія фінансів, так як одночасне навчання на заочному відділенні коштує значно дешевше другої вищої освіти.
  3. Можливість швидкого кар'єрного зростання.
  4. Висока конкурентоспроможність.
  5. Широке коло спілкування.

Є у цього способу і недоліки. До таких належать:

  • можливий конкурс через те, що на одночасне утворення виділяється невелика кількість місць;
  • в два рази більше сесій на рік;
  • нестача часу;
  • втома;
  • стресові ситуації.

Потрібно мати величезне бажання, щоб здобувати вищу освіту відразу в двох навчальних закладах. Тому тверезо оцініть свої можливості, перш ніж приймати рішення про одночасне навчання.

Чи можна студенту вчитися в двох ВНЗ одночасно?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online