За який період можна отримати податкове вирахування за покупку квартири: період повернення ПДФО при купівлі нерухомості та з якого року діє майнове відрахування

  1. повернення
  2. Скільки разів можна отримувати відрахування?
  3. Хто може претендувати на відрахування?
  4. Коли не можна претендувати на відрахування
  5. порядок оформлення

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Усі працюючі громадяни РФ, які отримують заробітну плату, зобов'язані сплачувати ПДФО в розмірі 13%. Виходить, що на руки видається всього 87% від загального доходу. У зв'язку з цим урядом було прийнято рішення ввести податкові відрахування на придбання квартири або іншого виду житлової нерухомості.

У зв'язку з цим урядом було прийнято рішення ввести податкові відрахування на придбання квартири або іншого виду житлової нерухомості

За який період можна повернути податкове вирахування при купівлі квартири? З цим питанням стикаються всі новоспечені власники житла. Також їх цікавить, до якого числа необхідно подати заяву на його отримання, щоб виникло право не втратило силу.

повернення

Майновий вирахування при купівлі житла можна отримати одразу, як тільки людина вступила в право володіння. Для цього досить підготувати необхідний пакет документів, направити його до податкового органу за місцем прописки і дочекатися рішення.

Однак слід знати, що податок може бути повернутий не пізніше, ніж через три роки з моменту його оплати. Відповідно, при зверненні в ИНФС громадянин має право розраховувати на повернення платежів виключно за минулі три роки. Навіть якщо безперервний трудовий стаж становить 10 і більше років, повернуть гроші тільки за вказаний в НК РФ період.

Інакше можна сказати, що якщо покупка нерухомості відбулася в 2016-му році або раніше, але людина звернулася за вирахуванням тільки в 2016-м, то він отримає гроші за період 2013-2015 рр. При цьому подається декларація за кожен з цих років.

Якщо людина тільки почала працювати, за час його трудової діяльності ще не відбулося жодного звіту (рік ще не закрите), то розраховувати на отримання пільги він може тільки після закінчення календарного року. Аналогічна ситуація з жінками, що знаходяться в декретній відпустці - вони можуть скористатися вирахуванням або за періоди, що передують догляду в декретну відпустку, або після відновлення на роботі.

Скільки разів можна отримувати відрахування?

За які роки відбувається нарахування, тепер зрозуміло - тільки за попередні три. Скористатися вирахуванням можна один раз, але в 2014-му році відбулися деякі зміни в законодавстві, через які може здатися, що і кілька разів. Справа в тому, що раніше дозволяли повертати суму в 13%, але не більше 130 000 рублей. Якщо вартість нерухомості була менше мільйона, то і повертали меншу суму, а залишок згорав.

З 2014-го року пункт НК РФ, який би право користування вирахуванням, піддався корекції. Тепер скористатися законним правом можна кілька разів, поки не згорить гранична сума. Її теж збільшили - до 260 000 рублей. Відповідно, якщо вартість житлової нерухомості склала 1300 тис рублів, що залишилася сумою в 700 000 рублей від гранично допустимої для розрахунку вирахування (260 000 руб - це 13% від 2 млн. Руб) можна скористатися при придбанні черговий житлової площі. Таким чином, можна купувати навіть частки житла по 500 тис рублів - відрахування буде виплачуватися до тих пір, поки не буде повернута загальна його сума, рівна 260 тис. Рублів.

Хто може претендувати на відрахування?

Період, за який покладено повернення ПДФО при купівлі квартири, тепер відомий. Але чи достатньо бути працюючим громадянином, щоб користуватися цією пільгою? Загальні правила отримання говорять про те, що взяти вирахування може тільки власник житлової нерухомості, чиє ім'я зазначено в документі, що підтверджує право володіння. Однак, як в будь-яких правилах, існують деякі винятки.

З січня 2014-го року змінився не тільки порядок нарахування і отримання компенсації - при придбанні житла діє ще одна норма, яка дозволяє батькові чи матері або офіційно зареєстрованому опікуну користуватися майновим вирахуванням за дитину. Тобто, якщо квартира була придбана на всіх членів сім'ї, в тому числі частково або повністю оформлена на неповнолітнього, то один з батьків може отримувати повернення за нього. Очевидно, що діти не можуть працювати і сплачувати ПДФО, тому повернення від часткою дітей дозволили оформляти батькам.

Забирати його можна щороку, або вождів три роки, щоб отримати майнове відрахування відразу за весь дозволений період. Відповідно, батько може одночасно отримувати відрахування на себе, і на дитину. Виникає цілком очевидне запитання - сам дитина втрачає право на відрахування? Адже він стане дорослим і сам захоче ним скористатися, якщо купить своє житло. Уряд передбачив дане питання, зберігши за неповнолітніми право. Їм можна отримати податкове вирахування при купівлі квартири в майбутньому, також використавши термін в три роки, або щорічно до повного вичерпання встановленого ліміту.

Особливої ​​уваги заслуговує порядок отримання вирахування пенсіонерами. Так як пенсії є доходом, що не підлягає оподаткуванню, то виходить, ніби скористатися вирахуванням вони не можуть. З цієї причини беруться для розрахунку суми попередніх доходів за 3 попередні роки. Якщо пенсіонер ніколи в своєму житті не отримував повернення, то він може подати заяву відразу при покупці нерухомості. Але є один нюанс - купивши квартиру, наприклад, в 2017-му році, але подавши документи в 2018-м, пенсіонер зможе взяти відрахування тільки за два роки. Звернувшись ще через рік, він втратить і другий рік. У тих випадках, коли людина пенсійного віку купив квартиру і не звернувся протягом 3-х років за покладеним вирахуванням, він втрачає право на його отримання.

Коли не можна претендувати на відрахування

З якого часу розраховувати повернення? З моменту покупки квартири - однак не завжди власник може користуватися своїм правом. У деяких випадках житло купується на незароблені кошти. По термінах отримують повернення можуть навіть не замислюватися, якщо їх нерухомість була куплена за рахунок бюджетних коштів, з використанням житлових сертифікатів або материнського капіталу.

Однак якщо людина додав свої гроші, то на особистий внесок він може оформити податкове вирахування. У доходах осіб при відшкодуванні буде братися до уваги та частина витрачених коштів, які громадянин особисто вніс. Наприклад, якщо житло коштує 2 мільйони рублів, а сума маткапіталу становить всього 400 тис, то відрахування буде розраховуватися з 1600 тис руб. Порядок і терміни отримання, а також період, за який можна отримати майновий податкове вирахування залишаються незмінними.

Коли купується ділянку землі для будівництва приватного домоволодіння до розгляду беруться тільки ті витрати, які можуть бути документально підтверджені в тому, що земля призначена виключно для побудови житлової нерухомості. Також дозволяється оформляти відрахування на витрати за іпотечними процентами. Отриманий повернення також буде розрахований по звітному році або протягом попередніх трьох років.

За стільки ж років можна вимагати повернення ПДФО з нерухомості, купленої в частковій власності. Причому якщо раніше ділилася вартість житлоплощі пропорційно часткам, то тепер кожен власник може претендувати на повернення в гранично можливому розмірі. Уряд постановив, що відрахування мається на увазі не з об'єкта, а з суб'єкта - тобто кожному власнику незалежно від площі майна і її ціни.

Уряд постановив, що відрахування мається на увазі не з об'єкта, а з суб'єкта - тобто кожному власнику незалежно від площі майна і її ціни

порядок оформлення

Для повернення прибуткового податку при покупці квартири одного офіційного працевлаштування мало. До податкового органу треба пред'явити декларацію на податковий відрахування. Раніше було потрібно ще складання заяви на податковий повернення за встановленою формою, але з 2014-го року його скасували - декларація вважається одночасно і звітом, і заявою.

Всі витрати з купівлі квартири відображаються в договорі купівлі-продажу, його також необхідно надати до податкового органу. Повинно бути оформлено свідоцтво про право власності, отримати яке можна в Росреестра.

Якщо житло купується за договором участі в пайовому будівництві, то необхідно надавати і всі документи по зроблених операціях до здачі будинку, і після проходження цієї процедури. В цьому випадку подавати декларацію на податковий відрахування по придбаної нерухомості слід саме після здачі будинку, так як в цей момент підтверджується його цілеспрямованість - житлову будову або нежитлове.

Купуючи в іпотеку квартиру, для повернення на відсотки необхідно надати документи, що підтверджують їх розмір і фактичну оплату. У випадках з будівництвом можна оформляти повернення на витрати з будматеріалів, також обґрунтовуючи їх відповідними документами.

У кожного власника є право на податкові відрахування, але при частковій власності необхідно подавати не одну декларацію, а стільки, скільки осіб володіє житлом. Подружжя можуть поділити між собою право відрахування, так само як один з них може передати другому право його отримання. Це особливо зручно для жінок, які перебувають у декретній відпустці. За них відрахування можуть отримувати працюють подружжя.

При наявності всіх документів ИФНС приймає декларацію на розгляд. Відбувається ця процедура в встановлені терміни (3 місяці), а в завершенні дається відповідь. Слідом за позитивним рішенням протягом місяця надходять кошти на вказаний розрахунковий рахунок.

Іноді ці терміни збільшуються, але не завжди з вини податкового органу. Звертаються громадянам слід уважно заповнювати реквізити і правильно вказувати номери розрахункових рахунків, щоб не створювати труднощів в перекладах.

Коли слід звертатися за поверненням, кожен власник житлової нерухомості вирішує самостійно. В цілому, можна не поспішати, накопичуючи трирічні перерахування. Це особливо вигідно тим особам, які хочуть отримати відразу велику суму грошей.

Тим, хто не бажає чекати навіть кінця звітного року, а відразу після покупки квартири отримувати повернення, слід звернутися із заявою до роботодавця. Податкова дозволяє їм не перераховувати кошти ПДФО в розмірі 13% від заробітної плати співробітника, враховуючи їх як часткове повернення по придбаної нерухомості.

Очевидно, що тільки у пенсіонерів немає альтернатив - їм необхідно відразу складати декларацію. Як тільки отримані відповідні свідоцтва, відразу звертатися до податкового органу.

Хто може претендувати на відрахування?
За який період можна повернути податкове вирахування при купівлі квартири?
Скільки разів можна отримувати відрахування?
Хто може претендувати на відрахування?
Але чи достатньо бути працюючим громадянином, щоб користуватися цією пільгою?
Виникає цілком очевидне запитання - сам дитина втрачає право на відрахування?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online