Повернення комісії по кредиту - як повернути комісію за видачу кредиту і за сплачені відсотки

  1. Закон про повернення комісії банку за кредит
  2. Покрокова інструкція і список необхідних документів
  3. Особливості комісії за дострокове повернення кредиту

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Багато фінансових установ крім комісії за користування їх коштами стягують додаткову комісію за обслуговування, відкриття кредиту і так далі. В цілому виходить чимала сума. Однак закон РФ встав на сторону споживача, зобов'язавши банки повернути незаконно отримані кошти.
Зміст статті:

Закон про повернення комісії банку за кредит

Права позичальників захищені Законом «про захист прав споживача», а також Положенням Центрального Банку РФ від 31 серпня 1998 року, де викладено порядок надання та повернення кредитних коштів. Про незаконність подібних комісій також свідчить ФЗ про банківську діяльність і деякі інші нормативні акти.

Позичальник має право отримати назад сплачені за комісію кошти в тому випадку, якщо він є фізичною особою і якщо з моменту оплати пройшло менше трьох років. Також необхідно надати суду докази оплати у вигляді платіжки, квитанції і так далі. Позичальник має право отримати назад сплачені за комісію кошти в тому випадку, якщо він є фізичною особою і якщо з моменту оплати пройшло менше трьох років

суд , Як правило, приймає рішення про повернення тих коштів, що були нав'язані позичальнику. Не завжди це становить сто відсотків від заявленої в позові сумі. Крім цього позивач має право вимагати відсотки за використання його грошей, компенсацію за заподіяння моральної шкоди, а в деяких випадках ще й неустойку за прострочення задоволення вимоги, а також штраф.

Покрокова інструкція і список необхідних документів

Для того, щоб отримати виплачену комісію, позичальникові необхідно зібрати всі документи, що стосуються відкриття кредиту (договір з усіма додатками і графіком платежів), також будуть потрібні документи, що підтверджують оплату комісій (квитанції, платіжки і т.д.), копія рахунку з випискою банку , громадянський паспорт. Далі необхідно скласти досудову претензію, після чого пред'явити її в банк.

У разі, якщо фінансовий заклад відмовило у виплаті, необхідно скласти позов до суду, прикласти до нього всі документи, в тому числі письмову відмову банку. Далі справа буде розглянута в суді. Якщо позов задоволено, суд повинен видати позивачеві виконавчий лист. Для цього буде потрібно написати відповідну заяву в суд. Виконавчий лист потрібно доставити в ЦБ РФ (в підрозділ), після чого фінансова установа оперативно перерахує кошти на особистий рахунок громадянина.

Читайте також: Що вигідніше - автокредит або споживчий кредит на покупку нового автомобіля?

Особливості комісії за дострокове повернення кредиту

Комісія за дострокове погашення кредиту сьогодні зустрічається практично в кожному кредитному договорі Комісія за дострокове погашення кредиту сьогодні зустрічається практично в кожному кредитному договорі. Оскільки фінансовим установам не вигідний такий хід подій, вони всіляко намагаються отримати з даної ситуації свою вигоду, тому вводять всілякі обмеження і додаткову комісію. Однак Вищий Арбітражний Суд встановив незаконність таких дій.

Але банки не здаються і знаходять все нові лазівки в законі. Виходячи з Постанови Президії ВАС РФ, якщо в договорі не обумовлено комісія за дострокове погашення боргу, банк може дати письмову згоду на таке погашення, де буде описана необхідність оплати. Перерахувавши зазначену суму, боржник акцептує оферту фінансової установи. Такі дії не порушують закон.

Читайте також на цю тему:

BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online