Податки по іноземцям. Це стосується прибутку, що отримана. Як розраховується ПДФО у іноземного працівника з його доходів - особливості розрахунку і сплати ПДФО в росії за іноземних працівників

  1. Як виробляються і розраховуються виплати за лікарняним листком іноземному працівникові?
  2. Повернення податків в Канаді
  3. Що потрібно знати?
  4. Тимчасово проживає іноземний громадянин
  5. поняття
  6. Американські експатріанти користуються пільгами
  7. Заперечення громадянства в Сполучених Штатах легко
  8. Чинна нормативна база
  9. Ставка ПДФО з іноземців
  10. При оренді приміщення у фізичної особи
  11. Якщо платник працює на основі РВП
  12. Ризики поточного стану виконавчої влади
  13. Працюючих за патентом
  14. Ризики, пов'язані з наданням управлінських послуг
  15. приклад розрахунку
  16. КБК
  17. Повернення ПДФО іноземцям в 2017 році
  18. Часто задавані питання
  19. З доходу від продажу частки в статутному капіталі
  20. Коли резидент втрачає свій статус?
  21. При оренді приміщення у фізичної особи
  22. Як розраховується ПДФО у іноземного працівника з його доходів - особливості розрахунку і сплати ПДФО...
  23. Пенсійні внески і оформлення СНІЛС для іноземного працівника - для якої категорії іноземних працівників...
  24. Який категорії іноземних працівників необхідно оформити поліс обов'язкового медичного страхування?
  25. Як виробляються і розраховуються виплати за лікарняним листком іноземному працівникові?

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Як платять ПДФО іноземні громадяни? Скільки відсотків утримується з їх прибутку, коли і як варто відзвітувати самостійно, а коли перерахування податку здійснюється податковим агентом?

Які правила оподаткування діють при придбанні патенту? Про те, як сплачувати ПДФО з прибутку іноземного працівника, задаються питанням багато бухгалтерів.

Як виробляються і розраховуються виплати за лікарняним листком іноземному працівникові?

Крім того, податок, що стягується в Канаді, добре застосовується в країні, відмінній від Бразилії. У Канаді податки використовуються для поліпшення громадського транспорту, системи охорони здоров'я, поліпшення парків і громадських зон, інвестицій в систему освіти, серед багатьох інших секторів, що забезпечують одне з найвищих якостей життя в світі.

Повернення податків в Канаді

Кілька років тому уряд Канади виплачувало податки, що сплачуються туристами в Канаді. Ця урядова програма відома як програма знижок для відвідувачів, а також відшкодування туристів під час їх виїзду з країни. Робоча зустріч. Питання нижче може допомогти вам заповнити свій звіт про прибутки і збитки. Чи потрібні вони для декларування доходів в Казначейство?

Адже щодо таких осіб не все так однозначно і зрозуміло. Якого ж порядку варто дотримуватися самим платникам і їх податковим агентам?

Що потрібно знати?

Спочатку розберемося, на що в першу чергу звертати увагу при сплаті податку іноземними громадянами. З'ясуємо, на які нормативні документи можна посилатися.

Так, всі іноземці, які проживають в країні, повинні звітувати перед Службою внутрішніх доходів. Проживання може бути постійним або тимчасовим - і повинно бути більше 184 послідовних днів протягом 12 місяців. Всі вони виконують одну й ту ж модель бразильської декларації з податку на прибуток і підкоряються тим же правилам.

Тимчасово проживає іноземний громадянин

Іноземні жителі повинні звернути увагу на те, що налогооблагаемое в Бразилії, оскільки багато хто отримує допомогу в якості житлової допомоги, крім заробітної плати. Відповідно до національного законодавства будь-яка непряма зарплата, що надається компанією директорам, посадовим особам, керівникам і їхнім радникам, в якості додаткових переваг і переваг, пов'язаних з посадами, функціями або робочими місцями, також оподатковується.

поняття

При розрахунку суми податку варто спиратися не на громадянську приналежність, а на резидентність - фактичне перебування особи на території Російської Федерації протягом певного періоду.

Отже, для оподаткування прибутку іноземного громадянина, як і російського, варто з'ясувати, до якого статусу платника податків він відноситься:

На ваші питання відповість команда експертів. Догляд один і той же для всіх: правильно документований, з отриманим доходом і зробленими платежами, особливо з тими, які дозволять знизити податки. Документи повинні зберігатися протягом п'яти років. Все більше і більше американців вирішують добровільно відмовитися від своєї національності не тому, що вони більше не можуть терпіти або бояться думки про перемогу.

Це крапля води в порівнянні з 5-7 мільйонами американців, що живуть за кордоном, але це в сім разів більше, ніж в І знову, цифри, безумовно, набагато вище, тому що статистика Федерального Регістр не надто надійний. У них є єдина система оподаткування. Це єдина промислово розвинена країна, яка враховує громадянство, а не місце проживання. Будь-американський громадянин, навіть якщо він вирішує відправитися на планету на Марс, повинен щороку декларувати дохід. в податкові органи США та оподатковується в Сполучених Штатах по всьому світу.

Мається на увазі не календарний рік від початку січня до кінця грудня, а період в 12 місяців, який може початися в середині одного року, а закінчитися - в середині іншого.

Такі періоди визначаються на момент перерахування коштів платнику податку. Податкова служба вважає, що день в'їзду в Росію і виїзду в терміни також враховуються, тоді як судові інстанції мають противоположенное думку.

Американські експатріанти користуються пільгами

І навіть якщо він вже заплатив свої податки марсіанським владі, якщо він завжди жив на Марсі і ніколи не працював в Сполучених Штатах. В інших країнах французький робочий, наприклад, підпорядковується німецької податковій системі . Ендрю Мітчел, податковий юрист і автор блогу, дає справу канадцеві, який народився двом американським батькам, які ніколи не жили в Сполучених Штатах. Останній повинен подати декларацію про прибутковий податок в американську податкову службу все своє життя через його подвійного громадянства.

Саме від податкового статусу іноземця буде залежати використовувана ставка, і, відповідно - розмір ПДФО.

Так як статус іноземця протягом року може змінитися, то варто пам'ятати - уточнення здійснюється:

  • на момент, коли перебування на території держави завершено;
  • на момент, коли іноземний громадянин виїжджає за межі країни з метою постійного проживання;
  • в день, що слід по закінченню 183-го дня перебування в РФ.

Наприклад, якщо особа-резидент розірве договір і поїде з РФ до того моменту, як пройде 183 днів, то податок потрібно буде перерахувати за підвищеними ставками.

Американські емігранти однак користуються пільгою. Крім того, вони мають можливість віднімати з податкової бази суми включає в себе податки, вони вже заплатили або запросити кредит податок за договорами, укладених між Сполученими Штатами і сорока країни, які уникають подвійного оподаткування.

Але протягом останніх трьох років влада США, сподіваючись заповнити величезну прогалину в державному дефіциті, почали великий наступ проти ухилення від податків, змінивши правила звітності та посилення санкцій. ініціював серію заходів по блокуванню фінансування тероризму і боротьби з шахрайством, які в основному впливають на високі доходи.

При неможливості провести утримання податку з іноземця, варто подати про це відомості до податкового органу (). Тепер розберемося, що собою являє ПДФО (податок на дохід фізичної особи).

Це суми що утримуються податковими агентами з заробітку та інших видів прибутку платника відповідно до встановлених законодавством ставками. Визначення платників дано в.

Заперечення громадянства в Сполучених Штатах легко

Еволюція, яка викликала багато хвилювань серед американських громадян, які скаржаться на зростаючу вартість і складність своєї податкової декларації і особливо на те, що вони повинні повідомляти податковим органам все більше інформації про державу. їх фінансів. У той же час уряд США чинить тиск на іноземні фінансові установи для надання щорічної інформації про рахунки, що проводяться американцями, і п'ять країн, включаючи Францію, погодилися в обмін на дані того ж типу по своїх громадянах.

Це стосується прибутку, що отримана:

Чинна нормативна база

Порядок оподаткування прибутку іноземців, використання ставок і сплата обумовлені в таких законодавчих документах:

  1. , П. 3 ст. 208, 209 НК РФ.

Ставка ПДФО з іноземців

Якщо працівник не має статусу резидента, то податок буде обчислюватися за ставкою 30%. З того дня, коли такий статус отримано, з прибутку іноземця буде утримуватися 13%.

Сполучені Штати Ще занадто рано знати, зменшать ці нові правила ухилення від сплати податків і збільшать доходи Казначейства США. Але вже багато іноземних банків відмовляються відкривати рахунки американцям під приводом того, що вимоги дядька Сема надзвичайно дороги і накладають занадто великі обмеження.

Це робить передбачення Ендрю Мітчел сплеск числа «американців відмовитися від своєї національності.» Зростаючі штрафів обізнаності штовхає багато двонаціональні зробити висновок, що їх американське громадянство не варто стресу і клопоту, що «включати правила США», - резюмує він. Але, на відміну від Франції, заперечувати свою національність досить просто. Просто заповніть заявку, заплатите 450 доларів, заплатите «податок на виїзд» за великий дохід, і все! Залишається тільки знайти країну з більш повної податковою системою.

Також виникає право на використання податкового вирахування. Крім того, бухгалтером повинна бути перерахована сума раніше перерахованого податку за новою ставкою.

Перерахуємо, які ставки варто використовувати в певних ситуаціях:

Уточнимо, як здійснюється оподаткування прибутку висококваліфікованих співробітників. 13% буде утримуватися із заробітку. З усіх інших видів прибутку особа повинна буде перераховувати 30%.

Іноземний працівник в Італії, який отримав місце проживання в країні і не несе відповідальності за податок на прибуток за кордоном, вважається своїм податковим доміцілія в Італії. Ви можете проживати в більш ніж одній країні в будь-який час, але можете проживати тільки в одній країні. Місце проживання заміжньої жінки не обов'язково таке ж, як у її чоловіка, але визначається з використанням тих же критеріїв, що і будь-яка особа, що має незалежний домициль. Ваша країна проживання особливо важлива щодо податку на спадщину, оскільки це більше не існує в Італії.

У тому випадку, коли іноземний фахівець (нерезидент) виконує свої зобов'язання за кордоном (в тому числі в російських представництвах), всі отримані суми від такої діяльності будуть вважатися доходом від джерела, що знаходиться за рамками РФ.

З цього випливає, що такий прибуток буде обкладатися податком за законами тієї країни, де вона отримана. Сплата також буде проводитися не в російські держструктури.

При оренді приміщення у фізичної особи

У договорах про уникнення подвійного оподаткування містяться правила, що визначають, в якій країні ця особа є резидентом. В цілому, ви зважаєте резидентами Італії, і ви несете відповідальність за прибутковий податок, якщо існує один з наступних пунктів.

Ваше основне місце проживання в Італії налічує понад 183 днів в Італії протягом року; Здійснювати професійну діяльність, оплачувану в Італії, за винятком випадків, коли вона є вторинною по відношенню до комерційної діяльності, що проводиться в іншій країні; Ваш центр життєво важливих економічних інтересів, наприклад, інвестицій або торгівлі, знаходиться в Італії. Якщо ви зареєстровані як житель вашого муніципалітету, ви автоматично несете відповідальність за прибутковий податок в Італії. Якщо ви маєте намір постійно жити в Італії, ви повинні повідомити податкові органи у вашій країні. Ви можете отримати право на повернення податку, якщо ви підете в протягом фінансового року, що зазвичай вимагає завершення вашої податкової декларації. Влада може попросити докази того, що ви покинете країну, наприклад, докази роботи в Італії або що ви купили або орендували там будинок. Якщо у вас є які-небудь сумніви щодо вашого податку на прибуток у вашій країні походження, зверніться до найближчого посольства або консульства в Італії.

Тобто, суми, які іноземець отримає за кордоном, обкладатися податком на дохід фізичної особи в РФ не будуть ().

При наявності статусу резидента, з усією отриманого прибутку за межами країни іноземець повинен буде обчислити суму податку і сплатити її в бюджет Росії (підпункт 3 пункту 1 ст. 228 НК).

Якщо є угода РФ і тієї держави, де іноземний громадянин працює, з метою усунення подвійного оподаткування, перераховані за кордон суми можуть зачитуватися в рахунок сплати податку в Росії ().

Якщо ви переїдете в Італію, щоб зробити роботу або почати бізнес, ви повинні зареєструватися в місцевих податкових органах відразу після вашого приїзду. Це робиться для фінансування намірів. Італійські жителі обкладаються податком на доходи в світі, за умови певних договірних винятків. Нерезиденти зазвичай оподатковуються тільки по доходу, отриманого в Італії. Громадяни більшості інших країн звільняються від сплати податків в країну походження, коли вони проводять мінімальний період за кордоном, наприклад, один рік.

ПДФО зобов'язані платити не всі іноземці. В містяться відомості про те, що податок не повинні сплачувати ті особи, що працюють в представництві іноземної держави, міжнародної компанії.

Але такі правила не діють стосовно іншої прибутку, що отримана в межах РФ. Звільнення від сплати можливо в тому випадку, якщо держава, громадянином якої є працівник, встановило такі ж права для осіб, що мають російське громадянство.

Договори про уникнення подвійного оподаткування створюються для забезпечення того, щоб доходи, які вже були оподатковані в країні договору, не обкладаються податком в іншій раз в іншій країні договору. Договір встановлює податковий кредит або звільнення від певних видів доходів, або в країні проживання або в країні, де був отриманий дохід. У цьому випадку договір про уникнення подвійного оподаткування превалює над внутрішнім законодавством.

Дуже часто на практиці ми стикаємося з ситуацією, коли чеська компанія є іноземцем, співробітником материнської компанії з іншої держави-члена Європейського Союзу. Цей іноземець працює в чеській компанії кілька днів на місяць, але також працює і проживає за кордоном. Зазвичай договірні відносини між іноземним менеджером і чеської компанією не покриваються ніяким контрактом, а іноземна материнська компанія стягує рахунку чеських компаній за послуги, що надаються іноземцем замість його місцевого винагороди.

Якщо платник працює на основі РВП

В податковому кодексі немає інформації про те, як здійснюється оподаткування осіб, які отримали дозвіл на тимчасове проживання в країні.

Але варто уявити документацію, яка стане підтвердженням факту перебування в країні певний період (наприклад, штамп, який поставлений при в'їзді).

Ризики поточного стану виконавчої влади

У наступній статті ми наводимо відповіді на питання, що виникають у зв'язку з такою ситуацією з ризиком, як правильно встановити функцію і які пов'язані з нею наслідки з точки зору чеських податкових правил. У ситуації, коли функція виконавчої влади чеської компанії здійснюється іноземним громадянином , Комерційно-правові відносини з компанією не змінюються за контрактом, а виконавча влада не винагороджується безпосередньо чеською компанією за виконання цієї функції, відносини між компаніями, якщо вони знаходяться між чеською компанією іноземним роботодавцем керівника, рахунки-фактури за послуги, що виконуються особою виконавчої влади, вважаються.

Особа при отриманні РВП стає «тимчасово перебувають», а «тимчасово проживають» іноземцем. Тому до нього застосовуються такі ж норми, як і до російських громадян.

Працюючих за патентом

Особливі правила застосовуються щодо прибутку іноземних громадян, що мають патент, який постійно продовжується. Видається такий документ на період від 1 місяця до року.

Надання управлінських послуг, коли призначений працівник працює відповідно до інструкцій правового роботодавця і несе відповідальність за свої послуги. Оренду робочої сили, де призначений працівник працює відповідно до інструкцій приймаючої компанії, і він несе відповідальність за свою роботу.

Ризики, пов'язані з наданням управлінських послуг

Крім того, основні вимоги до виконання виконавчої функції, викладені в комерційному кодексі , Які описані нижче, не виконуються. Оскільки чеська компанія здійснює на основі виставлення рахунків частини витрат на заробітну плату особи виконавчої влади, директор буде зобов'язаний зареєструватися в Чеській Республіці для цілей прибуткового податку з населення, подати річну декларацію з податку на прибуток для фізичних осіб і сплатити відповідний прибутковий податок. У такій ситуації керуючого зазвичай вважають чеським податковим нерезидентом, тому він зобов'язаний оподатковувати лише доходи з джерел в Чеській Республіці, тобто частку свого доходу від залежної діяльності.

Особа має платити аванс за внесками щомісяця в розмірі 1 тис. Рублів. При наявності патенту в іноземця податок не може направлятися податковими агентами безпосередньо в уповноважені структури.

Такий працівник повинен подати декларацію, в якій відображається валовий річний прибуток. Так, до 30 квітня 2017 року особа зобов'язана подати звіт за 2017 рік.

Відмітна особливість - документ, що підтвердить статус резидента, не потрібен для вибору ставки 13%.

У тому випадку, коли розмір авансів, що кожен місяць сплачуються іноземцем, не покриває податок за ставкою 13%, в найкоротші терміни сплачується фіскальна різниця.

Оподаткування ПДФО іноземного громадянина за патентом на роботу в 2017 році здійснюється за новими правилами.

Іноземні громадяни мають право працювати на фірмі, у фізособи і у ВП. Тому виникає обов'язок по перерахуванню сум ПДФО. Але варто враховувати певні особливості.

Всі працівники повинні самостійно сплачувати аванси з податку до того, як буде переоформлено (продовжено) патент. ПДФО ж по закінченню податкового ПЕРІОДУ сплачується за різними правилами.

Ті платники, що працюють у фізичних осіб, повинні будуть визначати розмір податку на підставі отриманого прибутку. Обчислені сум будуть зменшені на перераховані аванси за час, коли діяв патент.

За осіб, що працюють у юридичної особи або ВП, податок сплачується податковим агентом з урахуванням внесених платником авансів.

Зменшувати суму податку на сплачені аванси може тільки один роботодавець (його повинен вибрати іноземець)

Необхідність перераховувати податок виникає в тому випадку, коли обчислення ПДФО за фактичними доходами перевищать сам податок. В іншому випадку зобов'язання платити податку не виникне.

Засоби, що перевищили підсумкові суми, не вважатимуться переплатою, а значить, і робити її повернення агентам не потрібно.

приклад розрахунку

Наведемо приклад ПДФО із зарплати іноземців в 2017 році. Кондратюк Л.В. на початку 2017 року заплатив за патент на здійснення діяльності на протязі 3 місяців.

Сума фіксованого платежу - 12 тис. Рублів (4 тис. * 3 місяці). 15.01.2015 р фізична особа укладає трудовий договір з компанією «Оріон». Розмір окладу - 35 тис.

При працевлаштуванні Кондратюк пише заяву на зменшення податку на суми фіксованих платежів. Платіжки надані.

15 числа компанія направляє до податкового органу заяву з проханням вислати повідомлення, яке підтверджує право на проведення зменшення суми податку. 20.01.2015 таке повідомлення отримане.

З прибуток за січень фірма буде зменшувати ПДФО на фіксовані платежі. Податок в січні і лютому платити не потрібно (з урахуванням зменшення):

КБК

компенсаційні виплати

До заробітної плати відносяться виплати компенсацій, оплата праці, що стимулюють перерахування. Які особливості оподаткування компенсаційних виплат.

Засоби, що включаються в зарплату, не можуть виокремлювати при оподаткуванні податком. Інші компенсаційні виплати (при використанні власного авто, оплаті харчування) є об'єктом оподаткування.

Сума компенсації не вважається винагородою за виконання обов'язків відповідно до, а значить, оподатковуються за ставкою 30%.

Повернення ПДФО іноземцям в 2017 році

Для повернення коштів надміру сплаченого податку іноземцю слід подати заяву до регіонального відділення податкового органу.

Варто також додати довідку про наявність статусу резидента, яку видає міграційна служба. переплачених сум може бути подано не раніше 183 днів перебування особи в межах РФ.

Задоволено вимогу особи буде протягом 1 року. Повертати суми з прибутку нового податкового періоду фірма вже не зможе, оскільки такі кошти будуть вважатися прибутком вже іншого року.

Часто задавані питання

Існує ряд питань, які періодично виникають у платників-іноземців і їх роботодавців.

З доходу від продажу частки в статутному капіталі

Платник ПДФО, який не відноситься до категорії резидента РФ, при продажу частки у статутному капіталі повинен дотримуватися такого порядку дій:

  1. Суму податку варто обчислити за ставкою 30% від загальної суми отриманого прибутку.
  2. В податкові структури представляється до 30 квітня наступного року після закінчення податкового періоду.
  3. Якщо іноземець виїжджає за кордон, то термін подання звітності - не пізніше ніж за місяць до від'їзду.

Дохід отриманий з продажу частки в статутному капіталі звільняється від сплати податку, якщо ця частина купувалася пізніше 1.01.2011 року.

Умова - вона повинна належати протягом всього періоду платнику ПДФО на праві власності. Звільнення такого доходу:

  • стосується частки в статутному капіталі російського підприємства, що куплена, а не отримана іншим способом;
  • може бути отримано за тими угодами, що будуть укладені з 2017 року;
  • не застосовуватиметься в тому випадку, якщо частка придбана до початку 2011 року.

Коли резидент втрачає свій статус?

Протягом податкового періоду статус платника може змінюватися, на що буде залежати час перебування в країні і за її межами.

У тому випадку, коли резидент стає в середині року нерезидентом, його прибуток буде обкладатися податком за ставкою 30%. Перераховані раніше суми за ставкою 13% повинні бути перераховані.

Тобто, податковим агентом проводяться перерахунки податку, а відсутня сума ПДФО утримується з прибутку нерезидента, що втратив статус резидента.

Щомісяця буде утримано не тільки податок за звітний період , А й борг у вигляді неутриманого сум. Загальні показники сум податку, що стягується не можуть перевищити 50% зарплати за місяць.

При оренді приміщення у фізичної особи

Коли орендується нерухомість у фізособи, сплачується орендна сума. З таких засобів варто утримувати 13%.

Причому таке зобов'язання щодо нарахування, утримання, виплати податку лежить на плечах фірми (ст. 226,).

Необхідно подати довідку за формою 2-ПДФО. Такі зобов'язання не можуть бути перекладені на громадянина ().

Особа не має права використовувати професійні податкові відрахування по прибутку від (ст. 221 НК). Але ось на отримання платник може розраховувати.

Якщо фізична особа стане на облік в податковому органі як ІП, то повинна буде визначати базу податку самостійно в частині того прибутку, що отримана при веденні підприємницької діяльності.

Нарахування ПДФО іноземцям здійснюється за особливими правилами, які варто враховувати бухгалтеру.

При розрахунках сум податку доведеться бути більш уважним, так як статус платника може змінюватися. Необхідно буде також при необхідності робити перерахунки.

При наймі на роботу іноземного працівника роботодавець регулює правовідносини з ним. Таким регулятором служить чи Трудової, або Цивільно-правовий Кодекс Російської Федерації. Документом ж для регулювання служить договір, який укладається, в залежності від ситуації, умов праці та завдань, які будуть стояти перед працівником. Як і будь-який працівник громадянин, іноземний працівник, оформлений на закон підставах , Оподатковується, які платить роботодавець.

Як розраховується ПДФО у іноземного працівника з його доходів - особливості розрахунку і сплати ПДФО в Росії за іноземних працівників

Розрахунок ПДФО для іноземного співробітника робиться на підставі, і покладаючись на його трудовий статус, на території Російської Федерації. Перед оформленням роботодавець повинен з'ясувати, чи є кандидат податковим резидентом, чи ні.

Зробити це просто:

  1. Якщо іноземний громадянин перебуває на території Російської Федерації понад півроку, то він вважається резидентом, і ставка ПДФО для нього становить 13%.
  2. Якщо іноземний громадянин перебуває на території Російської Федерації менше півроку, то ставка ПДФО для нього 30%.

Слід врахувати, що по ходу роботи статус співробітника може змінюватися - і, відповідно, змінюється і ставка ПДФО.

  1. Припустимо, на момент оформлення іноземного громадянина на роботу він перебував на території Російської Федерації чотири місяці, а по закінченню двох місяців продовжує работать.В такому випадку, перші чотири місяці утримується ставка 30%, а останні два місяці знижується до 13%.

Податковим агентом перед державою виступає роботодавець, і відповідальність за відрахування ПДФО з працівника в повній мірі покладається на нього.

Тому визначення терміну перебування іноземного громадянина на території РФ слід віддати належну увагу. Краще за все перевірити документи кандидата, які могли б точно засвідчити дату прибуття. Це можуть бути квитки, позначки в паспорті або віза.

Бувають випадки, коли ПДФО утримується з надлишком, наприклад - через неправильне розрахунку ставки ПДФО при зміні статусу іноземного працівника. Якщо такий надлишок має місце бути, то податковий агент (роботодавець) компенсує іноземному співробітнику різницю. Процедура повернення докладно описана в ст. 231 НК РФ.

Пенсійні внески і оформлення СНІЛС для іноземного працівника - для якої категорії іноземних працівників необхідні внески в ПФР, а для якої немає?

Іноземні громадяни, які перебувають на території нашої країни, в тому числі - і для здійснення трудової діяльності, поділяються наступними статусами:

  1. Тимчасово перебуває - громадянин іншої держави, який має дозвіл на роботу на території РФ.
  2. Тимчасово проживає - громадянин іншої держави, який має дозвіл на тимчасове проживання терміном на три роки.
  3. Постійно проживає - громадянин іншої держави, який має посвідку на проживання.

СНІЛС - страховий номер індивідуального особового рахунку. Він абсолютно необхідний для всіх категорій СНІЛС - страховий номер індивідуального особового рахунку іноземних громадян з 1 січня 2015 року. При відсутності цього номера ПФР просто не братимуть у роботодавця звіт - а це загрожує простроченням і штрафами.

СНІЛС для іноземного працівника оформляється в разі укладення з ним трудового договору . Згідно з новими поправками до речі 7 Федерального закону від 15.12.2001 № 167-ФЗ, з 1 січня 2015 року оформляти СНІЛС потрібно кожному іноземному громадянину, який працює за трудовим договором, при цьому термін його дії більше значення не має.

На сьогоднішній день ситуація дещо інша, і виглядає приблизно так:

Тимчасово перебуває іноземний громадянин

Якщо з іноземним співробітником укладено трудовий договір на срокне менш, ніж на шість місяців, або він працює за цивільно-правовим договором, то пенсійні внески утримувати не потрібно. Якщо ж трудовий договір укладається строком більш ніж на шість місяців, виникає обов'язок сплати таких відрахувань.

Тимчасово проживає іноземний громадянин

Обов'язок сплати внесків у роботодавця з'являється, як у разі укладення з іноземним громадянином термінового або безстрокового трудового договору, так і в разі, якщо співробітник працює за цивільно-правовим договором.

Постійно проживає іноземний громадянин

Громадяни іноземних держав, які мають посвідку на проживання в Російській Федерації, прирівнюються до громадян РФ. На них поширюються всі ті ж правила і закони, які поширюються на громадян РФ.

Який категорії іноземних працівників необхідно оформити поліс обов'язкового медичного страхування?

Медичне страхування в Російській Федерації - це теж окрема тема для роботодавців, які залучають іноземних співробітників до роботи на своїх підприємствах.

Кому він потрібен, а кому можна обійтися і без нього?

  1. Тимчасово і постійно проживають громадяни іноземних держав зобов'язані мати поліс ОМС.
  2. Тимчасово перебувають на території Російської Федерації громадяни іноземних держав обов'язковому страхуванню не підлягають.

Як виробляються і розраховуються виплати за лікарняним листком іноземному працівникові?

Згідно з новим Федеральним законом, виплати за листками непрацездатності здійснює фонд соціального страхування на підставі поданої роботодавцем звіту. Розрахунок виплати проводиться, виходячи із середньоденного доходу працівника за останні два роки. Тобто, якщо працівник хворів у 2016 році, то в звіті до ФСС буде вказуватися 2015 і 2014 рік.

Для того, щоб розрахувати розмір виплати, необхідно підсумувати офіційний дохід за останні два роки і розділити його на 730. Так вийде середньоденний дохід. Він і буде сумою компенсації по листу непрацездатності (лікарняний лист).

Обов'язково слід пам'ятати, що, якщо працівник звільнився, і протягом 30 календарних днів не влаштувався на нову роботу, право на компенсацію зберігається в повному обсязі.

Як виробляються і розраховуються виплати за лікарняним листком іноземному працівникові?
Який категорії іноземних працівників необхідно оформити поліс обов'язкового медичного страхування?
Як виробляються і розраховуються виплати за лікарняним листком іноземному працівникові?
Як платять ПДФО іноземні громадяни?
Скільки відсотків утримується з їх прибутку, коли і як варто відзвітувати самостійно, а коли перерахування податку здійснюється податковим агентом?
Які правила оподаткування діють при придбанні патенту?
Як виробляються і розраховуються виплати за лікарняним листком іноземному працівникові?
Чи потрібні вони для декларування доходів в Казначейство?
Якого ж порядку варто дотримуватися самим платникам і їх податковим агентам?
Що потрібно знати?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online