Чи належить податкове вирахування при купівлі квартири по військовій іпотеці, як отримати повернення 13 відсотків

  1. Випадки, коли надається податкове вирахування з військової іпотеці
  2. Куди слід звернутися
  3. Необхідні умови
  4. На яку суму можна сподіватися
  5. Порядок розрахунку. зразок
  6. Необхідні документи
  7. Судова практика по податковому відрахуванню іпотеки для військових

Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua

Податкові відрахування по військовій іпотеці відноситься до майнового виду відрахування, передбаченого податковим законодавством

Податкові відрахування по військовій іпотеці відноситься до майнового виду відрахування, передбаченого податковим законодавством. Однією з ключових обов'язків громадян РФ є оплата податків. Найпоширеніший податок, який сплачує будь-яка людина - ПДФО. Величина його становить 13% на користь держави, що відраховується з зарплати і при здійсненні операцій з майном. Так, покупка квартири або придбання її в іпотеку також відноситься до дій, що обкладаються прибутковим податком. Але є категорії громадян, які можуть оформити повернення вже сплачених до держскарбниці коштів. До однієї з таких категорій відносяться військові.

Чи можна по військовій іпотеці отримати податкове вирахування? Відповідь на поставлене запитання можна знайти в російському законодавстві.

Чільним НПА, який регулює стягування різних видів виплат з населення, їх порядок, надання пільг вважається Податковий Кодекс Російської Федерації . Ст. 220 встановлює прерогативу відшкодування понесених витрат людиною в обсязі 13% від лімітної суми в 2,2 млн рублів при оформленні цільової позики на покупку квартири, будинки, будівництво власної садиби на території країни.

Однак слід врахувати умови, при яких військовослужбовець зможе отримати виплату. Оскільки іпотечний позику оплачується державою, то виникає питання - а навіщо тоді платити відрахування військовослужбовцю, якщо він не брав участі в погашенні? ( Постанова Уряду РФ від 21.02.2005 N 89 (ред. Від 29.12.2016) "Про затвердження Правил формування та ведення реєстру учасників накопичувально-іпотечної системи житлового забезпечення військовослужбовців Міністерством оборони Російської Федерації, федеральними органами виконавчої влади і федеральними державними органами, в яких федеральним законом передбачена військова служба " ). Саме тому закон встановлює умови, при яких повернення покладено:

  • військовий відноситься до фігурантів НІС;
  • вкладає власні кошти в придбання або ж обробку житлового приміщення, ліквідацію боргу.

Таким чином, беручи участь у витратах на власне житло, солдат має право розраховувати на отримання повернення податкової виплати.

Випадки, коли надається податкове вирахування з військової іпотеці

Випадки, коли надається податкове вирахування з військової іпотеці

Як зазначалося вище, не завжди покладено податкове вирахування з військової іпотеці. Майновий вирахування з військової іпотеці не надається, якщо:

  • ліквідація іпотечної позики здійснювалася тільки за державні кошти;
  • ніяких інших вкладень з особистих фінансів солдата не проводилося.

Вимагати відшкодування військовослужбовець має право в нижченаведених ситуаціях:

  1. Встановлено факт внесення власних грошей на покупку нерухомості понад наданої від держави суми.
  2. Відсотки погашалися самостійно позичальником.
  3. Здійснювалося придбання будматеріалів за свій рахунок (при покупці приміщення в будівлі, що будується).
  4. Були зафіксовані витрати на обробку квартири або будинку.
  5. Витрати на розробку кошторисної та проектної документації.

Куди слід звернутися

Куди слід звернутися

Для оформлення податкового вирахування при купівлі квартири в військову іпотеку треба звернутися в МФЦ, або безпосередньо в ИФНС, де ви зможете проконсультуватися по вас цікавлять. На сайті ИФНС або в регіональному відділенні можна уточнити список необхідних документів і почати їх збір.

Ви можете все зробити, не виходячи з дому, залишивши заявку в онлайн-сервісі професійного юриста. Протягом певного часу з вами зв'яжеться співробітник і відповість на ваші запитання. Також через брак вільного часу можна покласти збір документів на професійних юристів. Іноді це досить вигідно, незважаючи на ціну послуг, оскільки перелік документації дійсно великий.

Необхідні умови

Необхідні умови

Для отримання податкового вирахування при купівлі квартири за допомогою військової іпотеки слід дотримуватися вимог, що пред'являються до позичальника:

  1. В процесі витрат зберігати всі квитанції, чеки, накладні, які свідчать про факти ваших витрат (оскільки в податковому установі вам доведеться довести правдивість ваших слів на ділі).
  2. Отримати і оформити відрахування можливо за поточний рік тільки в наступному податковому періоді. Тобто витрачені на податки кошти в 2019 можна повернути лише в 2020 році.
  3. Надати весь необхідний пакет паперів в інспекцію.
  4. У кредитному договорі що повинна обов'язкове прописування мети позики - покупка житла.

На яку суму можна сподіватися

Максимальний обсяг виплати може скласти 260 тис. Рублів при лімітної величиною витрат в 2 млн. Якщо навіть ви і витратили велику суму, то держава більше повертати не стане. Більш того цю суму ви отримаєте не одноразово, тобто не в один податковий період, а в кілька. Це залежить, перш за все, від суми податкових виплат, здійснених вами в поточному році. Таким чином, податок на квартиру по військовій іпотеці повертається частково з року в рік і виходячи з тієї величини витрат, яку вклали особисто ви, а не держава вам субсидіювала.

Порядок розрахунку. зразок

Військовослужбовець Іванов придбав квартиру у власність по військовій іпотеці. Вся сума нерухомості склала 3 млн. Рублів. З них 2,2 млн. Виділило Военведомство, залишок Іванов оплатив своїми силами, взявши додатковий кредит. У 2017 році він виплатив в держскарбницю за рахунок власних коштів 13% від 800 тис. Рублів, що склало 61538, 46 рублів. У поточному році сплачені податки склали 31 тис., Отже, в 2019 він отримає цю суму, а залишок в наступні звітні періоди.

Необхідні документи

Податкові відрахування при покупці квартири в військову іпотеку можливо отримати, надавши Заява в податкову інспекцію на повернення ПДФО при купівлі квартири і нижченаведені папери в уповноважений орган:

  1. Податкова декларація.
  2. Оригінал угоди купівлі-продажу.
  3. Правовстановлюючий документ про володіння нерухомістю.
  4. Кредитний договір.
  5. Угода ЦЖЗ.
  6. Банківська виписка про відсутність заборгованостей по відсоткам.
  7. Підтверджують паперу про ваші витрати, рапорт на військову іпотеку або його копія.
  8. Заява про перерахування житлової субсидії .

Список документів може зміниться, виходячи з регіональних особливостей і індивідуальних випадків, тому заздалегідь уточніть перелік необхідної документації.

Судова практика по податковому відрахуванню іпотеки для військових

Судова практика по податковому відрахуванню іпотеки для військових

На жаль, не завжди відбувається все так гладко, як передбачають правові норми. Найчастіше інспекція відмовляє у виплаті навіть без вказівки причин, або довести факти ваших витрат виявляється досить непросто. Тоді люди звертаються за захистом своїх прав до суду.

Ось невеликі приклади про податкове вирахування по військовій іпотеці з судової практики:

  1. Солдата Уварова суд засудив до обов'язки повернення незаконно отриманої виплати по податку. Уваров в 2012 році придбав квартиру в центрі Барнаула повністю за рахунок коштів держбюджету. Згодом звернувся в ИФНС і оформив повернення виплати, посилаючись лише на положення кредитної угоди, в якому не було сказано за допомогою яких засобів виплачується позика.
  2. Військовослужбовець Сидоров придбав власні квадратні метри в 2016 році за рахунок коштів Военведомства в розмірі 2,2 млн. Рублів, але так як їх не вистачило, то вклав ще мільйон своїх фінансів, знятих ним з персонального вкладу. Всьому цьому були підтвердження і виписки з банку. Він звернувся в податкову і надав всі необхідні документи і докази. Однак йому відмовили в поверненні 13% і нічим не мотивували свою відмову. Сидоров звернувся із заявою в суд. Дії співробітників інспекції були визнані протизаконними.

[Всього голосів: 0 Середній: 0/5]

Чи можна по військовій іпотеці отримати податкове вирахування?
Оскільки іпотечний позику оплачується державою, то виникає питання - а навіщо тоді платити відрахування військовослужбовцю, якщо він не брав участі в погашенні?
BIKINIKA.com.ua
Наш общий бизнес-фронт BIKINIKA.com.ua. Казино "Buddy.Bet" обещает вам море азарта и незабываемых моментов. Поднимите ставки и начните выигрывать прямо сейчас.

We have 4 guests online